Există un tip de plan de pensionare care este în familia "401", care nu primește prea multă atenție.

Poate că acest lucru se datorează faptului că doar un număr relativ mic de angajatori îl oferă, chiar dacă numărul angajaților care participă la plan este probabil în milioane.

Se numește Planul 401 (a), și în timp ce seamănă foarte mult cu planul 401 (k) în majoritatea privințelor, acesta acoperă în cea mai mare parte lucrătorii guvernamentali și angajații din școli și colegii.

Deci haideți să luăm ceva timp pentru a vă îngropa în planurile și regulile de rollover care se aplică pentru ele.

Ce este un plan 401 (a)?

Planul 401 (a) este un plan de pensionare tip de cumpărare de bani, sponsorizat de obicei de o agenție guvernamentală. În conformitate cu planul, angajatorul trebuie sa să facă contribuții, dar angajatul Mai face contribuții. Aceste contribuții se bazează fie pe un procent din venit, fie chiar pe o anumită sumă în dolari.

Agențiile guvernamentale care utilizează în mod obișnuit 401 (a) planuri includ:

  • Guvernul SUA sau agenția sau instrumentalitatea acestuia;
  • Un stat sau o subdiviziune politică, sau agenția sau instrumentalitatea acestuia; sau
  • Un guvern tribal indian sau subdiviziunea sa, sau agenția sau instrumentalitatea acestuia (participanții trebuie să realizeze în mod substanțial servicii esențiale pentru funcțiile guvernamentale, nu pentru activități comerciale).
401 (a) Planurile sunt foarte frecvente în rândul angajatorilor din învățământ - școli publice și private, colegii și universități, deși sunt adesea folosite de organizații non-profit.

Acestea funcționează la fel ca planurile de 401 (k), deși contribuțiile angajatorului la plan tind să fie mai importante pentru funcționarea planului. Angajații pot contribui sau nu la contribuții la planurile lor, dar angajatorii sunt obligați să contribuie și acele contribuții tind să fie mai generoase decât cele observate în mod obișnuit cu angajatorul care corespunde contribuțiilor la planurile de 401 (k).

Contribuțiile angajaților - Consimțământul dvs. NU este necesar!

401 (a) planurile pot prevedea contribuții voluntare sau obligatorii ale angajaților, iar această decizie este luată de angajator ca parte a planului. Angajatorul poate determina, de asemenea, dacă contribuțiile se efectuează la un preț prealabil sau după impozitare.

Încă o dată, contribuțiile angajatorului la un plan de 401 (a) sunt obligatorii, indiferent dacă sunt sau nu necesare contribuții ale angajaților.

În cazul în care contribuțiile angajaților sunt obligatorii, acestea vor fi efectuate pe o bază prealabilă (deductibilă). Dacă ele sunt voluntare, acestea sunt, de obicei, după impozitare. Aceste contribuții pot reprezenta până la 25% din compensația totală a angajatului. Orice contribuții la un plan de 401 (a) realizat de angajat sunt imediat vărsate (deținute de angajat).

Contribuțiile angajatorului sunt, de obicei, efectuate utilizând fie o sumă fixă ​​în dolari, un procent din compensația dvs., fie o corespondență între contribuțiile angajatului.

Contribuțiile angajatorilor sunt supuse obținerii dreptului de proprietate. Aceasta înseamnă că va trebui să lucrați pentru angajator pentru un anumit număr minim de ani înainte de a avea dreptul deplină asupra acestor contribuții. Programul de intrare se poate baza fie pe îndepărtarea zăpezii, care prevede intrarea integrală după un anumit număr de ani sau inscrierea pe categorii, care prevede cesiunea incrementală pe parcursul mai multor ani.

Chiar dacă nu contribuiți la plan ca angajat, angajatorul este în continuare obligat să facă contribuții în numele dvs.

Valoarea maximă a contribuțiilor la plan, realizată de angajat sau angajator, este cuprinsă între 54.000 $. Spre deosebire de planurile de 401 (k), 401 (a) planurile au o limită procentuală, ceea ce reprezintă 25% din compensația angajatului. Din acest motiv, compensația maximă este de 270.000 dolari pentru participanții la plan.

Acum observați că 54.000 de dolari reprezintă de fapt doar 20% din suma de 270.000 $. Acest lucru se datorează faptului că calculul cere ca suma dolarului din contribuție să fie calculată pe baza venitului dvs. după deducerea contribuției maxime din această compensație.

În acest caz, calculul maxim al contribuției arată mai degrabă astfel:

270.000 $ - 54.000 $ = 216.000 $ X 25% = 54.000 $

Am inteles? Este în regulă, Nici eu nu! Dar nu pierdeți prea mult timp gândindu-vă la asta - este doar modul în care lucrurile complicate funcționează în codul fiscal.

401 (a) Opțiuni de investiții

În teorie, opțiunile de investiții într-un plan de 401 (a) pot fi la fel de diverse ca și în orice alt tip de plan de pensionare. Dar, deoarece planurile sunt sponsorizate de agențiile guvernamentale și de instituțiile de învățământ, angajatorii tind să aibă mai mult control asupra acestor opțiuni de investiții. De obicei, ele tind să fie mult mai conservatoare în alegerile oferite.

Din acest motiv, opțiunile de investiții comune în cadrul unui plan 401 (a) sunt extrem de limitate.

Planul poate funcționa cu o singură familie de fonduri mutuale sau poate restricționa numărul de opțiuni de investiții în ceva de genul șase până la douăsprezece fonduri.

Fondurile furnizate sunt adesea pe partea conservatoare și pot prevedea un singur fond de acțiuni, un fond de obligațiuni, un fond cu valoare stabilă, un fond de obligațiuni guvernamentale și altele asemenea. De asemenea, aceștia pot oferi fonduri pentru data țintă, despre care nu sunt chiar fan, din moment ce oferă venituri mai conservatoare și, adesea, taxe mai mari.

401 (a) planurile pot fi mai puțin de dorit în ceea ce privește opțiunile de investiții, dar acestea trebuie să fie contrabalansate față de contribuțiile mai mari care sunt posibile cu acestea.

401 (a) Beneficii Plan de Supraviețuire

Normele privind beneficiile pentru supraviețuitor pentru planurile 401 (a) sunt foarte asemănătoare cu cele ale planurilor 401 (k) și altor planuri. În timp ce puteți desemna unul sau mai mulți beneficiari pentru plan în cazul decesului dvs., dacă nu reușiți, soțul / soția dvs. va fi supraviețuitorul automat desemnat.

De fapt, dacă sunteți căsătoriți, în mod obișnuit, planurile dvs. de a solicita soțului / soției este beneficiarul la moartea dvs. și, dacă nu este, atunci soțul / soția trebuie să renunțe la dreptul său la veniturile planului în scris.

401 (a) Anularea planului

Retragerea fondurilor dintr-un plan de 401 (a) funcționează, de asemenea, similar cu cea a altor planuri de pensionare. Orice fonduri retrase care reprezintă fie contribuții prealabile, fie venituri din investiții acumulate sunt impozabile la ratele obișnuite ale impozitului pe profit în momentul retragerii.

Dacă faceți retrageri înainte de împlinirea vârstei de 59 ½ ani, va trebui să plătiți o penalizare de retragere anticipată de 10%. Această pedeapsă poate fi derogată de la anumite prevederi specifice ale IRS pentru planurile de pensii calificate.

Ca și alte planuri de pensionare, se aplică și un plan de 401 (a) distribuirile minime necesare (RMD) începând cu vârsta de 70 ½ ani. Nu vi se cere să faceți retrageri din plan înainte de a ajunge la această vârstă, chiar dacă ați atins vârsta pensionării efective.

Chiar dacă nu v-ați retras, diferite planuri vă oferă retrageri în timp ce sunteți încă angajat. Vi se poate acorda opțiunea de retragere a contribuțiilor voluntare după impozitare în orice moment sau chiar după ce ați atins o anumită vârstă, cum ar fi 59 ½, 62, 65 sau orice altă vârstă este desemnată drept vârsta normală de pensionare în condițiile plan.

401 (a) Reguli de revizuire

401 (a) regulile de răsturnare sunt similare cu cele care se aplică pentru redescoperirea altor planuri de pensionare protejate de taxe. Puteți transfera încasările din plan către planul calificat al unui alt angajator (dacă viitorul angajator acceptă astfel de răsturnări) sau într-un cont IRA auto-dirijat.

Următoarele excepții se aplică în cazul răsturnărilor dintr-un plan 401 (a) și sunt excepții comune pentru toate planurile de pensionare. Nu puteți să răsturnați bani din următoarele surse:

  • Distribuții minime obligatorii
  • Plăți în mod substanțial egale
  • Distribuții de dificultăți
  • Sumele distribuite pentru repartizarea excesului corect
  • Sume care reprezintă împrumuturi din planul dvs.
  • Dividendele de la hârtiile dvs. emise de angajator (nu sunt susceptibile la angajatori guvernamentali sau non-profit)
  • Prime de asigurare de viață plătite de pan

Ca și în cazul planurilor de 401 (k), puteți, de asemenea, să rotiți echilibrul planului într-un IRA tradițional, să faceți o conversie Roth IRA sau o combinație a celor două.

Există un pic de complicație cu 401 (a) răsturnări dacă planul include atât contribuțiile prealabile cât și cele după impozitare. Dacă rolloverul include contribuții după impozitare, aceasta va reprezenta o bază de cost în IRA. Acestea vor fi fonduri pe care le puteți retrage fără impozit pe venit, deoarece taxa a fost plătită deja în timpul fazei de contribuție.

Odată ce ați efectuat retrageri de la IRA, partea bazată pe costuri va fi indisponibilă, dar partea de contribuție prealabilă, precum și câștigurile din investiții vor fi impozabile pentru dvs. ca venit obișnuit. Dar, așa cum este cazul distribuțiilor IRA în general, nu puteți retrage mai întâi sumele bazate pe costuri pentru a evita impozitele. Distribuția va fi pro-evaluată în toate IRA-urile dvs. și doar un procent din retragerea dvs. va fi taxat.

Atunci când are loc o răsturnare 401 (a), contribuțiile și câștigurile prealabile sunt adesea redirecționate către un IRA tradițional, în timp ce contribuțiile după impozitare sunt transferate într-un IRA Roth.

Este, de asemenea, posibil să transferați întregul sold la un Roth IRA prin efectuarea unei conversii Roth. Acest proces funcționează la fel ca și pentru o conversie Roth de la orice alt tip de plan de pensionare protejat de taxe. Veți plăti impozitul pe profit obișnuit, dar nu pedeapsa de retragere anticipată de 10%, pe partea din plan care reprezintă contribuțiile dvs. prealabile și câștigurile acumulate din investiții, dar nu și contribuțiile după impozitare.

Avertizare privind metoda de transfer 401 (a). Când transferați fonduri de pensionare de la un plan la altul, aveți opțiunea de a efectua un transfer direct sau un transfer indirect. Într-un transfer direct, altfel cunoscut sub numele de transfer de la un mandatar la altul, fondurile dintr-un singur plan sunt transferate direct mandatarului unui alt plan. Banii nu vă ating niciodată mâinile, iar întregul proces este fără probleme.

Sub transferul indirect, aveți mai întâi bani transferați din planul 401 (a). Aveți apoi 60 de zile pentru a transfera fondurile în noul plan, în caz contrar fondurile vor fi supuse impozitului pe venit obișnuit în anul de distribuție, precum și pedeapsa de retragere timp de 10% dacă nu aveți vârsta de 59 ½ ani.

În cazul unui 401 (a), dacă utilizați metoda indirectă, angajatorul este obligat să rețină 20% din suma transferului pentru impozitul federal la sursă. Aceasta înseamnă că veți putea transfera doar 80% din sold. Aceasta va duce la o distribuție impozabilă de 20% din veniturile planului, cu excepția cazului în care aveți alte active pentru a efectua un transfer de 100%.

Chiar dacă reținerea de 20% poate fi recuperată atunci când depuneți impozitul pe venit pentru acel an, dacă nu aveți fonduri pentru a compensa diferența dintre soldul planului și 80% pe care l-ați primit, rezultatul final va fi distribuirea impozabilă a 20% neacoperite.

Deci, asigurați-vă că dacă efectuați o răsturnare sau o conversie Roth a unui plan de 401 (a), veți efectua un transfer direct al administratorilor de fonduri și veți evita acea posibilitate de impozitare.

Deci, există planurile de bază ale planului 401 (a), planul de 401 (k) mai puțin cunoscut al vărului.Dacă lucrați pentru o agenție guvernamentală și mai ales într-o instituție de învățământ, există o șansă foarte bună pentru că acesta este planul în care vă aflați.

Sfaturi De Top:
Comentarii: