Părinții pe un buget nu își pot permite să cheltuiască bani pe experiențele pe care copiii lor nu le vor bucura.

Alunecarea aluatului la admiterea în parc de distracții sau la biletul de film, doar pentru ca copilul să insiste să plece în 10 minute, este dur.

Copiii care suferă de autism sau de tulburări de procesare senzoriale pot găsi multe opțiuni de divertisment populare prea mult pentru a se ocupa. April este Luna Autismului Național de Conștientizare și, din fericire, punctele de distracție pentru copii devin tot mai incluzive pentru copiii cu nevoi speciale, oferind oportunități de joc care sunt sensibile.

"Avand aceste oportunitati in care mediul este reglementat ... care va fi optim pentru un copil care este suprasolicitat de stimuli senzoriali", a spus Mary Kate Yaukey, profesoara de clasa I si II din Palo Alto, California, care lucreaza cu copiii spectrul autismului și cei care au dificultăți de prelucrare senzorială.

"Dacă un copil suferă o supraîncărcare senzorială, ar putea arăta diferit la mulți copii, dar de multe ori se va manifesta în tanturi sau izbucniri explozive", a spus ea.

Următoarea este o listă de locuri care oferă timp de redare sau divertisment special pentru copii cu probleme senzoriale. Aceasta nu este o listă all-inclusive. Pentru alte optiuni, organizatia Autism Speaks gestioneaza un calendar al evenimentelor care au legatura cu autismul.

Parcuri de distracții

Sesame Place, un parc de distracții cu tematică Sesame Street din Langhorne, Pennsylvania, a devenit recent un centru de autism certificat, fiind primul parc tematic care a primit această denumire.

Personalul din parc, care se deschide pentru sezonul de pe 28 aprilie, a beneficiat de o pregătire specializată cu privire la modul de asistență a copiilor cu nevoi speciale. Sesame Place oferă oaspeților căști cu zgomot și camere liniștite, în plus față de alte resurse pentru cei cu probleme de procesare senzorială.

Alte parcuri de distracții oferă, de asemenea, ocazii senzoriale de a juca.

Splash Lagoon - un parc acvatic interior din Erie, Pennsylvania, va oferi o zi senzorială pe 25 mai. Vizitatorii vor experimenta mai puțin zgomot în acea zi și o cameră liniștită va fi disponibilă dacă familiile au nevoie de o pauză. Un număr limitat de bilete vor fi vândute pentru a controla dimensiunea mulțimii, iar mai mulți angajați vor fi la dispoziție pentru asistență suplimentară.

Arcades

Chuck E. Cheese oferă Duminică Sensibilă Sensibilă. Locațiile participante se deschid două ore mai devreme în prima duminică a fiecărei luni, astfel încât copiii cu autism și nevoi speciale se pot bucura de arcadă cu iluminare diminuată, zgomot redus, mai puțin aglomerări și apariții limitate din mascota Chuck E. Cheese.

Dave și Buster nu par să aibă un program organizat sensibil, dar unele locații blochează timpul pentru jocul cu senzori scăzut. CBS-46 din afiliatul Atlanta a raportat că Dave și Buster, Myrtle Beach, Carolina de Sud, au găzduit 30 de familii cu copii cu autism timp de trei ore pe 4 aprilie. Personalul a oprit muzica deasupra capului și a oferit camere private pentru cei care aveau nevoie de o pauză de la stimulare .

Muzee pentru copii

Multe muzee pentru copii au alocat timp copiilor cu probleme de procesare senzorială.

Muzeul Copiilor din Atlanta găzduiește sâmbătă sentimentală în prima sâmbătă a lunii - și în fiecare sâmbătă în luna aprilie. Muzeul se deschide cu o oră mai devreme, există modificări de iluminat și sunet, iar numărul de oaspeți este limitat.

Muzeul pentru copii din St. Petersburg, Florida are un program numit "Great Connections". În a doua duminică a fiecărei luni între orele 10:00 și prânz, muzeul este deschis copiilor cu nevoi speciale. Personalul ajustează lumina și sunetele și oferă o cameră de rupere pentru ei și familiile lor.

WOW! Muzeul Copiilor din Lafayette, Colorado, oferă un timp redus pentru copiii cu autism și copiii cu tulburări de procesare senzorială. Data și ora viitoare sunt 6 mai, de la 8 a.m. la 10 a.m. și 15 iulie, de la 8 la 10 a.m.

Filme

Diferitele lanțuri de teatru de film oferă medii senzoriale pentru patronii cu nevoi speciale. Angajații transformă lumina în sus și volumul în jos în timpul acestor spectacole, iar patronii sunt bineveniți să se ridice și să facă zgomot în tot filmul.

Teatrele AMC prezintă filme senzoriale în fiecare sâmbătă și a patra sâmbătă pentru copii și serile de marți pentru mai multe audiențe mature.

Cinematografele Regal Cinemas sunt numite "My Way Matinees". A se vedea această listă de teatre participante pentru date și emisiuni.

Cinematografele lui NCG Cinema vor avea loc pe 5 mai ("Răzbunători: Războiul Infinitului") și pe 22 iunie ("Incredibles 2").

Locuri de joacă și Centre de joacă

Podurile Magice Bridge din California de Nord sunt surse libere de divertisment în aer liber, care adapostesc toți copiii, inclusiv cei cu nevoi speciale și handicapuri.

Nu toți copiii cu tulburări de procesare senzorică necesită medii cu senzori slabi. Yaukey a spus că Magical Bridge Playgrounds sunt o opțiune bună pentru copiii care au nevoie de mai multă stimulare.

Alte locuri de joacă din cartier pot întâmpina, de asemenea, nevoile copiilor cu autism. Jennifer McCarthy, regizorul video al Penny Hoarder, îi ia pe fiul său autism de 5 ani, Raef, la Heritage Harbour Playground din Bradenton, Florida. Ea a spus că fiul ei se bucură să întoarcă o volan de jucărie și să se joace cu blocuri tic-tac-toe acolo.Când au nevoie de o pauză, pot face o plimbare în jurul lacului.

Unele centre de joacă în interior pot acomoda și copiii cu nevoi senzoriale speciale.

Roo's World of Discovery din Kirkland, Washington oferă în mod regulat ore reduse de senzori când părinții își pot rezerva timpul pentru copiii lor să joace într-un mediu mai calm, cu mulțimi mai mici și mai puțin stres. Intervalele de timp sunt în prezent luni, miercuri, joi și vineri de la prânz până la ora 2:00.

Alte centre nu le limitează incluziunea la anumite ore. McCarthy a spus că îi place să-și ia fiul la Morgan's Place, un centru multisenzorial din Melbourne, Florida, destinat copiilor cu nevoi speciale în timpul orelor de funcționare.

Nicole Dow este scriitor de la The Penny Hoarder.

Sfaturi De Top:
Comentarii: