Dacă sunteți unul dintre cei 44 de milioane de persoane responsabile pentru rambursarea datoriilor pentru împrumuturi studențești în SUA în valoare de 1,4 miliarde de dolari, există șanse mari să le plătiți mai mult decât cei care au venit în fața dvs.

Aceasta este în conformitate cu unele fapte deprimant de la un nou Biroul de protecție financiară Biroului de presă publicat miercuri.

Potrivit CFPB, 30% dintre debitorii care au început să ramburseze împrumuturile acum cinci ani nu și-au achitat deloc împrumuturile sau nu i se datorează chiar mai mult. Aceasta ar putea fi pentru că suma pe care o plătesc în fiecare lună nu acoperă nici măcar dobânzile la împrumuturi. Și asta dacă plătiți deloc. Peste 60% din persoanele din această categorie sunt delincvente la împrumuturile lor.

Destul de norocos pentru a scăpa de acea categorie? Ei bine, probabil că sunteți printre 40% dintre debitori care au dat mai mult de 20.000 $ atunci când a început rambursarea. În 2002, acest grup a constituit doar 20% din debitorii globali.

Ce este mai rău, în 2002 doar 5% dintre debitori au dat mai mult de 50.000 de dolari. Acest procent a crescut de acum la 16%.

Acest lucru este deosebit de spus, deoarece acum un deceniu, 50% dintre debitori s-ar putea rambursa integral împrumuturile în termen de cinci ani. Acest procent a scăzut acum la 41%.

Chiar dacă ați reușit să scăpați de acel glonț, încă nu sunteți din pădure. Raportul CFPB arată că aproape 50% dintre debitori au peste 34 de ani când intră în rambursare. În 2003, acest grup a constituit doar 25% din piscina debitorului.

Acest lucru înseamnă că noi împrumutăm cu mult mai mulți bani pentru a plăti pentru educație, începem procesul de rambursare mult mai târziu în viață și tot mai greu să plătim datoriile decât debitorii care au venit în fața noastră.

Pachetele de beneficii ale angajaților oferă o anumită ușurare

Acum, că probabil că te descurci într-o groapă de disperare, am cea mai mică mărime de argint pentru a vă retrage afară: acest peisaj din ce în ce mai împovărător al datoriilor a schimbat multe pachete de beneficii ale angajatorilor.

Potrivit CFPB, aproximativ 10% dintre companiile cu 40.000 de angajați sau mai mulți folosesc programe de rambursare a împrumuturilor pentru studenți, pentru a contribui la stabilizarea vieții financiare a angajaților. Aceste beneficii ajută, de asemenea, la recrutarea și păstrarea angajaților. Deși procentele nu sunt la fel de ușor disponibile, raportul a mai spus că întreprinderile mici au început să ofere beneficii similare.

Aceste tipuri de programe sunt deosebit de entuziasmați deoarece pot economisi mii de dolari de la debitori dacă rămân cu o companie pe termen lung.

Din păcate, aceste programe elimină de cele mai multe ori cei mai vulnerabili debitori care sunt deja în incapacitate de plată, conform sondajului CFPB. Pentru ei, rambursarea bazată pe venit este o opțiune care ar putea oferi ajutor, în special în cazul în care veniturile mici și plățile inaccesibile au dus la neplată.

Desiree Stennett (@desi_stennett) este un scriitor de personal la The Penny Hoarder.

Sfaturi De Top:
Comentarii: