BIG 3-0.

Vârsta că tu ești într-adevăr un adult. În cei 20 de ani, ai putea să te joci un pic imatur.

Odată ce vine 30, jocul se termină. Și acum că sunt 35 de ani ...

Dang! Sunt eu într-adevăr 35?

La jumătatea drumului meu de 30 de ani și l-am rotit cel mai bine.

Ca rezultat, am avut ceva timp să mă gândesc la lucrurile pe care le-am făcut bine - și lucrurile pe care le-am făcut greșit << - credeți-mă ... au existat multe greșeli.

A trăi ca un 30-ceva aduce multe provocări financiare noi și interesante.

Probabil că acum câștigi mai mulți bani decât ai avut vreodată, dar ai și mai multe provocări.

Câteva lucruri pe care le-am tratat au mai mulți copii, construirea unei case, schimbarea carierei, începerea unor noi afaceri și tratarea pierderilor.

Și acest deceniu este unul în care gândul pensionării și al altor probleme financiare devine un pic mai "real".

Indiferent dacă sunteți pe punctul de a vă întoarce 30 de ani, sau dacă vă îndreptați spre mijlocul anilor 30, acum este momentul potrivit pentru a examina următoarele 30 de reguli financiare pentru cei 30 de ani:

1. Creați priorități de cheltuieli

Până acum, ar trebui să ai o idee bună despre ceea ce prețuiești în viață și despre ce stil de viață vrei să conduci. Aceasta înseamnă că este timpul să nu mai cheltuiți chestii care nu sunt importante pentru dvs. Știți cât de multă rahat pe care l-am cumpărat în 20 de ani, care a fost o risipă de bani? Prea mult.

Stați jos, gândiți-vă ce doriți să realizați cu banii, apoi creați o listă a priorităților de cheltuieli care funcționează pentru dvs. Apoi, cheltuiți în funcție de aceste priorități. Cheltuielile dvs. vor fi mai în concordanță cu valorile dvs. și, prin urmare, veți fi mai fericiți.

Dacă aveți un soț, acest lucru le implică și ei. Soția mea și cu mine vorbim constant despre lucrurile importante pe care vrem să le cheltuim. În anii '30, temele constante s-au axat pe îmbunătățirea casei noastre, călătoria, investiția în afacerile noastre, iar copiii noștri - trei băieți în creștere se adaugă! 🙂

2. Evaluați progresul financiar atât de departe

Cât de departe ai venit? Recunoașteți progresul dvs. Vă va oferi motivația de care aveți nevoie pentru a continua. Evaluați cu sinceritate greșelile tale și descoperiți cum să le rezolvi.

Vestea bună este că, atunci când sunteți în vârsta de 30 de ani, sunteți destul de bătrân ca să recunoașteți ce faceți voiar trebui sădar încă suficient de tânăr pentru a vă recupera o parte din prostia financiară care v-ar fi lovit mai devreme.

3. Creșteți-vă fondul de urgență

Uitați-vă la fondul de urgență. Este suficient de mare pentru a vă acoperi stilul de viață actual? Este posibil să aveți mai multe cheltuieli și obligații acum decât ați făcut în anii dv. Fondul de urgență pe care l-ai avut pentru acea decadă nu o să-l taie pentru cei 30 de ani.

Când ne-am căsătorit soția și am avut aproximativ 500 de dolari în contul nostru de economii.

Asta nu s-ar apropia chiar de tăierea ei acum. În prezent, păstrăm în jur de 12 luni de fonduri de urgență. Am avut mai mult de atât atunci când ne-am construit casa, dar nu am mers niciodată sub ea.

Creșteți fondul zilei ploioase pentru că vă promit că într-o zi veți întâlni o furtună financiară.

Iată lista noastră cu cele mai importante conturi de economii online, care plătesc cele mai mari rate, dacă nu beneficiați de niciun interes asupra economiilor curente.

4. Plata datoriei de mare interes

Dacă sunteți încă cântărit de datoria ridicată a dobânzii în anii 30, acum este momentul perfect pentru a vă sapă calea. Dar cum începeți? Un instrument care poate fi deosebit de util este un card de credit 0% sau card de credit. În timp ce obțineți un nou card de credit ar putea părea contraproductiv, acest tip de card vă poate îmbunătăți efectiv finanțele dacă îl utilizați cu înțelepciune.

Cele mai multe carduri de credit 0% APR și transfer de sold oferă 0% APR pentru oriunde între 12 și 21 de luni. Dacă te-ai săturat să plătești o lună de bani pentru dobândă în fiecare lună, să te înscrii pentru un card de credit de transfer de echilibru și să transferi soldurile tale pentru a înscrie 0% APR este o soluție rapidă și ușoară. Odată ce soldurile dvs. sunt în siguranță la 0% APR timp de cel puțin 12 luni, puteți să aruncați toate banii în plus față de datoriile dvs. și să le plătiți mult mai repede.

Doriți să căutați mai multe carduri de credit 0% APR? Consultați ghidul nostru cuprinzător:

  • Cele mai bune 0% carduri de credit APR și de transfer de sold

5. Căutați o valoare bună

Lucrezi din greu pentru banii tăi. Asigurați-vă că obțineți cea mai bună valoare. Acest lucru nu înseamnă că obțineți cel mai ieftin lucru - și nu aveți nevoie să obțineți cel mai ieftin lucru, acum că vă puteți permite produse de bună calitate.

Soția mea este regina la asta. Întotdeauna găsește o cale de a salva un dolar rapid.

Faceți achiziții bazate pe valoarea reală (financiară și emoțională), mai degrabă decât pe linia de jos.

6. Valoarea timpului

Sunt sigur că ați auzit expresia "Timpul inseamna bani“.

Timpul dvs. este probabil mai valoros decât orice altceva. Valoarea timpului. Nu aveți nevoie să vă împărțiți în mod constant timpul pentru bani. Căutați modalități de a vă maximiza timpul și de a câștiga mai eficient.

Și, dacă vă puteți permite, nu vă fie teamă să plătiți altora pentru a avea grijă de sarcini lumești pe care nu doriți să le pierdeți timpul.

7. Deschideți un IRA Roth

Nu vă bazați exclusiv pe planul de pensionare al companiei dvs. Dacă vă calificați, deschideți un IRA Roth și faceți contribuții.Cu un deficit federal în creștere și cu rate ale impozitului pe venit care sunt relativ scăzute (atunci când țineți cont de istorie), este probabil că vor veni impozite mai mari. Un IRA Roth poate adăposti o parte din veniturile dvs. din impozite, oferind în același timp un impuls pentru pensionare.


Găsiți cele mai bune opțiuni pentru a deschide un Roth IRA. Vom detalia toate opțiunile dvs. online AICI.

8. Cumpărați o casă în calea cea bună

Dacă ați așteptat să cumpărați o casă până la vârsta de 30 de ani, asigurați-vă că o faceți bine. Nu intrați peste cap. Faceți o plată de dimensiune bună. O casă modestă pe care ți-o puteți permite vă va permite să evitați să fiți săraci în casă și să vă lăsați resursele disponibile pentru alte lucruri.

Am cumpărat prima noastră casă când aveam 29 de ani și am fost trimisă în Irak. Am putut cumpăra direct de la proprietar de când era un prieten de familie. Acest lucru ne-a salvat mii de dolari din cauza prețului de vânzare și a evitării comisioanelor imobiliare. Dacă v-ați deținut casa pentru o perioadă îndelungată de a lua o ipotecă a doua pe casa dvs. poate fi o modalitate de a oferi flux de numerar suplimentar, dacă doriți să faceți unele remodelare sau adăugiri la casă, pe măsură ce familia ta crește.

9. Investiți în transportul fiabil (feriți-vă de autoturismele noi)

Asigurați-vă că aveți o modalitate sigură de a ajunge acolo unde trebuie să mergeți. Dacă aveți nevoie să ajungeți la locul de muncă, aveți nevoie de o mașină care să vă ducă la fiabilitate - sau, cel puțin, să locuiți într-o zonă cu un transport public sigur.

Vrei să spui că trebuie să cumperi o mașină nouă? Absolut nu!!

Vedeți videoclipul de mai jos ca răspuns la un cititor care a încercat să mă convingă că trebuie să-i cumpere copilului o mașină nouă, pentru că aveau nevoie de ceva de încredere.


Pentru cei mai aventuroși, considerați că trăiți destul de aproape încât puteți merge pe jos sau biciclete pentru a lucra.

10. Protejați-vă activele financiare

Aveți asigurare de proprietate? Dacă nu, acum este momentul să-l obținem. Până când ajungeți la vârsta de 30 de ani, ați acumulat mai multe lucruri mai valoroase. De la o mașină frumoasă la o casă mai mare, probabil că ai mai multe de pierdut în caz de catastrofă. Chiar dacă închiriați, ar trebui să obțineți asigurarea chiriașului.

Gândiți-vă la lucrurile pe care le aveți. Ce ar costa să le înlocuiți? Asigurarea vă poate ajuta să acoperiți acest cost fără a sparge banca.

11. Cumpara Asigurari de Sanatate

Acum, când îmbătrâniți, trebuie să vă gândiți la asigurarea de sănătate. Chiar dacă trăiți un stil de viață sănătos, există motive pentru a avea o asigurare de sănătate. Dacă aveți copii, aveți nevoie cu siguranță de asigurare de sănătate. Dacă vă puteți permite un plan de deductibilitate ridicat, poate avea sens (dacă aveți relativ puține nevoi de îngrijire a sănătății și costuri) pentru a achiziționa unul.

Puteți apoi pune bani într-un cont de economii de sănătate, câștigând o deducere fiscală și permițând banilor să crească fără taxe atâta timp cât le folosiți pentru cheltuieli calificate.

12. Asigurați-vă pentru familia ta cu asigurare de viață

Dacă oamenii se bazează pe tine pentru mijloacele lor de trai, aveți nevoie de asigurare de viață. Există multe reguli de degetul mare acolo, dar important este că familia ta este prevăzută până când cel mai tânăr este adult.

Aflați cât de mult trebuie să vă asigurați că familia dvs. este îngrijită dacă vi se întâmplă ceva și cumpărați o poliță de asigurare de viață pe termen lung care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Dacă faci uimitor și deja sunteți de asigurare de sine, ați putea dori să vă uitați la o politică de înmormântare care vă va face să vă asigurați că imobilul dvs. rămâne neatins și că vă duce la moștenitori.

13. Faceți voință

Peste 55% din populația SUA nu a elaborat o voință. Cel puțin ai nevoie de voință pentru a clarifica dispunerea bunurilor tale. Și dacă aveți copii, voința voastră prevede tutela lor.

Creați o voință. Chiar acum on-line pentru un preț scăzut.


14. Fiți atenți la beneficiarii dvs.

Dacă acumulați avere la o rată mai rapidă decât ați anticipat, este probabil un moment bun pentru a începe planificarea proprietății. Structurarea activelor astfel încât beneficiarii săi să beneficieze este o modalitate excelentă de a vă asigura că aveți o continuitate. Estate tactici de planificare, cum ar fi procură și proxy de sănătate poate asigura că dorințele dumneavoastră sunt efectuate dacă sunteți în viață, dar incapabil.

O greșeală obișnuită de planificare a imobilului pe care o văd nu este actualizarea beneficiarilor cu privire la planurile de pensii și la polițele de asigurare de viață. Am auzit o poveste de groază unde un soț nu și-a schimbat niciodată noua mireasă la beneficiarul politicii sale de asigurare de viață la locul de muncă.

Un accident auto nefericit și-a luat viața, iar mireasa lui a rămas fără nimic. Părinții nu i-au dat noii nori nimic (dincolo de mine).

O verificare de rutină a beneficiarilor ar fi putut împiedica acest lucru.

15. Pregătiți-vă pentru asigurarea neașteptată cu asigurare suplimentară

Pe lângă alte tipuri de asigurări, asigurați-vă că aveți în vedere posibila necesitate de asigurare suplimentară. Dacă sunteți îngrijorat că veți deveni invalizi și nu puteți să vă faceți un loc de muncă, pe termen scurt sau pe termen lung, aveți nevoie de asigurare de invaliditate.

Din moment ce sunt principalul câștigător de pâine, am luat o politică pe termen lung privind persoanele cu dizabilități. Dacă nu mai aveam de lucru, am fi primit peste 4.000 de dolari pe lună.

De asemenea, caut o asigurare dentară cu un călăreț ortodontic, deoarece fiii mei vor avea fără îndoială bretele (mama și tata aveau și bretele).

Luați în considerare nevoile dvs. și luați în considerare politicile suplimentare.

16. Planul pentru costurile copiilor

Dacă aveți o familie tânără sau dacă vă planificați o familie, acum este momentul să vă pregătiți pentru costurile care pot veni cu copiii. Pe măsură ce copiii dumneavoastră cresc, ei devin mai scumpi. Avem 3 băieți tineri că ne mănâncă deja din casă și de acasă.

Partea înfricoșătoare. Se agravează numai!

De la furnizarea elementelor esențiale pentru supraviețuire la plata pentru activitățile extracuriculare, puneți-vă deoparte puțin regulat, astfel încât să fiți pregătiți pentru costurile asociate cu creșterea copiilor.

17. Începeți salvarea pentru colegiu

Cu cât începeți mai devreme salvarea pentru educația copilului dvs., cu atât mai bine. Dacă nu ați deschis un 529 sau alt cont pe care îl puteți utiliza pentru a vă salva copilul, faceți-o acum.

Nu trebuie să acoperiți complet costurile colegiului copilului, dar vă puteți ajuta. Intenționăm să-i ajutăm pe fiii noștri să-și plătească cheltuielile de trai și să plătească costurile, dar nu avem intenția de a plăti 100% din cheltuielile de școlarizare. Mai degrabă le-am încuraja să candideze pentru burse, să se alăture armatei (mai mult decât soția mea) sau să lucreze în timp ce sunt la școală.

Ce este minunat este că puteți obține bani liber depuși în planul dvs. 529 prin înscrierea la Upromise. Nu este o tona de bani, dar banii gratis sunt bani gratis.

Indiferent ce faceți, nu vă puneți la risc pensionarea, dar începeți acum.

18. Folosiți cu înțelepciune cardurile de credit

Cardurile de credit pot fi prietenii tăi. Dacă le folosiți cu înțelepciune, rafinați recompensele cu privire la achizițiile planificate și plătiți soldul în fiecare lună, puteți obține beneficii mari de pe cardurile de credit.

În prezent, avem 4 carduri de credit (1 personale și 3 afaceri) pe care le folosim și le plătim în fiecare lună. De fapt, soția mea trimite obsesiv plăți de 2-3 ori pe lună, deoarece nu dorește să aibă un echilibru chiar și în cea mai mică sumă.

Rambursarea în numerar, călătoriile gratuite și alte avantaje vă pot ajuta să obțineți un avans financiar, doar prin cheltuirea cheltuielilor pe care le cumpărați în mod normal.

19. Reconsiderarea datoriilor cu dobândă redusă înainte de plata

Probabil că voi primi ceva pentru asta, dar poate că acum nu este momentul să îți plătești ipoteca sau împrumuturile pentru studenți. Aveți un credit ipotecar cu o rată scăzută a dobânzii, întrebați-vă dacă banii dvs. ar putea fi utilizați mai bine în alte investiții.

Piața de valori continuă să crească, iar în acest an am făcut două cifre, atât cu Clubul de împrumut, cât și cu Prosper, ceea ce te face să te întrebi "are sens să plătești datoriile cu dobândă redusă?".

Nu cred că există un răspuns corect sau greșit. Ne-am finanțat casa de două ori pe o ipotecă de 15 ani, ceea ce înseamnă că casa noastră va fi plătită înaintea copiilor noștri absolvenți de liceu - dulce! Încă mai avem destui bani pentru a salva pentru pensie, dar nu plătim în plus ipotecă.

Dacă te gândești să plătești agresiv casa ta mai devreme, cu ipoteca ta, ia în considerare rata, precum și deducerea fiscală.

20. Creați un plan de pensionare

Mulți oameni în vârsta de 30 de ani nu au încă să efectueze un calcul de pensionare. Acum este timpul să efectuați acest calcul. Utilizați unul dintre multele calculatoare online pentru a afla ce aveți nevoie la pensionare și ce trebuie să faceți acum pentru a vă îndeplini obiectivele mai târziu.

Primiți serios ceea ce doriți să faceți în momentul pensionării și faceți un plan.

21. Îmbunătățiți economiile dvs. de pensionare

Dacă faci mai mult ca un bărbat de 33 de ani decât aveai un vârstă de 26 de ani, de ce nu ți-ai actualizat contribuția la economii la pensie?

Fugesc mereu de oameni care cred că punerea la dispoziție a 5% din venitul dvs. este suficient. Sau câteodată îmi spun că au pus destul de mult pentru a obține meciul de 401k. Ummm ... bine pentru tine, dar nici măcar nu ești aproape.

Veți dori să lucrați pentru a economisi cel puțin 20% din venitul dvs.

Nu stresați și credeți că trebuie să începeți acolo. Îmbunătățiți periodic contribuția pentru economiile la pensie. Fiecare creștere a salariilor ar trebui să fie însoțită de o creștere a economiilor.

22. Diversificarea investițiilor dvs.

Este portofoliul dvs. diversificat în mod adecvat? Acum că aveți mai mulți bani pe care să-i folosiți, este un moment bun pentru a schimba lucrurile și pentru a le diversifica.

Am făcut acest lucru cu investițiile mele, prin achiziționarea de acțiuni, fonduri mutuale și împrumuturi de la egal la egal

Diversificarea este importantă pe multe fronturi.

23. Construiți mai mult capital uman

În loc să stagnați în anii 30, continuați să dezvoltați noi abilități. Construiți-vă capitalul uman astfel încât să puteți justifica promoțiile și să ridicați. Continuați învățarea și păstrați abilitățile dvs. clare. În acest fel veți fi mereu valoros pentru cineva, chiar dacă vă veți pierde locul de muncă.

24. Diversificarea venitului

Acum că sunteți în vârsta de 30 de ani și lucrurile s-au stabilit puțin, este un moment potrivit să luați în considerare diversitatea veniturilor. Nu vă bazați pe munca dvs. de zi pentru întreaga bunăstare financiară. Asta doar cere probleme.

Am reușit să-mi diversific veniturile prin deschiderea acestui blog și a altor aventuri online pentru a-mi compliment veniturile din practica mea financiară de planificare.

Încercați să cultivați diversitatea veniturilor cu concerte, investiții și alte eforturi. În acest fel, viitorul financiar al întregii familii nu este în pericol dacă sunteți concediat de la locul de muncă.

25. Uită-te la asigurarea umbrelă

Dacă activele dvs. cresc, este posibil să aveți nevoie de asigurare umbrelă. Această asigurare suplimentară de răspundere civilă vă poate proteja activele dacă sunteți ținta unui proces important.

Care este costul? Pentru o acoperire de 1 milion de dolari, costul ar trebui să se situeze în jurul valorii de 150 - 200 de dolari (al meu era de 180 USD) pe an. Pentru fiecare acoperire suplimentară de 1 milion de dolari, ar trebui să plătiți încă 100 de dolari.

26. Da

Acum, că aveți mijloace, începeți să dați altora. Caritatea este o parte importantă a finanțelor bine rotunjite. Dați-vă ceea ce puteți pentru a ajuta pe ceilalți. Puteți chiar să vă oferiți voluntar timpul, care este, de asemenea, un produs valoros.

Soția mea și cu mine dăruim 10% din venitul nostru bisericii noastre, precum și donații altor organizații de caritate. Voi recunoaște că nu am făcut-o direct din poartă. A durat ani să se ajungă la punctul de a se simți financiar confortabil să facă ambele.

Căutați modalități de returnare, deoarece probabil că veți primi ajutor de la începutul vieții.

27. Obțineți ajutor de planificare financiară dacă aveți nevoie de ea

Pe măsură ce finanțele dvs. devin mai complexe, există o șansă bună de a avea nevoie de ajutor prin intermediul insulelor și a ieșirilor. Indiferent dacă aveți nevoie de ajutor pentru planificarea fiscală (iubesc contabilul meu), planificarea unui curs de pensionare sau găsirea celei mai potrivite polițe de asigurare pentru dvs., luați în considerare lucrul cu un planificator financiar care nu are conflicte de interese.

Iată câteva sfaturi în ceea ce privește angajarea planificatorului financiar potrivit pentru dvs. O perspectivă profesională ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

28. Menținerea flexibilității

Uneori este vorba de flexibilitate. Puteți muta banii în jurul dvs. pentru a avea grijă de o urgență? Dacă ar fi trebuit să vă ridicați și să vă mutați, ați putea să faceți acest lucru și apoi să detaliați detaliile mai târziu? Dacă ți-ai pierdut slujba, ai flexibilitatea de a găsi altceva sau creativitatea care te-ai apropiat de fondul de urgență?

Dezvoltați o abordare flexibilă pentru a vă putea muta cu modificările.

29. Traieste putin

Amintiți-vă că banii dvs. pot fi un mijloc pentru a pune capăt. Poți să trăiești puțin. Nu presupuneți doar că trebuie să strângeți o avere uriașă. Și nu așteptați până când sunteți prea bătrâni ca să vă bucurați de banii voștri.

Am clienți care au lucrat literalmente întreaga lor viață și acum în anii '60 ei sunt bătut. I-am spus soției mele că, deși vreau să muncesc din greu, vreau să fiu sigur că vom lua mult timp pentru noi înșine. Toată treaba și jocul nu sunt viața vie.

Petreceți puțin despre unele experiențe minunate și amintiri ale familiei.

30. Nu te mai opri niciodată

Doar pentru că cei 30 nu înseamnă că nu poți încerca lucruri noi. Doriți să călătoriți în străinătate? Fă-o.

Vrei să înveți cum să cânți la chitară? Ce te opreste.

Ai vrut mereu să fii propriul tău șef? Cine spune că nu poți?

Ca și copii, visăm să facem lucruri minunate. Nu lăsa aceste vise să moară. După cum arată mesajul din videoclipul de mai jos: "Nu vă opriți să visezi!"


Ce crezi despre aceste reguli? Ce reguli financiare credeți că ar trebui adoptate de cei din anii '30?

Sfaturi De Top:
Comentarii: