Care este costul real al proprietății imobiliare? O privire mai atentă este cea mai potrivită dintre o rată ipotecară fixă ​​pe o perioadă de 30 de ani sau o rată ipotecară fixă ​​de 15 ani ....

Ați fost vreodată o situație în care ați vrut să cumpărați ceva rău? Poate că ai vrut ceva într-adevăr rău, dar într-adevăr nu aveați nevoie de ea. Doar pentru motive ipotetice, să spunem că într-adevăr aveți nevoie (spun eu vreau) noul Apple iPad și cu prețurile bune de intrare de 499 dolari. Trebuie să o cumpărați, dar, din păcate, nu aveți banii acum, deci cumpărați-l pe credit. Toți ceilalți o fac, de ce nu?

Aveți nevoie de o linie de credit pe care să-l îndreptați către primul creditor și vă dau o înțelegere care vă va permite să-i plătiți înapoi peste 3 luni de 200 de dolari pe lună. În cele 3 luni veți plăti un total de 600 de dolari din care 100 de dolari sunt de interes. Nu sunteți sigur că dacă obțineți cea mai bună afacere pe care o faceți în magazin și vă îndreptați către cel de-al doilea împrumutător. Cel de-al doilea creditor vă atrage cu o ofertă dulce, care vă face să plătiți doar 125 de lună, dar o faceți pentru o perioadă de 6 luni. Suma totală pe care o veți plăti este de 750 USD, din care 250 de interese. Deși cu cel de-al doilea împrumut pe care îl plătiți mai puțin pe lună, vă durează mai mult să vă dețineți iPad-ul și veți ajunge să plătiți o dată și jumătate ceea ce merită! Cat de rau esti cu adevarat nevoie aceasta?

Care împrumut ați alege?

În cazul în care o situație similară, creditorul ar fi împrumutat de la? După cum sunt sigur că puteți spune, există o mare similitudine în cumpărarea unei case. Cand esti hotărârea dintre o ipotecă de 15 ani și o ipotecă de 30 de ani, asigurați-vă că luați în considerare și cântăriți toate argumentele pro și contra înainte de a vă lua decizia.

Profesioniști în alegerea unei rate de ipotecă de 30 de ani peste 15 ani Rata de ipotecă

În general, motivul pentru care majoritatea cumpărătorilor de case își ia o ipotecă de 30 de ani este că nu își pot permite (sau cred că nu își pot permite) o plată lunară mai mare. Dar dacă puteți găsi o modalitate de a face o rată a creditelor ipotecare pe o perioadă de 15 ani în cadrul bugetului dvs., aceasta ar putea să se achite într-adevăr pe termen lung. Dumneavoastra veti avea propria casa mai devreme si va plati mai putin pentru ea (in cele din urma), si probabil va veti inchide ipoteca la o rata a dobanzii mai mica.

De exemplu ... Să presupunem că vrei să cumperi o casă pentru 300.000 de dolari. Dacă ați scos o ipotecă cu rată fixă ​​pe o durată de 30 de ani la 6,5%, plătiți aproximativ 1900 USD pe lună. În final, ați cheltuit 300 000 de dolari în casa dvs. și 382 633 de interese. Asta e un total de 682.633 dolari ... peste două ori prețul casei tale.

Dacă ați cumpărat aceeași casă cu o ipotecă cu rată fixă ​​de 15 ani la 6,0%, plata dvs. lunară ar fi de aproximativ 2,532 $. Cu toate acestea, la sfârșitul celor 15 ani, ați cheltuit doar 455.682 dolari. Asta e 300.000 de dolari pe casă și doar 155.682 dolari pe dobânzi. Asta este de 226.951 dolari mai puțin decât cu ipoteca de 30 de ani!

Ce ai putea face cu un extra 226.951 dolari?

Acești "extra" bani ar putea fi investiți, utilizați pentru a finanța educația copilului dvs., pentru renovarea casei etc. Este de competența dvs. să decideți dacă banii suplimentari plătiți în fiecare lună merită câștigul pe termen lung. Dar amintiți-vă ... și termenul este mai scurt. Imaginați-vă că aveți propria locuință înainte ca elevii să înceapă colegiul. Voi sacrificați numai lunar timp de 15 ani și apoi ... nu mai plăți. Totul este al tău!

Contra în alegerea ratei de 15 ani de ipotecă peste rata de ipotecă de 30 de ani

Fiind prea zelos să vă plătiți ipoteca acasă, aveți riscuri. Primul

Care sunt dezavantajele? Cel mai evident dezavantaj este că plata lunară este mai mare. Acest lucru poate însemna să vă modificați în mod semnificativ obiceiurile de cheltuieli. Un alt dezavantaj: prin plata unei dobânzi mai mici, veți obține o deducere fiscală mai mică.

Efectuarea unei plăți suplimentare

În timp ce atracția de a-ți plăti casa în 15 ani sună interesantă, este un vis pentru mulți. Soția mea și cu mine am jucat cu ideea de a alege o ipotecă de 15 ani pentru noua noastră casă, dar când am început să prăbușim numerele, am realizat că visăm și visăm la mari.

Soluția noastră a fost de a efectua o plată suplimentară pe an. De exemplu, dacă utilizați exemplul de mai sus, un credit ipotecar cu rată fixă ​​de 300.000 de dolari, de 30 de ani, la 6,5% și dacă contribuim la principiu cu doar 200 de dolari în fiecare lună (circa 2400 $ pe an), am putea să ne plătim 7 ani mai devreme și economisiți peste 100.000 de dolari în interes.

Pentru noi, avem avantajul de a plăti ipoteca mai devreme, fără a fi obligat să fiți legați la o plată lunară mai mare, în cazul în care ne vom pierde neașteptat veniturile mai târziu în viață. De obicei, aceasta este aceeași metodă pe care o recomand cel mai mult. Există o mulțime de valoare în flexibilitate și lăsând opțiunile deschise.

Sfaturi De Top:
Comentarii: