Dacă, la fel ca majoritatea adulților plătiți în mod lucrativ, ați plătit un plan de 401 K, probabil că știți că este un program pentru retragerea dumneavoastră.

Ați încredințat cu credință procentajul alocat din fiecare salariu înainte de impozitare și, dacă aveți noroc, aveți un loc de muncă cu o companie care se potrivește cu un anumit procent.

Apoi, dacă totul merge bine, veți continua să lucrați până la vârsta de pensionare (adică, în vârstă de 59½ ani), când ați sperat că ați salvat destul de mult un ou cuib pentru a vă susține pe parcursul anilor dvs. de amurg.

Din nefericire, există momente când trebuie să începeți să retrageți bani începând de la 401K mai devreme (din cauza pierderii de locuri de muncă, a bolii bruște, a pensionării anticipate sau a oricăror alte nenumărate nefericiri).

Oricare ar fi motivul, retragerea fondurilor dintr-un cont de pensionare înainte de maturizare poate avea un șir de dezavantaje, așa că înainte de a face ceva, ar trebui să știți ce intri.

Iată ce trebuie să știți 401k penalități de retragere anticipată.

Evitați cea mai mare pedeapsă de retragere anticipată

În primul rând, cea mai mare pedeapsă de retragere anticipată cu care vă veți confrunta (în plus față de taxele obișnuite care vin cu orice venit perceput) este taxa suplimentară de 10%. IRS permite, de fapt, anumite scutiri, cum ar fi cazurile de deces (atunci când fondurile sunt alocate beneficiarilor), invaliditate permanentă, separarea de angajarea la vârsta de 55 de ani sau mai mult, facturile medicale excesive (peste 7,5% din venitul brut ajustat) , și plățile de decontare a divorțurilor (așa cum este impus de o ordine calificată de relații interne). Cu toate acestea, acestea sunt situațiile în care scoateți banii fără intenția de ao returna la cont mai târziu.

Dacă nu îndepliniți oricare dintre aceste scutiri, totuși, există încă modalități de a vă accesa banii fără să plătiți această pedeapsă extremă (sau orice alte sancțiuni care pot fi atașate).

401k Alternative de distribuție

Unele planuri de 401K oferă o alternativă care nu este o "retragere" în sensul cel mai strict al cuvântului. În esență, este posibil să puteți împrumuta în contul dvs. Multe companii nu plătesc pentru această caracteristică suplimentară, dar dacă planul dvs. este unul dintre puținele care oferă această opțiune, există anumite restricții. Spre deosebire de retragerea anticipată, restricțiile nu se referă la ceea ce sunt utilizate banii, ci mai degrabă când și când fondurile sunt returnate.

Unii angajatori adoptă propriile instrucțiuni de utilizare pentru a minimiza numărul de angajați care profită de împrumutul (cum ar fi limitarea plăților pentru plăți pentru educația salariatului sau a soțului, facturile medicale, plățile în avans pe o primă cămin sau plățile pentru a evita blocarea pieței). Dar, în general, contul în sine nu impune împrumutatului să îndeplinească orice calificare care se referă la motivele retragerii.

Credit ipotecar 401k

Cu toate acestea, pentru a-l face un împrumut legitim legal, debitorii trebuie să plătească suma retrasă, plus dobânda. Rata dobânzii poate varia în funcție de plan și este adesea destul de scăzută, dar poate fi determinată să fie rata principală la momentul retragerii, în general, plus un procent.

În plus, există o sumă minimă de retragere (de obicei, în vecinătatea a 1000 $), precum și un maxim (de obicei aproximativ 50%, dar uneori este o sumă specifică de bani, cum ar fi 50.000 $). Plățile sunt scoase din cecuri de plată.

Evitați retragerile timpurii de 401k dacă este posibil

Pe termen lung, vă recomandăm să evitați devreme din contul dvs. de pensionare dacă este posibil, deoarece cel mai probabil veți fi foarte bucuroși să aveți fondurile atunci când vă retrageți. Și dacă ați terminat să plătiți penalități, sunteți destul de mult doar aruncând bani pe care ați muncit din greu pentru a câștiga. Dar dacă vă aflați într-o situație în care nu aveți de ales decât să retrageți fondurile de la dvs. 401K, aveți câteva opțiuni de luat în considerare.

Nici unul dintre ele nu este exact ideal și, probabil, veți plăti cel puțin un impozit pe venit pentru orice retragere, însă este posibil să evitați sancțiunile suplimentare dacă veți obține toate rațele în rând.

Leon Harris scrie pentru un blog financiar canadian cu accent pe carieră, imobiliare, politică și bancar.

Sfaturi De Top:
Comentarii: