Dacă sunteți ca mine și când vă gândiți la alocarea de active, vă gândiți instantaneu la o diagramă cu pieptene. În locul unei diagrame plictisitoare, m-am gândit să încep cu ceva mai primitoare; placuta "Apple Pie" din tabelul de mai sus (cred ca este placinta de mere cel putin). De asemenea, alocarea de active nu se referă la una dintre cele mai mari tradiții de desert ale Americii. Alocarea de active se referă la modul în care cântăriți diverse investiții în portofoliul dvs. pentru a încerca să îndepliniți un obiectiv specific.

Investițiile pot fi grupate în trei clase majore de active: Stocuri, obligațiuni și instrumente ale pieței monetare. Stocurile au, în general, cel mai mare risc, dar și cel mai mare randament potențial. Instrumentele pieței monetare au cel mai mic risc, dar au cea mai mică rentabilitate potențială, iar obligațiunile se situează undeva în mijloc. Clasele de active pe care le alegeți și modul în care vă ponderați investiția în fiecare dintre ele va depinde de intervalul de timp al investiției, de nivelul de confort al riscului și de alte considerente individuale și de modul în care acestea se potrivesc cu riscurile și recompensele fiecărei clase de active. În general, alocarea activelor se va schimba pe măsură ce atingeți diferite etape din viața dvs. și pe măsură ce obiectivele dvs. de investiții se modifică împreună cu aceste schimbări în stilul de viață.

diversificarea- investirea în mai multe tipuri de investiții - lucrări însoțite de alocarea de active, crescând șansele ca, dacă și când rentabilitatea unei investiții să scadă, randamentul altei persoane din portofoliul dvs. poate crește.

În piețele financiare complexe de astăzi, aveți o gamă impresionantă de vehicule de investiții din care să selectați. Fiecare investiție are, de asemenea, riscuri, cum ar fi pierderea investiției dvs., ceea ce face important să alegeți cu înțelepciune dacă selectați doar unul. Vestea bună este că nu există nicio regulă care să spună că trebuie să rămâi cu un singur tip de investiție. De fapt, puteți scădea potențial riscul investițional și crește șansele de a vă îndeplini obiectivele de investiții prin practicarea "alocării activelor".

Ce este alocarea de active?

Alocarea de active se referă la modul în care cântăriți diverse investiții în portofoliul dvs. pentru a încerca să îndepliniți un obiectiv specific. De exemplu, dacă scopul dvs. este de a continua creșterea și sunteți dispus să acceptați riscul de piață pentru a face acest lucru, puteți decide să plasați 20% din activele dvs. în obligațiuni și 80% în acțiuni. Clasele de active pe care le alegeți și modul în care vă cântăriți investiția în fiecare dintre acestea va fi probabil dependentă de intervalul de timp al investiției și de modul în care se potrivește cu riscurile și recompensele fiecărei clase de active.

Stocuri, Obligațiuni și Piețe de Bani

Iată o privire mai atentă asupra nivelurilor de risc și de recompensare ale claselor majore de active:

  • Stocuri - Ei bine cunoscuți pentru fluctuațiile frecvent în valoare, stocurile poartă un nivel ridicat al riscului de piață (riscul ca valoarea investițiilor dvs. să scadă după ce le achiziționați) pe termen scurt. Cu toate acestea, stocurile au câștigat istoric câștiguri mai mari decât alte clase de active cu o marjă largă, deși performanța trecută nu este un predictor al rezultatelor viitoare. Stocurile au depășit, de asemenea, inflația - creșterea prețurilor la bunuri și servicii - la cel mai înalt nivel pe parcursul anilor și, prin urmare, prezintă un risc inflaționist foarte scăzut.
  • Obligațiuni - În general, aceste valori mobiliare au fluctuații de preț pe termen scurt mai puțin severe decât stocurile și, prin urmare, oferă un risc de piață mai scăzut. Pe de altă parte, riscul global de inflație tinde să fie mai mare decât cel al stocurilor, deoarece potențialul de revenire pe termen lung este, de asemenea, mai scăzut.
  • Instrumente ale pieței monetare* - Printre cele mai stabile dintre toate clasele de active în termeni de rentabilitate, instrumentele pieței monetare prezintă un risc de piață foarte scăzut. În același timp, aceste titluri de valoare nu au potențialul de a depăși inflația cu o marjă largă pe parcursul anilor ca și stocurile.

* Performanța trecută nu este o asigurare a unui rezultat viitor. Investițiile în acțiuni, obligațiuni sau orice altă garanție implică riscuri precum pierderea principalului.

Diversificarea: Fundația pentru alocarea de active

Înainte de a explora modul în care puteți pune în practică o strategie de alocare a activelor pentru a vă ajuta să vă îndepliniți obiectivele de investiții, trebuie să înțelegeți în primul rând modul în care diversificarea - procesul de reducere a riscului prin investiții în mai multe tipuri diferite de fonduri individuale sau valori mobiliare - mâna cu alocarea activelor. Atunci când vă diversificați investițiile în mai multe garanții, vă ajută să reduceți ceea ce se numește "risc de securitate unică" sau riscul ca investiția dvs. să fluctueze pe scară largă în valoare cu prețul unei exploatații. Diversificarea între mai multe clase de active potențează șansa ca, dacă și când revenirea unei investiții să scadă, randamentul altui în portofoliul dvs. poate crește (deși nu există garanții). De exemplu, în 2002, stocurile mari ale companiilor au pierdut 22,1%, în timp ce obligațiunile guvernamentale pe termen lung au revenit cu 13,8% .1 (Rețineți că performanța trecută nu poate garanta rezultate viitoare.) Sursa alocărilor de active

Niveluri de risc

Scăzut

Mediu

Înalt

% Trezorerie

30

30

20

10

0

10

% Obligațiuni

40

30

30

40

30

20

% Stocuri de creștere

30

30

40

30

50

70

% Litere mici

0

0

0

10

10

0

% International

0

10

10

10

10

0

Graficul ilustrează alocările activelor portofoliului de portofoliu: risc scăzut (cele care se apropie sau sunt în curs de pensionare); Risc moderat (investitori de vârstă mijlocie); Risc agresiv (investitori mai tineri).

Alocarea activelor poate funcționa

Graficul de mai sus vă poate ajuta să selectați o alocare corespunzătoare pentru portofoliul dvs. de investiții în funcție de stadiul de viață. De exemplu, la vârsta de 25 de ani poți decide să investești cu scopul de a te relaxa în confort în 40 de ani.Cel mai probabil, obiectivul dvs. de investiții este de a obține o creștere cât mai mare posibil - creștere care va depăși în mod semnificativ inflația. În scopul atingerii acestui obiectiv, puteți aloca 70% din activele dvs. în acțiuni de creștere agresivă, 20% în obligațiuni și 10% în instrumente ale pieței monetare. Aveți ani să vă depășiți fluctuațiile mari care vin cu acțiuni, dar, în același timp, vă puteți reduce riscul cu participațiile la obligațiuni și pe piața monetară. Întrucât obiectivele și circumstanțele dvs. sunt unice, poate doriți să discutați cu un planificator financiar care vă poate ajuta să personalizați o strategie de alocare pentru nevoile dvs. În general, alocarea activelor se va schimba pe măsură ce atingeți diferite etape din viața dvs., deoarece obiectivele dvs. de investiții se modifică, de asemenea, împreună cu aceste schimbări în stilul de viață. Dacă ați investit agresiv în strategia de alocare a activelor pentru pensionare de peste 20 de ani și sunteți acum mai puțin de 10 ani de la pensionare, protejarea investițiilor pe care le-ați câștigat de pe piață și coborâșuri ar putea deveni mai importante. În acest caz, vă recomandăm să transferați treptat o parte din alocarea acțiunilor dvs. în exploatațiile de obligațiuni și de pe piața monetară. Rețineți însă că mulți experți financiari recomandă ca stocurile să fie luate în considerare pentru fiecare portofoliu pentru a menține potențialul de creștere.

* Alocarea de active nu asigură un profit sau protejează împotriva pierderilor

Un proces simplu, unele rezultate potențiale dramatice

Indiferent de strategia de alocare a activelor pe care o alegeți și de investițiile pe care le selectați, rețineți că un plan de acțiune bine conceput pe termen lung vă poate ajuta să vă exprimați tot felul de condiții de piață în schimbare, pe măsură ce vă atingeți obiectivele de investiții.

Sfaturi De Top:
Comentarii: