Știu că pierdeți somnul pentru că nu am scris încă un post care să sublinieze diferențele dintre un 403 (b) și 401 (k). Așteaptă ... nu ai fost?

Credeam că toată lumea a fost un cod de impozitare pentru pensie ca mine. ?

Oricum, tu sau cineva pe care-l cunoști poate să aibă opțiunea de a finanța un 403 (b) și înțelegerea modului în care se compară cu un 401 (k) se poate dovedi a fi de ajutor. Când oamenii sunt angajați pentru prima dată într-o slujbă cu normă întreagă și în posturi cu fracțiune de normă, aceștia primesc o varietate de documente și deciziile pe care trebuie să le ia imediat ca angajat nou.

Printre aceste elemente se numără înființarea unui cont de pensionare pentru potențialele economii de venituri din câștiguri.

Diferența dintre 403b și 401k

 1. Planul 401 (k) - Bazele
 2. 401 (k) Opțiuni de investiții
 3. Planul 403b - Bazele
 4. Regula specială MAC cu planuri 403 (b)
 5. 403 (b) Opțiuni de investiții
 6. Rezumat: 403 (b) față de 401 (k)

Majoritatea companiilor oferă angajaților un plan de economii standardizat de 401 (k) pentru pensionare. Cu toate acestea, dacă o persoană lucrează pentru guvern sau anumite organizații, cum ar fi organizațiile nonprofit, pot apărea diferite opțiuni, inclusiv planul 403 (b). Acest lucru ridică problema dintre care este mai bună între 401 (k) vs 403 (b).

O varietate de planuri de pensionare există astăzi, aprobate de Serviciul de venituri interne ca adăposturi fiscale legale pentru câștiguri. În aproape toate cazurile, cu excepția unui Roth IRA, planurile implică venituri înainte de impozitare care sunt amânate într-un cont de depozit și care au permis să obțină profit și dobânzi prin compoziție și investiții.

Atunci când fondurile sunt retrase definitiv, de obicei mai târziu în viața unei persoane, acestea ar trebui - în teorie - să facă parte dintr-un echilibru mai mare de pensionare care poate fi utilizat atunci când o persoană nu mai lucrează, ergo la o rată mai mică de impozitare.

Aceasta maximizează valoarea dolarului salvat, chiar și cu inflația luată în considerare. Fiecare dintre aceste planuri are un nume numeric, referindu-se la statutul codului fiscal care autorizează activitatea și planul dat.

Planul 401 (k) - Bazele

Majoritatea oamenilor cunosc sau sunt familiarizați cu planul de pensionare 401 (k). Dar dacă sunteți sau nu sunteți, aici sunt aspectele importante ale planului:

Impozitul pe venit. Contribuțiile la un plan de 401 (k) sunt deductibile din venitul dvs. impozabil în anul în care sunt realizate. Câștigurile de investiții din cont se acumulează pe bază amiabilă.

Atât contribuțiile, cât și veniturile din investiții devin impozabile la retragere și se adaugă celorlalte venituri pentru anul în care sunt luate.

În acest fel, transferați povara fiscală de la ziua de astăzi până la pensionare, moment în care probabil că veți fi într-o limită inferioară.

Limite de contribuție. Pentru 2018, contribuția maximă pe care o puteți aduce unui plan de 401 (k) este de 18.500 $. Dacă aveți vârsta de 50 de ani sau mai mult, există o majorare de provizion de 6000 $, ceea ce vă permite să contribuiți maxim la 24.500 $ pe an.

Contribuții de potrivire a angajatorilor. Angajatorii pot și adesea pot potrivi contribuțiile unui angajat la un plan de 401 (k). Un meci tipic este de 50% din contribuția angajatului, până la 6%, ceea ce înseamnă că angajatorul contribuie cu 3%, contribuția totală fiind de 9%.

Există adesea o perioadă de dobândire a contribuției angajatorului, de până la cinci ani, după care suma totală a contribuției angajatorului este considerată "investită" de angajat (atunci este în totalitate banii angajatului). În teorie, un meci angajator - plus contribuția maximă a angajatului - poate fi de până la 55.000 de dolari pe an, ceea ce reprezintă contribuția maximă pe angajat în conformitate cu reglementările IRS.

Cerințe de retragere. Puteți începe să luați retrageri din planul dvs. 401 (k) odată ce ajungeți la vârsta de 59 1/2 și, din nou, acele distribuiri vor fi adăugate la veniturile dvs. în scopuri fiscale. Dacă luați retrageri înainte de a efectua o sumă de 59 1/2, va trebui să plătiți o taxă de penalizare anticipată de despăgubire de 10% din distribuție, în plus față de obligația fiscală obișnuită care va fi datorată.

Distribuții minime necesare (RMD). Ca aproape orice tip de plan de pensionare (cu excepția Roth IRAs), planurile 401 (k) necesită să începeți să luați retrageri din plan nu mai târziu de când atingeți vârsta de 70 1/2. Dacă nu retrageți un RMD, nu retrageți întreaga sumă a RMD sau nu retrageți RMD până la termenul aplicabil, suma nerecuperată este impozitată la 50%.

401 (k) Provizioane pentru împrumuturi. Unul dintre avantajele unui 401 (k) este că poți lua un împrumut împotriva contului tău, atâta timp cât este permis de angajatorul tău (nu este obligat din punct de vedere legal să facă acest lucru). Puteți împrumuta până la 50% din valoarea planului, până la maximum 50 000 USD, și trebuie să ramburseze împrumutul în termen de cinci ani.

Cu toate acestea, în cazul în care un împrumut de 401 (k) este luat în scopul achiziționării domiciliului principal al angajatului, acesta poate fi plătit pentru o perioadă mai mare de 5 ani.

Un lucru care trebuie avut în vedere este însă că, dacă vă lăsați angajatorul și aveți încă un sold de împrumut, trebuie să-l plătiți înapoi (în termen de 60 de zile), altfel va fi considerat o distribuție din plan și sub rezerva impozitul pe venit regulat și, dacă nu sunteți sub vârsta de 59 1/2, pedeapsa de 10% de retragere anticipată.

401 (k) Dispoziții privind portabilitatea și revocarea. Dacă vă părăsiți angajatorul, puteți să vă luați cu dvs. 401 (k). Puteți apoi efectua un rollover fără taxe fie în planul de 401 (k) al noului dvs. angajator, un IRA tradițional, un plan 457, un SEP IRA sau un plan de 403 (b).Puteți, de asemenea, să răsuciți un 401 (k) într-un Roth IRA sau un Roth desemnat care face parte dintr-un plan tradițional de pensionare (de exemplu un Roth 401 (k)), dar valoarea rolloverului va fi supusă unei impozitări regulate anul în care este finalizată conversia. (Vezi diagrama IRS Rollover pentru detaliile sumare a rolloverului).

Rețineți că răsturnările pot fi efectuate numai după ce ați părăsit angajatorul care a sponsorizat planul inițial de 401 (k), și nu în perioada în care sunteți încă angajat.

401 (k) Opțiuni de investiții

Opțiunile de investiții în planurile de 401 (k) rulează gama. În unele planuri s-ar putea să vă limitați la o jumătate de duzină de fonduri mutuale sau ETF-uri, și stocul companiei angajatorului dumneavoastră. În altele, veți avea la dispoziție tot atâtea opțiuni pe care le deține mandatarul planului.

De exemplu, dacă planul este ținut cu Fidelitate, este posibil să alegeți dintr-o selecție de fonduri Fidelity. Care va fi venitul probabil o selecție a fondurilor pentru data țintă. Blah! În cazul în care nu știați, nu sunt un mare fan al fondurilor date țintă, dar aceasta este o poveste pentru un post diferit.

Planul 403b - Bazele

403 (b) planurile sunt foarte asemănătoare cu planurile 401 (k), cu excepția faptului că, în cazul în care planurile 401 (k) sunt sponsorizate de întreprinderi cu scop lucrativ, 403 (b) sunt planuri pentru organizații nonprofit scutite de taxe în cadrul IRS Codul 501 (c) 3. Aceasta include instituțiile de învățământ, districtele școlare, organizațiile guvernamentale, organizațiile religioase și spitalele.

 • Impozitul pe venit. La fel ca la planul 401 (k).
 • Limite de contribuție. La fel ca și în cazul planului 401 (k), cu excepția provizioanelor maxime admisibile (MAC) de mai jos.
 • Contribuții de potrivire a angajatorilor. La fel ca la planul 401 (k).
 • Cerințe de retragere. La fel ca la planul 401 (k).
 • Distribuții minime necesare (RMD). La fel ca și pentru planul 401 (k), cu excepția faptului că planurile 403 (b) au o alocație specială pentru planurile care au primit sumele anterioare anului 1987. În acest caz, distribuirile nu sunt necesare până la data de 31 decembrie a anului în care participantul la plan se transformă în vârstă de 75 de ani sau, mai târziu, 1 aprilie a anului calendaristic imediat următor anului calendaristic în care participantul se retrage.
 • 403 (b) Provizioane pentru împrumuturi. La fel ca la planul 401 (k).
 • 403 (b) Dispoziții privind portabilitatea și revocarea. La fel ca în cazul planului 401 (k), cu excepția faptului că un plan de 403 (b) poate fi rulat și într-un plan de 401 (k) al unui nou angajator.

Regula specială MAC cu planuri 403 (b)

Cei cu o vechime de 15 ani la un angajator pot adăuga apoi încă 3.000 $ la limita lor de contribuție anuală, depunând un potențial de 21.000 $ pe an în 2017 sau 2018 sau 27.000 $ dacă sunt peste 50 de ani. Aceasta se numește contribuția maximă admisibilă , sau pur și simplu MAC.

Din păcate, doar pentru că MAC este permis în conformitate cu codul IRS nu înseamnă că angajatorul trebuie să-l onoreze. Trebuie să o includă în documentul de plan pentru a intra în vigoare. Am avut un client care îndeplinea cerința de 15 ani, dar din moment ce ea era una dintre cele care au făcut-o, angajatorul nu era conștient de regula MAC și nu simțea nevoia de ao include în planul lor.

403 (b) Opțiuni de investiții

Cele mai multe planuri 403 (b) oferă o gamă de fonduri mutuale sau anuități pentru investirea fondurilor salvate. Încă de când a fost un shakeup pe piața 403 (b) acum câțiva ani, am văzut destul de puține companii de fonduri mutuale scoate afară. Asta inseamna ca veti vedea ca multe companii de asigurari ofera un plan de anuitate in planuri. Personal, nu sunt un mare fan al acestui lucru.

403 (b) conturile apar de obicei în organizații non-profit, biserici, organizații școlare și guvern. Există o diferență administrativă semnificativă de la 403 (b) deoarece organizațiile eligibile au mai puține documente pe care să le depună la IRS versus un plan de 401 (k).

Deoarece planul 403 (b) este mai ieftin de administrat, este favorizat de entități mici, cu bugete strânse, dar care încă mai dorește să ofere lucrătorilor un avantaj de pensionare.

Rezumat: 403 (b) față de 401 (k)

Este un plan mai bun decât celălalt? În unele privințe, da. Dar, în cele mai multe privințe, aceștia sunt același plan, planul 403 (b) care servește aceluiași scop pentru angajatorii guvernamentali și nonprofit, că planul 401 (k) face pentru profit generatoare de angajatori.

Cele două domenii în care diferențele sunt cele mai semnificative sunt cu investițiile și cu MAC. Opțiunile de investiții sunt, în general, mai numeroase, cu planuri de 401 (k), în special dacă administratorul planului este una dintre marile firme de brokeraj de investiții care oferă ceva aproape de opțiunile de investiții nelimitate.

Dar prevederea MAC este un plus sigur în favoarea planului 403 (b). Aceasta permite angajaților pe termen lung să contribuie mai mult, chiar și în plus față de dispozițiile de recuperare care sunt oferite în mod normal participanților care au vârsta de 50 de ani sau mai mult.

Ambele planuri oferă angajaților o capacitate semnificativă de a adăposti veniturile din impozite și de a-și salva pensiile, indiferent de diferențele dintre cele două.

În unele cazuri, angajatorii oferă chiar un meci angajaților, în funcție de cât de mult depun din banii proprii. Acest meci este, în esență, dolari liberi, toată lumea ar trebui să profite cât mai mult posibil atunci când este disponibilă.

Acestea fiind spuse, în funcție de angajator, va fi disponibil un alt tip de plan. Puțini angajatori oferă ambele tipuri de conturi.

Sfaturi De Top:
Comentarii: