Nu mai este timp decât colegiul pentru a începe o afacere. Ești suficient de mare pentru a aplica pentru un card de credit fără ajutorul mamei tale (ahh, bunicul fiecărui liceu doritor), dar încă ești atât de tânăr încât nu ai nimic de pierdut și tot ce ai de câștigat.

La colegiu, având o afacere care aduce chiar și câteva sute de dolari pe săptămână este destul de rece. O mie de dolari pe săptămână și te bați.

După facultate, dacă ai o afacere care aduce câteva sute de dolari pe săptămână, înseamnă că esti în esență șomer și locuiești în subsolul mamei. O mie de dolari pe săptămână și probabil că tocmai ați terminat să vă întâlniți după cheltuielile de afaceri / costurile de trai și, probabil, dorindu-vă să aveți un salariu constant ca muncitorii dvs. de lucru.

În colegiu, lipsa afacerii vă oferă o poveste interesantă de spus. După colegiu, dacă ai o afacere eșuată atunci când îți plătești facturile, poate fi absolut devastatoare.

De ce nu aveți nevoie de o slujbă "reală", chiar dacă afacerea dvs. din colegiu nu reușește

Când aveam 21 de ani, afacerea de comerț electronic care mi-a finanțat cheltuielile prin liceu și colegiu nu a reușit. În loc să împing și să construiesc altceva, am renunțat la antreprenoriat. Am lucrat la o bancă timp de un an, apoi m-am dus la școala de drept, pentru că am început să cred în ceea ce am spus mereu - că aveam nevoie de "experiență reală de muncă" și de "o slujbă adevărată".

După ce am absolvit școala de drept la 25 de ani, am căzut pe traseul antreprenorial oricum, dar a fost mult mai greu decât trebuia să fie. Acum, ca un vârstă de 31 de ani, cu un deceniu să reflecteze asupra a ceea ce sa întâmplat în neregulă cu afacerile mele la colegiu, iată câteva lucruri pe care le-aș lua înapoi pentru a-mi spune sinele meu de 21 de ani.

1. Oamenii nu te vor lua în serios, dar e ok

Dacă nu ești Mark Zuckerberg, majoritatea oamenilor nu te vor lua în serios dacă vrei să fii antreprenor după facultate. Veți obține o mulțime de "proiecte atrăgătoare, deci de carieră?"

Până acum, în viață, ați crezut mai ales despre ceea ce v-au spus persoanele în vârstă. S-ar putea să fiți tentați să credeți că au dreptate și pentru obținerea unui loc de muncă "real" - mai ales dacă afacerea dvs. trece printr-un patch dur.

Vei incepe sa te gandesti "poate ca ar trebui sa-mi concentrez energia asupra obtinerii unei bune slujbe dupa scoala", pentru ca o multime de oameni ingrijiti, inteligenti vor continua sa va spuna acelasi lucru. Dar nu trebuie să le ascultați.

Începe să te obișnuiești cu oameni care nu îți iau serios afacerea. Începeți să vă obișnuiți să-l ridicați, pentru că nu mai este mai ușor după colegiu.

După colegiu, chiar dacă plătiți facturile cu afacerea dvs. nu este suficientă, veți avea totuși oameni care să spună: "Este frumos, dar dacă afacerea dvs. nu reușește, nu veți avea nimic de urmat!" Până când veți demonstra succesul copleșitor, nu te va lua în serios ca antreprenor.

Întreprinzătorii nu se potrivesc cu narațiunea convențională și deci nu puteți accepta sfaturile de carieră convenționale. Fii umil și deschis la diferite perspective, dar dacă persoana care îți dă sfaturi de viață nu face ceea ce vrei să faci, atunci poate sfatul lor nu este potrivit pentru tine.

2. Nu aveți nevoie de permisiunea de a învăța

Sistemul nostru de învățământ îi obligă pe elevi să creadă că, dacă nu este pe examen, nu merită învățat. Învățăm că gradul pe care îl absolvim determină ceea ce ajungem să fim atunci când "crestem".

Ca urmare, când majoritatea dintre noi întâmpină o situație care testează limitele cunoștințelor noastre, ne retragem de la margine și fugim.

În zilele mele de colegiu, am fost de atâtea ori că m-am confruntat cu probleme de afaceri pe care nu le știam cum să le rezolv și prea adesea am acceptat că nu era ceva ce nu știam. Mi-am pierdut multe șanse de a-mi îmbunătăți abilitățile și de a-mi împinge afacerea înainte.

Ca antreprenor, nu puteți aștepta permisiunea de a învăța. Nu puteți aștepta acreditările corecte. Când întâmpinați o problemă pe care nu o știți să o rezolvați - faptul că nu aveți acreditări sau nu ați luat clasele potrivite nu ar trebui să vă depășească chiar mintea.

Nu aveți nevoie de un profesor sau de un manual pentru a vă lăsa să vă alimentați lent - un semestru la un moment dat. Dacă Elon Musk vă poate învăța știința rachetelor citirea cărților și vorbirea cu oamenii inteligenți (și având un geniu IQ, dar care nu este cu adevărat sub controlul dvs.), cel mai puțin puteți face este să dați seama cum să conduceți traficul la magazinul dvs. Shopify.

În loc să accepți limitele cunoștințelor tale, trebuie să învăț constant. Iată câteva modalități simple de a învăța abilitățile de afaceri dacă nu știți de unde să începeți.

 • Google este prietenul tău. Veți citi multe BS, dar veți găsi pietre ocazionale.
 • Discutați cu alți studenți antreprenori și ajutați-vă reciproc. Creați o rețea de asistență.
 • Citiți bloguri credibile și articole de la persoane care au obținut ceea ce doriți să obțineți.
 • Utilizați feedul pentru a crea un flux RSS de cele mai bune bloguri de afaceri și de marketing.
 • Urmăriți experți din industrie pe Twitter.
 • Ascultați podcasturile de afaceri și de marketing.
 • Găsiți întreprinderi de succes și inversați succesul lor. Din nou, Google este prietenul tău.
 • Alăturați-vă unui forum online pentru antreprenori.
 • Împrumute cărți de afaceri și biografii din bibliotecă.
 • Urmăriți seria Cum să porniți o pornire de la Stanford / Y-Combinator.
 • Pentru o perspectivă non-Sillicon Valley despre cum să începeți o afacere, citiți Biblia Bootstrappers sau începeți ziua de 7 zile.
 • Check out revista Foundr
 • Găsiți un mentor.

Continuă să înveți în timp ce lucrezi la afacerea ta și înainte să o știi, vei ști foarte mult.

Vorbind de mentori ...

Dacă sunteți suficient de norocoși să găsiți pe cineva care este dispus să împărtășească experiența dvs. cu dvs., amintiți-vă că colegiul este un balon sigur în care profesorii vă spun că "nu există întrebări stupide". In realitate:

 • Există întrebări care vă demonstrează ignoranța.
 • Există întrebări care sunt neinteresante.
 • Există întrebări care sunt irelevante pentru ceea ce încercați să realizați.
 • Există întrebări inadecvate.
 • Există întrebări pe care ar trebui să le cunoașteți deja dacă primiți doar câteva minute la RTFM.

Nu este că nu există întrebări prostești, ci doar că în colegiu nu există consecințe pentru a pune întrebări stupide.

Adevărul este că antreprenorii cei mai de seamă dorește să-și împărtășească cunoștințele și experiențele (în special cu elevii), dar și ei sunt prea ocupați să-i ajute pe cineva care nu se poate ajuta singuri.

3. Competențele pe care le folosiți pentru a câștiga în colegiu nu sunt abilitățile care vă ajută să câștigați în afaceri

Mulți dintre gânditorii de afaceri foarte respectați - Seth Godin și Peter Thiel, de exemplu - fac argumente convingătoare că învățământul post-secundar este rupt fundamental, mai ales dacă doriți să fiți antreprenor.

În colegiu, realizarea depinde de capacitatea dvs. de a urma criteriile de succes stabilite de altcineva. Acest lucru implică o mulțime de învățare rote prin cramming și memorarea. Colegiul vă antrenează să fiți cei mai buni la a vă spune ce să faceți și a repeta informațiile.

Problema este că în afaceri, nimeni nu vă va spune ce să faceți. Așteptarea pentru cineva să-ți spună ce trebuie să faci este o foaie de parcurs pentru a nu merge nicăieri.

Colegiul vă antrenează să vă gândiți că a fi ocupat și de a face o muncă obositoare este bună. Ați fost instruiți să vedeți progresul ca ceva care se realizează liniar, pe baza orarului altcuiva.

Dar dacă sunteți un antreprenor, ocuparea nu este același lucru cu a fi productiv. Dacă sunteți un antreprenor și găsiți-vă că faceți sarcini repetitive, este un semn că trebuie să sistemizați munca și să angajați pe cineva. Dacă sunteți un întreprinzător și afacerea dvs. nu are potențialul de a crește exponențial, atunci ar putea fi necesar să vă regândiți modelul de afaceri.

4. Poți (și ar trebui) să angajezi oameni cât mai curând posibil

Acest punct ar trebui să fie evident, dar unul dintre motivele majore pe care afacerea mea mi-a implodat a fost că am insistat să fac singur toată munca. În cele din urmă, am fost copleșit de o combinație de examene finale și o cantitate masivă de ordine de sărbătoare. Din moment ce nu am avut pe nimeni care să mă ajute, acest lucru a dus la o întârziere uriașă și la mulți clienți furioși.

Am avut suficiente venituri pentru ca am putut sistematiza munca si am angajat oameni pentru a ajuta, dar nu am avut increderea ca cineva ar vrea sa lucreze pentru mine si nu stiam cum sa incep.

În retrospectivă, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a începe angajarea. Colegiul vă oferă o rețea uriașă de muncă pe care o puteți utiliza pentru că este ieftină, deși dezavantajul este că forța de muncă ar putea să dispară în timpul examenelor și pauzelor de primăvară.

Chiar dacă nu angajați studenți sau nu aveți venituri pentru a sprijini personalul cu normă întreagă, creșterea continuă a economiei de concerte înseamnă că există mai mulți oameni de talente disponibili acum, ca niciodată, și mulți oameni plătesc rate foarte accesibile. Aproape 54 de milioane de americani sunt acum liberi, precum și zeci de milioane de lucrători offshore. Hit până site-uri ca Upwork, Freelancer, sau chiar Fiverr pentru a le găsi.

Nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a fi un antreprenor colegiu

Nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a fi un antreprenor colegiu. Chiar dacă a existat o șansă de oportunitate la începutul anilor 00, când eram student, am ajuns mai ușor.

Nu este nevoie să configurați serverele sau să cereți bancă pentru un cont de comerciant de cărți de credit. Nu trebuie să cunoașteți niciun HTML. Numele de domeniu sunt de 10 USD. Social media a democratizat distribuția conținutului. Există site-uri web, podcast-uri și cursuri care vă vor învăța practic orice abilitate de marketing digital. Magazinele de comerț electronic, blogurile și procesarea plăților pot fi configurate pe platforme terțe părți cu doar câteva clicuri.

Cel mai bine, oamenii sunt confortabil să cumpere lucruri online - da, a existat un moment în care majoritatea oamenilor s-au temut să-și folosească cardurile de credit pe "autostrada informațională".

Dacă sunteți în facultate și conduceți o afacere (sau gândiți-vă să începeți una), aveți o călătorie interesantă în fața dvs. Sigur, veți face greșeli și nu veți reuși pe parcurs, dar asta este bine.

Doar încercați să nu faceți aceleași greșeli pe care le-am făcut.

Aceasta este o contribuție de la Nate Tseng. Nate este un antreprenor serial și director editorial la InvestmentZen.com. El iubește tot ce are de-a face cu afacerile și investițiile.

Sfaturi De Top:
Comentarii: