Warren Buffett și un partener de capital privat 3G Capital au înghițit Heinz (HNZ) în întregime, într-o tranzacție de 23 de miliarde de dolari, despre care unii cred că vor duce la activitate pe tot cuprinsul spațiului consumatorilor. După cum se dovedește, fuziunile și achizițiile pot fi foarte bune pentru investitorii de acțiuni.

Heinz este un brand puternic și stabil în domeniul afacerilor cu creștere lentă, făcându-l perfect pentru un investitor de valoare și un jucător de capital privat. Nu este singura companie cu o prezență puternică în produsele alimentare.

Capsele de consum pe care le puteți lua în considerare

Iată patru stocuri care merită o privire pentru investitorii care doresc să imite miscarea recentă a lui Buffett:

  1. Kimberly Clark (KMB) - Unul dintre cei mai mari jucatori din domeniul produselor de ingrijire personala, Kimberly Clark detine branduri bine cunoscute printre care Kleenex, Scott, Kotex si Huggies. Compania a crescut în mod constant plățile trimestriale ale dividendelor către investitori, în timp ce a cumpărat aproximativ 5% din numărul total de acțiuni în ultimii 5 ani. Deși nu s-ar putea să aibă cele mai bune perspective de creștere, având în vedere starea economiei, orice schimbare în climatul general ar putea da companiei o impresie. În orice caz, investitorii pe termen lung nu au fost nemulțumiți de capacitatea companiei de a transforma încet, dar în mod constant, acționarii mai bogați.
  2. Philip Morris (PM) - În timp ce această categorie se încadrează în categoria categoriilor de acțiuni (cum este corul investițional responsabil), Philip Morris are printre clienții cei mai loiali dependenți, extrem de profitabili. Afacerile mature ale companiei în SUA și Europa se află într-un declin perpetuu (volumele scad cu aproximativ 2% pe an), dar volumele din Asia se ridică la pierderi în țările dezvoltate. Acest pariu solid este susținut de ani de creștere a dividendelor și răscumpărări de acțiuni. La 14x câștiguri pe termen scurt, se tranzacționează la o ușoară reducere pe piața largă, însă are unul dintre cele mai consecvente profituri de bază pentru orice afacere.
  3. J. M. Smucker (SJM) - Această companie deține totul de la cafea la PB & J. Smucker deține Folgers și cafeaua Dunkin 'Donuts, bine-cunoscutele gemuri și jeleuri ale lui Smucker, precum și untul de arahide Jif. Bilanțul face ca aceasta să reprezinte o țintă potențială pentru activism sau pentru un buyout. Compania operează cu jumătate din datoriile altor companii din aceeași industrie, în ciuda faptului că are unele dintre cele mai bine stabilite branduri din spațiul său. La fel ca și ceilalți din această listă, ani de rambursări de acțiuni și de majorări ale dividendelor au sporit prețul pe acțiuni. La 20 de câștiguri și 16 câștiguri în avans, nu este ieftin, dar este o alegere sigură în capsele de consum. Brandurile sale diferențiate ar trebui să fie capabile să transmită clienților creșteri consistente ale prețurilor - și ce să nu iubim cu privire la un produs dependent de cafeină?
  4. Clorox (CLX) - Clorox deține mai mult decât înălbitor. Aceeași companie care face un produs de curățare suficient de puternic pentru a vă ucide, de asemenea, face sosuri KC Masterpiece, salată de salată Hidden Valley și depozite de mâncare și produse reziduale. Nu faceți nici o greșeală; când Clorox concurează pentru o categorie, este aproape de partea de sus. Glad are cea mai mare cotă de piață (33%) din orice sac de gunoi de marcă, în timp ce Clorox are o cotă de piață de 65% în bleach. Aceste mărci au un potențial extraordinar de valoare și de licențiere. Investitorii plătesc pentru poziția sa dominantă pe piață, dar creșterea câștigurilor salariale este excepțională, având în vedere succesul companiei în creșterea prețurilor de la an la an (o trăsătură pe care Warren Buffett o iubește într-o companie).

Stocuri ușoare și stabile

Producătorii grei și stabili alcătuiesc cea mai mare parte a bullpen-ului corporativ al lui Warren Buffett și ar trebui să facă o parte importantă și a ta. Capsele de consum sunt ușor de înțeles - sacile de gunoi și țigările sunt la fel de simple pe cât se întâmplă - aceste stocuri sunt minunate pentru a cumpăra ceea ce știi.

În timp ce toate stocurile de mai sus tranzacționează cu o primă ușoară pe piața largă, toate oferă o poziție competitivă pe care nu o veți găsi în majoritatea acțiunilor S & P 500. Uită-te la companii cum ar fi Buffett ar lua în considerare resursele necesare pentru a bate stocurile de mai sus din categoria lor.

Puteți să-l omorâți pe Clorox sau pe JM Smucker cu o grămadă de bani de 10 miliarde de dolari? Nu sunt sigur că cineva ar putea, dar știi ce spun ei, "dacă nu le poți bate, să le cumperi".

Care sunt gandurile tale despre capsele de consum? Se plătește întotdeauna lent și stabil?

Sfaturi De Top:
Comentarii: