În decembrie anul trecut, când am părăsit angajatorul meu anterioară pentru a-mi începe propria afacere, am avut o decizie importantă de făcut cu privire la ce să fac cu 401k existente. Din fericire, fiind un planificator financiar, știam exact ce aveam de gând să fac, dar mulți alții care nu se află în profesie sau chiar nu au o bună înțelegere a situației lor financiare ar putea să nu fie la fel de norocoși. La schimbarea locurilor de muncă, decizia pe care o faceți cu 401k poate fi una costisitoare dacă se ia o decizie greșită. Este important să cunoașteți diferitele opțiuni pe care le aveți cu privire la ce să faceți cu 401k dvs. ori de câte ori părăsiți slujba curentă.

Numerar 401k

Singurul motiv pentru care am această opțiune aici este că ați fi surprins de numărul de persoane cu care vorbesc care aleg această opțiune. Cel mai comun raționament pe care îl am aici, în special pentru planurile de 401k care se potrivesc, este că este "Banii companiei" nu "a lor„. Wow! Nu este un raționament atât de mare?

Prin luarea "banilor companiei", acum această persoană este blocată cu o pedeapsă de retragere anticipată de 10%, plus impozitul pe profit obișnuit. De regulă, atunci când plătiți direct de la dvs. 401k, acestea vor deține un standard de 20% plus pedeapsa de retragere timpurie de 10%. Evident, nu era direcția pe care urma să o urmez.

Lăsați 401k acolo

Ultimul meu 401k de la A.G. Edwards & Sons a fost unul dintre cei mai buni. Nu cred că am văzut altul care avea o gamă atât de mare de opțiuni de investiții solide. Cred că ar fi putut face argumentul să-l lăsăm acolo, dar considerând circumstanțele mele, probabil că nu a fost cea mai bună idee. Având în vedere că plecasem să muncesc pentru un concurent, LPL Financial, cu siguranță mi-a dat mai mult sens să o iau cu mine.

Am auzit de situații în care oamenii și-au părăsit angajații anteriori și au avut dificultăți în încercarea de a obține acces la fonduri după o perioadă semnificativă. Probabilitatea acestei creșteri crește dacă angajatorul dvs. anterioară se află sub presiune financiară sau se îmbină / devine cumpărat de o altă companie.

Transferați 401k unui nou angajator

Majoritatea oamenilor au opțiunea de a transfera acolo vechiul 401k în noile lor 401k cu noul angajator. În trecut, acest lucru a fost mai dificil, dar cu modificările recente ale reglementărilor guvernamentale, este mult mai ușor. În timp ce aceasta ar putea fi o decizie bună, o mulțime depinde de noile opțiuni care sunt în noul 401k.

În cazul meu, din moment ce îmi începeam propria afacere, nu era o opțiune pentru mine. Ce am facut? Citiți mai departe pentru a afla ... ..

Traduceți-vă Your401k în propriul IRA

Aș spune că acest lucru ar fi cel mai avantajos lucru de făcut. Dacă vă răsturnați peste 401k într-un IRA, veți continua să vă diversificați de la noul plan, ceea ce înseamnă că puteți utiliza diferite opțiuni de investiții care să completeze ceea ce ați avea în viitorul dvs. plan nou. În plus, aveți controlul deplin asupra deciziilor de investiții din plan, în timp ce într-un număr de 401 (k), sunteți limitat. Aveți domnie deplină pentru a lua toate deciziile pe care le doriți și puteți chiar să căutați sfatul unui consultant financiar pentru a vă ajuta să vă îndrumați în ce direcție de investiție ați merge.

Sfaturi De Top:
Comentarii: