http://traffic.libsyn.com/goodfinancialcents/GFC_088_3_Lifestyle_Decisions_for_Retirment_.mp3

Dacă doriți să vă retrageți confortabil într-o zi, este esențial să vă aduceți rațele într-un rând cât mai curând posibil.

Investiți foarte mult în contul dvs. de 401 (k) sponsorizat de muncă, adăugând la economiile dvs. un cont IRA și / sau de brokeraj, minimizând datoriile și urmărindu-vă banii de-a lungul vieții, vă puteți stabili succesul pentru pensie.

Totuși, planificarea de pensionare nu este una de dimensiuni unice. Și dacă vrei să eviți să scapi de bani, e deștept să faci câteva alegeri largi ale stilului de viață care influențează pensionarea inainte de sunteți gata să aruncați prosopul.

Ce deciziile privind stilul de viață fac cel mai mare impact asupra duratei de viață a banilor? Iată trei decizii pe care ar trebui să le începeți să le gândiți destul de curând:

Decizia nr. 1: Să trăiești frugial sau luxos

Mass-media îi place să picteze o imagine frumoasă a pensionării, inclusiv iahturi de pluș, sandale și băuturi exotice sub umbrele. Dar pentru mulți, acest stil de viață nu este posibil. Chiar dacă ați salvat în mod consecvent, este posibil să nu aveți destui bani pentru a trăi în sus pe porc.

Un factor important de reținut este faptul că pensionarea poate dura mai mult de 30 de ani.

Economisirea de numerar suficient pentru acoperirea cheltuielilor de trai pentru o perioadă atât de lungă necesită nu numai un cont de pensionare sănătoasă sau o sursă de venit, ci și un ajutor din partea programelor de planificare financiară.

Dacă doriți să trăiți luxuriant, este esențial să faceți această decizie devreme și să optimizați economiile de pensionare în consecință. Un calculator bun de pensionare vă poate ajuta să vă dați seama cât de mult trebuie să salvați pentru a atinge anumite obiective financiare și repere, dar este posibil să fie nevoie să consultați un planificator financiar pentru a obține sfaturi privind luarea ultimelor banii.

Dacă nu doriți un stil de viață fantezist odată ce ajungeți la pensie, atunci este bine să faceți niște compromisuri acum - și mai târziu.

Primul pas este doar să decideți ce vreți.

"Pentru unii, călătoria în lume și aventura sunt prioritatea", spune consultantul financiar Indiana Tom Diem de la Diem Wealth Management. "Pentru ceilalți, stabilirea pentru a se concentra asupra hobby-urilor sau a muncii lor de voluntariat se potrivește cu factura. Apoi, există oameni care sunt fericiți să aibă un loc frumos pentru a-și invita prietenii și familia. "

Dacă decideți care sunt prioritățile dvs. devreme, puteți să veniți cu un plan de economii pentru pensionari care să funcționeze. După ce faceți acest lucru, puteți experimenta cheltuielile dvs. pentru a găsi suma potrivită pentru nevoile dvs.

"De departe, decizia cea mai importantă pe care trebuie să o faceți înainte de pensionare este cât de mult trebuie să trăiți lunar", declară Kansas City Financial Planner Clint Haynes. "Dar asta este partea ușoară. Odată ce credeți că știți ce este numărul, recomand să încercați să trăiți în această sumă cu cel puțin trei luni înainte de a vă retrage.

Decizia nr. 2: Dacă vă reduceți casa și posesiunile

Cei mai mulți pensionari care au crescut familii trebuie să decidă dacă să rămână în casa lor sau să se mute într-un loc mai mic, mai accesibil.

Unele considerente care influențează această decizie includ:

  • Acolo unde trăiesc familia și prietenii
  • Costul vieții în diverse comunități
  • Posibilități de recreere

Dacă ați trăit în aceeași casă de mai mulți ani sau chiar zeci de ani, cântărirea acestor factori este mai mult decât un efort financiar; e emoțională.

Ar trebui să vă apropiați de prieteni și de familie, astfel încât să vă puteți bucura de compania lor? Locuiți într-un oraș foarte scump, pe care nu mai puteți să-l ocupați? Cât de aproape sunt activități plăcute precum pescuitul sau golful?

Mulți pensionari iau în considerare în mod automat acești factori, dar există un punct important pe care ei ar putea să îl rateze: modul în care nevoile lor se vor schimba pe parcursul pensionării lor.

Ca pensionar, este vital să luați în considerare consecințele pe termen lung ale deplasării sau al șederii. Ce e mai bine pentru tine de-a lungul vieții tale? Cum vă va afecta decizia de a vă deplasa sau de a rămâne pe drum?

Aceasta este o altă decizie pe care ați dori să o faceți devreme. De ce? Deoarece, dacă intenționați să rămâneți în casa dvs. sau să vindeți, ar putea avea un impact direct asupra numărului de bani pe care îl aveți pentru pensionare.

"Unii proprietari vor alege să cumpere o locuință mai mică pentru a debloca capitalul excedentar al locuinței și să utilizeze acele bani pentru a-și finanța obiectivele de pensionare", spune Benjamin Brandt, planificator financiar Bismarck. "Alți proprietari de case aleg să reducă dimensiunea pentru a limita costurile de întreținere asociate cu deținerea unei case mai mari."

"Casa ta este una dintre cele mai mari active", spune consilierul financiar David Niggel de la Partenerii Key-Wealth din Lancaster, PA. "Odată ce ajungi la pensie, reducerea poate fi o decizie financiară bună pentru a elibera capitalul prea necesar".

Decizia nr. 3: A lucra cu un consilier financiar

"Pe măsură ce investitorii caută modalități de a reduce costurile de pensionare, uneori cântăresc necesitatea și valoarea unui consultant financiar", spune Tony Montenegro de la Blackmont Advisors. Mai mult, mulți pensionari care se simt încrezători că au destui bani și au sens să rămână pe drum ar putea simți că nu mai trebuie să lucreze cu un consultant financiar.

Acest sentiment ar putea fi justificat pentru unii, dar complet dezastruos pentru alții.

Reverse medii de cost în dolari, inflație, accidente de piață și multe alte circumstanțe negative pot afecta portofoliul și puterea de cumpărare.Este dificil să navighezi singure aceste provocări, mai ales atunci când sunt implicate emoții.

Acordat, există unii consultanți financiari care profită de clienții lor. Din cauza acestor mere proaste, unii susțin că este mai bine să-și administreze propria avere, decât să aibă încredere în un consilier care ar putea să nu aibă în minte interesele lor.

În ambele cazuri, pensionarii ar trebui să fie atenți cu banii câștigați cu greu. Nu investiți niciodată bani în ceva ce nu înțelegeți. Nu aveți încredere în emoțiile voastre asupra logicii. Nu luați niciodată decizii financiare numai pe baza a ceea ce fac prietenii tăi.

Decizia de a lucra cu un consilier financiar sau nu poate avea consecințe grave asupra stilului de viață al unui pensionar. O pensionare prost planificată ar putea însemna scăderea banilor cu mult mai devreme decât ați visat. O pensie bine planificată ar putea însemna lăsarea unei moșteniri copiilor și nepoților dumneavoastră.

Cuvintele finale

Cum vrei retragerea ta să te uiți este total pe tine. Dar deciziile pe care le luați acum vor determina tipul de pensionare cu care ați terminat.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face acum este lung și greu cum doriți ca viața voastră să arate la zece, douăzeci și chiar și treizeci de ani de acum. Întrebați-vă dacă deciziile pe care le luați vă vor ajuta - sau veți răni - șansele dvs. de a vă atinge obiectivele.

Dacă doriți un anumit tip de stil de viață, indiferent dacă aceasta include șederea în casă sau trăirea luxuriantă, asigurați-vă că investițiile dvs. reflectă aceste dorințe.

Sfaturi De Top:
Comentarii: