Google colectează înregistrările de achiziție a cărților de credit și de debit ale persoanelor și o agenție de protecție a consumatorilor nu o are.

La 31 iulie, Centrul de Informații privind confidențialitatea electronică a depus o plângere la Comisia Federală pentru Comerț, care a susținut acest lucru Google colectează informații sensibile pentru consumatori fără a dezvălui modul în care a obținut-o sau cum îi pot opri consumatorii.

Programul nou de anunțuri al Google este dificil de dezactivat

Noul program de publicitate al Google monitorizează îndeaproape obiceiurile de cheltuieli ale consumatorilor prin colectarea informațiilor despre tranzacțiile din magazine de la companii de carduri de credit și brokeri de date. Gigantul de căutare declară că are acces la 70% din toate tranzacțiile cu cărți de credit și de debit în S.U.A.

Google pretinde că utilizează aceste informații pentru a determina ce anunțuri digitale împing consumatorii să facă achiziții în magazine fizice.

Problema principală a EPIC cu acest nou sistem este că nu există nicio modalitate eficientă de a renunța la urmărirea comportamentului offline a Google. În plângere se mai spune că oprirea urmăririi comportamentului offline nu scutește complet consumatorii de urmărirea acestora, deoarece anunțurile le sunt încă difuzate și conectate cu adresele lor IP pe serverul Google.

În plus, Google Pagina mea de activitate nu furnizează instrucțiuni explicite privind modul în care Google să nu poată compara datele utilizatorilor cu informațiile despre tranzacțiile de pe cardul de credit și de debit pe care le colectează de la terțe părți. "Washington Post" subliniază procesul complicat de a renunța aici.

Potrivit plângerii, algoritmul secretiv al Google care se potrivește cu datele de utilizator comportamentale la informațiile despre cumpărături din magazin nu are un audit terț, ceea ce îl face o țintă pentru hackeri.

Google a spus The Washington Post nu se potrivește cu datele cărților de credit și de debit cu informații personale specifice, cum ar fi numele sau adresele, și utilizează tehnologia personalizată de criptare care păstrează datele private, sigure și anonime. Ca urmare, gigantul de căutare afirmă că informațiile sensibile ale consumatorilor nu sunt expuse riscului.

Istoricul complicat al Google cu confidențialitate

Google a fost frecvent criticat pentru probleme legate de confidențialitate. Potrivit The Washington Post, Google a plătit "amenzi în valoare de mai multe milioane de dolari pentru a achita taxele FTC pe probleme de confidențialitate" în 2011 și 2012.

Cazul din 2011, pe care Google la stabilit pentru 8,5 milioane de dolari, a fost răspunsul la afirmația EPIC potrivit căreia Google a folosit "tactici înșelătoare" și a încălcat propriile politici de confidențialitate atunci când a lansat rețeaua socială Google Buzz. În cazul din 2012, Google a plătit 22,5 milioane de dolari, deoarece nu și-a păstrat promisiunea că nu ar plasa cookie-uri de urmărire în browser-ul Safari sau nu va difuza anunțuri direcționate către utilizatorii săi.

Kelly Smith este specialist în scriitori și angajați la The Penny Hoarder. Prinde-o pe Twitter la @ keywordkelly.

Sfaturi De Top:
Comentarii: