Veniturile pot crește sau scădea, marjele de profit se pot schimba, iar directorii corporativi se pot schimba de la o zi la alta, dar toată lumea știe că un dividend este de neatins. Dividendul este o instituție de pe Wall Street, cu fonduri întregi și un portofoliu de investiții construit în jurul acestor distribuții de numerar, și companiile care le plătesc.

Dividendele sunt mai mult decât doar plățile către acționari. Ele reprezintă, de asemenea, o modalitate prin care companiile să semnaleze un mesaj către acționari. Amintiți-vă, există momente în care dividendele contează și când nu, dar trebuie să știți cum să interpretați o schimbare în politica dividendelor.

Cum să citiți o politică de schimbare a dividendelor:

  1. Dividend Cut - Acesta este cel mai sigur semn că o companie are nevoie de bani și are nevoie de ea rapid. Acesta poate fi un semn periculos, dar nu este întotdeauna o indicație a unei falimente imediate. Companiile, în general, taie un dividend pentru a strânge numerar atunci când își epuizează capacitatea de a împrumuta, dar nu doresc să emită acțiuni noi. O datorie nouă poate face ca o companie să-și piardă ratingul de credit pentru investiții, iar emisiunea de acțiuni noi înseamnă că acționarii care dețin un pachet potențial de coș de cumpărare se diluează la un preț scăzut. Aceasta este o decizie dificilă de luat în seama managerilor, dar bucurați-vă că nu vă vinde scurt sau că vă riscă ratingul de credit. Acest lucru ar trebui să fie un semn pentru a citi următorul raport anual cu o atenție dublă, totuși.A face: Vedeți ce intenționează compania să facă cu fluxul de numerar pe care îl eliberează printr-o politică de dividend mai ieftină. Va plăti datoria pentru a reduce riscul? Va folosi fluxurile de numerar pentru a finanța o emisiune de obligațiuni viitoare? În orice moment, un dividend este tăiat, există un motiv dincolo de faptul că o companie are nevoie doar de bani. Planifică ceva mare.
  2. Creșterea dividendelor - Acesta este un semn important că directorii răspund la dorința acționarilor, dar asigurați-vă că vă uitați în spatele comunicatului de presă. Are compania o istorie de creștere a dividendului în fiecare an? Dacă da, comparați-l cu anii anteriori. Dacă vine la un nivel scăzut, poate fi o simplă creștere a continuității. Compania a sporit sporadic dividendul? În acest caz, o creștere importantă a dividendelor poate fi un indiciu al faptului că managementul vede o îmbunătățire a afacerilor. De asemenea, este posibil să doriți să examinați randamentul dividendului istoric și rata de plată pentru a vă asigura că societatea poate continua să plătească dividendul majorat.A face: a se vedea modul în care creșterea politicii dividendelor va afecta fluxurile de numerar ale companiei. În timp ce managementul este, de obicei, conservator, cu politici de dividende, veți dori să fiți sigur că societatea își poate permite dividendele și plățile de dobânzi pentru datorii (dacă există) în viitor, fără probleme.
  3. Noua dividendă - Un nou dividend dintr-o companie care nu a plătit niciodată acționarilor nimic poate fi un semn important. În primul rând, arată că societatea nu are nevoie să-și păstreze câștigurile pentru investiții suplimentare. Într-o afacere intensivă de capital, aceasta indică o încetinire a creșterii câștigurilor salariale. Într-o afacere precum tehnologia, este mai puțin indicată câștigurile în viitor. În al doilea rând, un nou dividend indică faptul că managementul este deschis modurilor de creștere a valorii acționarilor. Un nou dividend conduce de obicei la majorări de dividende, la dividende speciale și la răscumpărări de acțiuni. Ascultați îndeaproape convorbirile conferinței pentru a vă simți modul în care conducerea intenționează să decidă asupra restituirii mai multor sau mai puținor bani acționarilor în viitor.A face: Uita-te la hoarda de numerar curentă a companiei și cât de repede o va extrage un dividend. Comparați, de asemenea, dividendul actual cu ultimii ani de câștiguri pe acțiune. Rata de plată a dividendelor vă va arăta cât de mult spațiu există pentru ca dividendul să crească.
  4. Dividende speciale - Dividendele speciale sunt dividendele mele preferate. Ele sunt neanticipate, de obicei mari dividende unice pentru o distribuție neregulată. Dividende speciale sunt plătite atunci când o companie dorește să scoată o mulțime de numerar din bilanțul său la un moment dat, să returneze acti vitățile dintr-un vânzări de active sau de afaceri acționarilor, să recurgă la o recapitalizare a dividendelor sau să facă mișcări favorabile impozitelor înainte de expirarea timpului (aceasta a fost comună în decembrie 2012, înainte de dezbaterile Fiscal Cliff.) Un dividend special indică faptul că o companie avea un activ - în numerar sau chiar o afacere - pe care credea că ar fi în mâini mai bune dacă i-ar fi dat acționarilor. Acestea pot indica faptul că dividendul actual este prea mic și astfel banii au crescut prea repede sau că managerii companiei nu sunt prea preocupați de ritmul sau calendarul distribuțiilor.A face: Uită-te la știri. Dividendul special este cel mai clar după un eveniment important - noul membru al conducerii sau al consiliului sau un investitor activist amenințător. De obicei, distribuțiile unei companii devin mult mai regulate printr-un dividend obișnuit, în urma unui dividend special.

Acordați atenție mai mult decât ceea ce compania dorește să știți. În spatele fiecărui anunț, dividendul este ceva mai mare, mai bun și mai important.

Sfaturi De Top:
Comentarii: