Acesta este un post de oaspete de la Louise Baker. Louise Baker bloguri despre obtinerea unui grad on-line la Zen College Life.

Dacă doriți să începeți să investiți, știți că aveți multe opțiuni. Iată o defalcare rapidă a celor cinci modalități cele mai bune de a începe să investiți și a unor vehicule și instrumente pe care ar trebui să le utilizați.

401K

Una dintre cele mai ușoare căi de a începe să investești este prin intermediul companiei 401K. Dacă compania dvs. vă oferă una, ar trebui să participați cu siguranță. Banii pe care îl contribuieți sunt impozitați amânate. Se impozitează numai când îl scoți. Companiile corespund, în general, cu contribuția dvs. de până la 6% din salariul dvs.

IRA sau Roth IRA

Dacă compania dvs. nu oferă o sumă de 401 K, puteți contribui la un cont individual de pensii (IRA) sau Roth IRA. IRA tradițional vă permite să efectuați contribuții care sunt amânate în prezent și banii sunt impozitați numai în momentul retragerii. Aceasta înseamnă că, dacă luați o retragere înainte de a ajunge la vârsta de pensionare, plătiți impozite pe acești bani ca venit normal, plus o penalizare suplimentară de 10% pentru retragerea anticipată. Când începeți să vă retrageți la vârsta de pensionare, plătiți suma taxei curente ca și când ar fi venituri regulate. Roth IRA presupune că vă veți retrage într-o taxă mai mare pe măsură ce construiți avere și vă permite să plătiți impozite pe banii pe care îi investiți acum. Când vă retrageți, nu plătiți nici o taxă pentru retrageri.

Obligațiuni

Investiția în obligațiuni este o investiție tipic sigură. Obligațiunile pe termen scurt (5 ani) vor plăti o rată a dobânzii garantată. Atunci când cumpărați o obligațiune, împrumutați banii companiei și ei garantează să o plătiți înapoi la o anumită rată procentuală. Obligațiunile pe termen lung (12 ani) sunt mai riscante și, în general, plătesc mai mult interes. Chiar dacă investiția în obligațiuni este una dintre cele mai sigure investiții pe care le puteți face, trebuie să cercetați în continuare obligațiunile și să vă asigurați că înțelegeți ratingul și performanța înainte de a decide ce obligațiune să cumpărați. În plus, trebuie să înțelegeți diferența dintre cumpărarea de obligațiuni individuale față de cumpărarea într-un fond de obligațiuni.

Fonduri tranzacționate la bursă

Fondurile tranzacționate la bursă (EFT) sunt fonduri mutuale care sunt tranzacționate ca acțiuni. EFT este un fond, care cuprinde multe companii diferite, care tranzacționează sub un simbol ticker ca un stoc. Acestea pot fi cumpărate și vândute pe tot parcursul zilei ca și stocurile obișnuite. Punctul cheie este acela că aceștia contractează diversificarea unui fond mutual. EFT-urile sunt, de asemenea, minunate pentru investitorii care încep cu mai puțini bani, deoarece puteți cumpăra o acțiune individuală; în timp ce un fond mutual index necesită o achiziție mai mare.

Planul de achiziții directe

Puteți cumpăra acțiuni direct de la unele companii fără a avea un cont de brokeraj. Acesta este numit un plan de achiziție directă (DPP). Acest tip de investiție vă permite să faceți achiziții pe baza unei sume de dolar, mai degrabă decât un număr de acțiuni achiziționate și nu are taxe de brokeraj. Cumparati direct de la companie. Acest lucru vă permite să investiți mai mulți bani.

Cititorii, ce alte sfaturi trebuie să începeți să investiți?

Sfaturi De Top:
Comentarii: