Obținerea unui împrumut este, fără îndoială, o modalitate excelentă de a satisface nevoile pe termen scurt. Indiferent dacă sunteți în căutarea de a consolida datoriile, de a participa la proiecte de îmbunătățire acasă sau de a plăti pentru cheltuieli neașteptate, un împrumut personal vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Creditele personale, ca orice produs de credit, vin cu costuri. Costul cel mai evident al împrumutului este rata dobânzii impusă împrumutatului. Aceste rate ale dobânzii sunt suportate pe întreaga durată a împrumutului și sunt percepute în funcție de suma pe care ați împrumutat-o. Cu toate acestea, unul dintre costurile mai obscure pe care le-ați putea suporta sunt taxele de origine.

Care sunt taxele de origine?

O taxă de origine, la baza ei, este ușor de înțeles, dar mulți oameni nu o fac. Unii creditori îl numesc o taxă de serviciu, comision de comision, taxă de închidere sau chiar o taxă de instalare. Orice ați decide să o numiți, este o taxă pe care creditorul o percepe împrumutatului pentru "originea" sau emiterea împrumutului. Iată o modalitate simplistă de a vă gândi la taxele de origine:

Obțineți un împrumut personal pentru 10.000 de dolari la o rată a dobânzii de 20% timp de trei ani. La sfârșitul cererii, veți găsi o taxă de origine de 5%.

De îndată ce semnați linia punctată pentru a finaliza contractul de împrumut, împrumutătorul încasează automat o taxă de origine de 5%. Deci, în loc de cele 10.000 de dolari pe care le-ai făcut gândire ați împrumutat, primiți doar 9.500 $.

Dar ghicește ce? Încă mai plătiți dobânzi la suma totală de 10.000 USD, iar atunci când plătiți creditorul înapoi, îi datorezi încă un interes de 10.000 PLUS PLUS. Sună puțin nedrept, nu? Plata de 5% sună ca un număr mic, dar gândiți-vă la ceea ce ați putea să faceți cu celelalte 500 de dolari în buzunar.

Care este oferta mare cu taxele de origine?

Deci, acum că știm ce sunt taxele de origine și cât de mult le facturează unii creditori, adevărata întrebare este - De ce ar trebui să vă pasă?

Două motive:

 1. După cum sa menționat mai sus, dacă solicitați un împrumut de 10.000 USD, nu veți obține această sumă completă. Dacă vă calificați pentru un împrumut de 10.000 USD (cu o taxă de origine de 5%) pentru a plăti pentru acest proiect de îmbunătățire a locuinței, veți primi numai 9.500 USD pe care le puteți utiliza. Iată un exemplu rapid al modului în care taxele de origine pot influența împrumutul dvs.
 2. Dacă intenționați să rambursați împrumutul înainte de termenul complet, taxa de origine de 500 USD pe care ați plătit-o va trebui în continuare plătită. Creditorii pot face publicitate că nu au penalități de plată anticipată, dar aceste taxe de origine în esență acționează ca o pedeapsă anticipată în deghizare.

În funcție de cât de repede așteptați să plătiți împrumutul, Adevărat costul împrumutului va varia. Dacă te uiți la graficul de mai jos, presupune că plătești o taxă de origine de 5%. Aceasta ilustrează un împrumut de 10.000 de dolari pentru 36 de luni, cu o taxă de origine de 5%. Iată cum se poate citi:

 • Dacă intenționați să rambursați un împrumut în termen de 6 luni cu o rată a dobânzii de 25%, este mai bine să obțineți un împrumut care are un APR de până la 33,11% fără taxe de origine.
 • Dacă intenționați să plătiți împrumutul în termen de 12 luni cu o rată a dobânzii de 20%, sunteți mai bine să obțineți un împrumut care are un APR de până la 22,91% fără taxe de origine.

Deci, ce fel de taxe sunt creditorii de taxare?

Taxele pe care creditorii le percep variază. Unii merg la "gradul" împrumutului (cât de calificat sunteți) și alții vă pot percepe o taxă de origine pe baza valorii împrumutului.

Club de împrumut: Clubul de împrumut plătește oriunde de la 1-6% din taxele de origine, în funcție de creditul dvs. Veți avea nevoie de un împrumut de super-prime - în esență, un scor de credit curat și un raport foarte scăzut al datoriilor către venituri. În 2016, doar 17% dintre debitori se califică pentru o clasare "A" și chiar dacă vă calificați pentru acest grad, nici măcar nu sunteți garantat cea mai mică taxă de origine.

Prospera: Veți observa un model foarte asemănător cu Prosper. Pentru a fi taxat cu o taxă de închidere de 1-6% (aka taxă de inițiere), va trebui să fii un împrumutat super-prime. În caz contrar, veți fi taxat cu cel puțin 3,95% din taxele de origine, a se vedea graficul de mai jos.

Alți creditori care plătesc o taxă de origine:

 • Pornire: 1-5%
 • BestEgg: 0.99-4.99%
 • Cirleback Credit: 0,99-4,99%
 • Pave: 1-6%
 • Peerform: 1-5%
 • Plata: 2-5%
 • Și lista continuă ....

Sunt taxele de origine penalități de plată anticipate în deghizare?

Să facem o recapitulare rapidă a taxelor de origine pentru împrumuturile personale și cum afectează împrumutul dumneavoastră.

 • Sunteți aprobat pentru un împrumut de 10.000 USD cu o taxă de origine de 5%
 • Tu de fapt primiți 9.500 $ (500 $ în taxele de origine).
 • Soldul dvs. de împrumut este încă 10.000 $
 • Veți continua să plătiți dobândă pentru suma de 10.000 USD, când primiți numai tehnic 9.500 USD.

Ce se întâmplă dacă decideți să plătiți împrumutul în săptămâna următoare? Sau chiar a doua zi. Nu aveți dreptul la nici o restituire a taxei de origine pe care tocmai ați plătit-o. Deci, taxa de origine este deghizată ca o pedeapsă de plată anticipată.

A spune că taxele de origine sunt aceleași ca și taxele de plată anticipată fiind din punct de vedere tehnic incorecte. Cu toate acestea, aceste taxe de origine sunt încorporate în împrumut către ACT ca o taxă de plată anticipată. Dacă vreți să plătiți împrumutul integral în avans, singura persoană care beneficiază cu adevărat de acest lucru este creditorul. Dumneavoastră, în calitate de debitor, obțineți capătul scurt al bățului.

Salvați

Sfaturi De Top:
Comentarii: