Este o piață brută de locuri de muncă acolo și nimeni nu simte efectele acestui lucru mai mult decât noile grade. Când vă aflați în partea de jos a polei totemului, poate fi greu să obțineți un picior în sus și nu este nimic mai frustrant decât sortarea a peste o sută de aplicații care necesită toate experiența pe care nu ați avut ocazia să o acumulați.

Dar dacă sunteți un grad recente, știți acest lucru: nu sunteți neajutorați. Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a schimba șansele și pentru a vă îmbunătăți șansele. Citiți câteva sugestii.

Începeți un site web

La câteva luni după absolvirea colegiului, am participat la un eveniment de absolvenți pentru programul pe care l-am absolvit. Am sperat să întâlnesc persoane ale căror publicații erau angajate și care să-mi spună cum să-mi găsesc un loc de muncă.

O femeie a spus că nu știa pe nimeni că angajează, dar mi-a sugerat să încep un blog despre ceea ce mi-a fost interesat. Am respins sugestia ei - cum ar putea începe un blog să-mi găsesc un loc de muncă? Încercam să fiu scriitor de reviste; ce fel de persoană ar citi mai degrabă postările mele de blog decât clipurile pe care le-am avut în publicații reale?

Înainte de doi ani am început și am început un blog care evidențiază procesul meu de plată a împrumutului pentru studenți. Scopul meu principal era de a mă menține răspunzător pentru a-mi plăti datoriile în trei ani, dar a fost și un subiect despre care mi-a plăcut să scriu. În cele din urmă, blog-ul a devenit mai bine cunoscut și am aterizat la concerte media din cauza acestuia. Apoi, oamenii au întrebat dacă sunt interesat să contribuie la site-urile lor și să scriu despre ceea ce am iubit.

Am petrecut următoarele câteva luni scriind pe o parte până când am făcut mai mulți bani liberi decât la slujba mea de zi. Se pare că femeia avea dreptate: blogul meu mi-a adus un loc de muncă.

Cel puțin, fiecare absolvent al colegiului ar trebui să aibă un site web în care să-și prezinte CV-ul, calificările, portofoliul și orice alt potențial angajator ar putea găsi relevant. De asemenea, puteți începe blogurile despre domeniul pe care încercați să-l găsiți - ceea ce vă poate ajuta, de asemenea, să aterizați. Va apărea atunci când potențialii angajatori vă vor căuta pe Google și vă vor face să pari mai profesioniști.

Adresați-le oamenilor la cafea

Dacă sunteți interesat să lucrați pentru o companie care nu angajează în prezent, încercați să contactați pe cineva care lucrează acolo și să-i ceară la cafea. Aveți posibilitatea să le puneți întrebări despre lucrul în industrie, ce calități caută într-o nouă închiriere și ce vă va face mai bine pentru locul de muncă.

Stabilirea unei relații cu cineva vă va face un candidat mai puternic atunci când au o deschidere - sau atunci când cunosc pe altcineva care angajează. A avea o rețea puternică poate fi un bun mai valoros decât GPA dvs. sau orice alte premii pe care le-ați câștigat la școală.

Puteți găsi oameni în industria dvs., permițând revista absolvenților școlii dvs., să vă alăturați capitolului absolvenților locali sau să participați la evenimentele din cadrul Camerei de Comerț. Unele conferințe și evenimente pot oferi chiar și reduceri pentru noile grade, unde puteți întâlni oameni care caută ajutor de intrare sau care doresc să devină mentori.

Trimiteți scrisori de acoperire personalizate

Nu faceți aceeași greșeală pe care am făcut-o în timpul vânătorii de locuri de muncă. Am fost atât de intenționat să trimit cât mai multe cereri de locuri de muncă posibil, încât am folosit aceeași scrisoare de intenție cu fiecare intrare - uneori chiar uitând să schimb numele.

Când eram într-o poziție în care am angajat stagiarii, am învățat repede că pot să spun diferența dintre prospecții care și-au făcut temele la compania mea și cei care nu au avut. Probabil că puteți ghici care au primit postul.

Da, vă va lua mai mult pentru a face orice scrisoare de intenție diferită, dar merită. Luați câteva fraze pentru a menționa conexiunea dvs. cu firma sau cu persoana cu care scrieți. Amândoi ați participat la aceeași liceu? Sunteți un fan al blogului companiei lor? Visezi să lucrezi pentru unul dintre clienții lor?

Găsiți ceea ce vă va fixa scrisoarea de intenție în afară de nenumăratele alte persoane pe care le primește și veți fi mai probabil să auziți înapoi.

Dacă ați aterizat recent un loc de muncă ce sfaturi aveți pentru alții?

Foto de credit: paylessimages / 123RF fotografie

Sfaturi De Top:
Comentarii: