Omule, uneori nu vrei să te poți întoarce în timp și să schimbi ceva în viața ta - chiar și viața ta financiară? Uneori aș vrea să mă întorc în acel moment imediat după absolvirea liceului și să mă gândesc din nou la unele dintre deciziile financiare pe care le-am făcut. În timp ce nici unul dintre ele nu a fost în detrimentul bunăstării mele financiare actuale, întotdeauna mă întreb dacă aș fi putut fi mai bine dacă aș fi urmat sfatul pe care îl știu (dar atunci, dacă n-aș fi învățat aceste lecții, fie acolo unde sunt astăzi fie - prindeți pe nimeni?).

Oricare ar fi cazul, aici sunt patru lucruri pe care îmi doresc cu adevărat să le știu la 18 ani!

1. Acest lucru de pensionare

Am lucrat tot drumul prin liceu și colegiu, iar acum că înțeleg pe deplin ce este un Roth IRA, aș fi vrut să fi început o cale de atunci. Ar fi fost minunat să mărturisesc puterea de a se compune în ultimii ani din banii pe care i-aș fi putut investi în liceu și colegiu. Vreau să spun, ce a fost într-adevăr să-mi cheltui banii atunci? De obicei bere și jocuri video. Ar fi fost mult mai productiv să investești acel bani!

În al doilea rând, primul meu loc de muncă în colegiu a oferit un 401k cu un meci angajator. Nu am vrut să renunț la 5% din salariul meu în acel moment - dar ceea ce mi-am dat seama acum este că am lăsat cu adevărat un plus de 5% pe masă, fără a lua acel meci!

Lecția învățată: nu renunțați la bani gratis, cu excepția pensionării, și bucurați-vă de puterea de a compune.

2. Nu cumparati acea masina!

De când lucram cu normă întreagă în timpul școlii, am avut întotdeauna mai mulți bani decât prietenii mei. Sinele meu încremenit a crezut că ar fi o idee minunată de a cumpăra o mașină nouă. Într-adevăr, vechiul meu camion beat-up a servit scopului bine, dar am vrut cu adevărat ceva nou. Am ajuns să scot peste 13.000 de dolari (după ce mi-am vândut camioneta) pentru această mașină.

Și știi ce? Nimănui nu-i păsa de mașină. După aproximativ două săptămâni de conducere a mașinii, nu mă păsa nici măcar că aveam mașina. În plus, în timp, cred că am ajuns să scufund mai mulți bani pentru a repara această mașină nouă decât am pus vreodată în vechiul meu camion.

Lecția învățată: nu cumpărați o mașină nouă dacă nu aveți nevoie de o mașină nouă. Automobilele sunt doar datorii și doriți să vă limitați datoriile.

3. Rămâi departe de ziua de tranzacționare!

După ce am luat câteva cursuri de finanțare și investit în colegiu și am internat o companie de brokeraj, m-am gândit că sunt o investiție pro. Puțin știam, nu am fost! Am învățat această strategie pentru alegerea stocurilor bazate pe analiza tehnică și difuzarea acestora printr-o foaie de calcul. M-am gândit că era un sistem lipsit de siguranță.

Ei bine, odată ce mi-am plasat primele 2.000 de dolari în contul meu și am început să tranzacționez, am început să pierd pierderi. În aproximativ trei luni, am pierdut toți acești bani. A fost o lecție costisitoare.

Lecția învățată: nu comerțul de zi, de fapt, să investească în companii pentru potențialul lor de câștiguri fundamentale.

4. Salvarea nu este doar "nu cheltuiți"

În cele din urmă, m-am gândit mereu la sine ca pe o salvare dacă nu mi-am petrecut toți banii în fiecare lună. În timp ce, da, din punct de vedere tehnic, am "salvat" ceva, era tocmai pentru că n-am cheltuit banii. Toți banii s-au așezat în contul meu de verificare până când aveam nevoie - pentru cumpărarea unei mașini de care nu aveam nevoie sau de tranzacționare de zi.

Lecția învățată: salvați de fapt în fiecare lună și desemnați un cont de economii cu o sumă stabilită.

Cititorii, ce lecții financiare doriți să știți la 18 ani? Mi-ar plăcea să vă aud gândurile!

Sfaturi De Top:
Comentarii: