Vorbim foarte mult despre planurile de pensii aici pe Binele Financiare, dar o parte a subiectului de pensionare pe care nu-l discutăm suficient este 401 (k).

Nu toate planurile au, dar mulți fac. Și unii au meciuri angajatoare foarte generoase, făcând întrebarea cu privire la 401 (k) să devină una importantă.

Un Cereți GFC cititorul a pus următoarea întrebare:

, Sunt un participant la planul de 401 k, care are un program gradat de intrare de 6 ani. Am terminat 4 ani și nu lucrez cu compania din 2005. Am 55 de ani. Sunt 100% investit pentru contribuția angajatorului?

Voi sari imediat la răspunsul la întrebarea cititorului și voi explica detaliile acestui răspuns pe măsură ce mergem împreună.

Din moment ce cititorul se afla într-un plan care avea un program de 6 ani, și avea doar patru ani de serviciu, el va fi învestit cu doar 60% sau 80% din angajator pentru a-și alinia contribuțiile la planul său, în funcție de modul în care angajatorul are un an de serviciu.

Acum, să intrăm în detalii despre cum se întâmplă asta.

Ce este 401 (k) vestarea?

401 (k) se referă pur și simplu la proprietatea asupra fondurilor din cadrul unui plan de pensii. Contribuțiile angajaților la un plan de pensionare sunt întotdeauna 100% investite. Aceasta înseamnă că contribuțiile angajaților aparțin exclusiv și integral angajatului. Asa cum ar trebui sa fie, deoarece contributiile sunt facute din salariile proprii ale angajatului.

Dar chestiunea obținerii 401 (k) intră în ecuație atunci când un angajator oferă contribuții potrivite la plan.

Mulți angajatori oferă un plan de potrivire, iar termenii specifici variază în funcție de fiecare plan. De exemplu, un plan poate oferi pentru a se potrivi cu 50% din primele 6% din contribuțiile salariale ale angajatului. Dacă angajatul contribuie cu 6% din salariul său la planul 401 (k), atunci angajatorul se va alinia la 3% din salariul angajatului, pentru un total de 9%.

Alte companii ar putea corespunde cu 100% din contribuția angajatului, până la 8% sau 10% din salariul angajatului.

Este vorba de acel meci angajator, și nu de contribuția angajatului la plan, care este în mod obișnuit supusă dispozițiilor 401 (k).

Ce este o programare de vesta 401 (k)?

Există mai multe moduri în care se realizează 401 (k). Și exact cum funcționează mecanic depinde de prevederile din planul de pensionare în sine. Este chiar posibil ca un angajator să ofere o plată imediată de 100% a tuturor contribuțiilor angajatorilor de potrivire, deși acest lucru este destul de rar.

Cel mai adesea, 401 (k) de intrare este supus unui program de dobândire. Această schemă are una din cele două forme, vestigiile de stâncă și vestigiile clasificate.

Cliff Vesting

Cliff vesting este destul de mult ceea ce termenul implică. Asta înseamnă că toate vestigiile au loc într-un anumit moment al programului de intrare. De exemplu, contribuțiile asociate angajatorilor pot fi în totalitate neinvestite în primii doi ani în care angajatul participă la program. Dar după acel interval de timp de doi ani, angajatul devine 100% investit în anul trei.

Cliff vesting are dezavantajul dacă vă lăsați angajatorul înainte de a nu se ridica de doi ani de ne-vesting timp, veți pierde complet orice meci de angajator.

În capătul opus al spectrului, odată ce eliminați termenul nepermis, 100% din meciul angajatorului devine singurul proprietar al fondurilor.

Vesting gradat

Gradul de intrare este un proces în care obținerea are loc în mod gradual. În cadrul metodei clasificate, valoarea 401 (k) se face incremental și pe o perioadă de mai mulți ani.

Sfaturi De Top:
Comentarii: