Știm cu toții că piața bursieră a fost pe o perioadă de lacrimi în ultimii câțiva ani, ceea ce ne face să arătăm ca Warren Buffett. Meu 401 (k) este de până aproape de 14% până în prezent în acest an și tot ce am făcut este să rămână cursul. Cred că m-am uitat la alocarea activelor mele poate o dată în acest an și nu au fost multe de văzut. Procentele au fost puțin oprite, dar nimic nu a necesitat reechilibrarea, așa că l-am lăsat în pace.

Sunt un tip tânăr, doar 26 de ani, așa că am o alocare destul de agresivă de 90/10 stocuri-obligațiuni. Urmăresc o mulțime de directori Boglehead: menținând portofoliul meu simplu, mergând pentru fonduri cu taxe mici etc., și până acum a funcționat.

Cred însă că aproape fiecare strategie de investiții a funcționat în ultimii doi ani. După cum spune Charlie Sheen, câștigăm cu toții, din cauza tendinței pieței bursiere în ansamblu.

The Good Times

Amintiți-vă aceste zile, pentru că acestea sunt vremurile bune. Ceea ce experimentăm acum este numită "piață de tauri" - prețurile se ridică și se pare că nu există niciun scop. Acest lucru sa întâmplat înainte de a crede sau nu - de multe ori de fapt.

Piața este ciclică și ceea ce urcă, trebuie să coboare în cele din urmă. Dar, deși s-ar putea să existe o volatilitate ridicată pe piață de la punctul A la punctul B, tendința generală este în creștere. De aceea, investim în acțiuni și de aceea suntem dispuși să ne asumăm riscul suplimentar.

Sincronizarea pieței

Termenul "calendarul pieței" se referă la încercarea de a cumpăra sau de a vinde acțiuni în anticiparea mișcărilor viitoare ale prețurilor de pe piață. Deci, dacă credeți că acțiunile se vor scufunda, vă veți vinde în mod evident majoritatea acțiunilor dvs. și viceversa.

Există o întreagă clasă de consilieri de investiții care se specializează în planificarea pieței și încearcă să prezică când va avea loc o piață și când clienții să cumpere sau să vândă acțiuni. Din păcate, mulți dintre acești consilieri suge la locul de muncă și nu reușesc destul de des.

Știu că există o mână care probabil are un istoric extraordinar de rentabilitate pe piață, dar majoritatea nu o face. Prin urmare, urmând una dintre aceste "cronometre de piață" nu numai că trebuie să aleagă momentele corecte pentru a cumpăra și vinde, dar trebuie să alegeți sfatul corect. Și din moment ce mulți dintre consilieri percep taxe scandaloase din fondurile lor (în intervalul de la 1 la 2% pentru un consilier "bun"), întoarcerea dvs. trebuie să depășească media de piață plus comisioanele dacă alegeți, de fapt, un consilier câștigător.

Asta sună ca o mulțime de "ce-mi dacă" pentru mine și de aceea nu am plătit niciodată pe cineva să încerce și timp de piață pentru mine.

Recesiunea se va întâmpla în cele din urmă

Cred că este o tendință umană de a dori mai mult de un lucru bun. Fie că este vorba de mâncare grozavă, de femei minunate sau de profituri mari - dacă ceva se simte bine, trupurile noastre tind să vrea mai mult din ea. Nu voi mint: cand ma inregistrez in contul meu 401 (k) in fiecare saptamana si vad retururile pe care le primesc, stiu ca sunt foarte incantata si doresc mai mult. Dar știu că această lăcomie este ceea ce determină oamenii să piardă mulți bani. Atunci când stocurile sunt în tendință, trebuie să luați în considerare vânzarea lor și cumpărarea de obligațiuni suplimentare pentru a vă menține alocarea.

Vânzarea celor mai performante bunuri pare destul de contraintuitivă, nu? Dacă am avea un cal de curse și el câștiga fiecare rasă, de ce l-aș vinde și cumpăra o grămadă de măgari? Dacă știați că cursa de curse va sfârși în cele din urmă un picior și va cere mii de dolari în operații, ați putea să-l vindeți, nu?

Același lucru este valabil și pe piață: stocurile nu cresc pentru totdeauna. Du-te uita la o diagramă stoc pentru un fond de piață totală și spune-mi dacă această plimbare nu arata un pic cam cioplit.

Blocarea câștigurilor

Chiar dacă sunt împotriva încercării de a impune piața ca o regulă de bază, există o instanță în care cred că ar putea avea sens. Ce-ar fi dacă portofoliul dvs. a realizat câștiguri mari sau chiar imense în ultimii ani și sunteți mulțumit de banii pe care i-ați făcut?

Dacă 401 (k) a revenit cu 15% pe jumătate în decursul anului, de ce să nu renunțați la toate și așteptați să apară următoarea criză? Evident, ai riscul ca piața să poată continua să meargă și vei pierde din câștig, sau poate că piața nu se va întoarce niciodată (asta e îngrijorarea mea și de ce nu o fac), dar care are grijă dacă ai suficient pentru a satisface nevoile dvs.?

Nu este nimic în neregulă cu a face o bucată decentă de bani și de a nu mai dori mai mult. Este greu să depășești tendințele noastre naturale de a dori mai mult de un lucru bun, dar dacă poți, poți salva niște bani pe drum.

O piata de tauri este un lucru bun pentru toata lumea, asigurati-va ca daca veti incerca sa incercati si timpul pe piata, erati din prudenta si vindeti actiunile in loc sa incercati sa cumparati mai mult.

Care sunt gandurile tale in incercarea de a face timp piata?

Sfaturi De Top:
Comentarii: