Pensionarea anticipată este visul multora.

Ideea plății taxelor, economisirea, investirea inteligentă și retragerea la un moment dat înainte de vârsta de pensionare "tradițională" de 65 de ani are un impact puternic.

Pentru mulți, pensionarea anticipată este ceva care s-ar putea întâmpla chiar în anii '40.

Dacă aveți în vedere modul în care vă puteți retrage mai devreme, aici sunt 3 idei care vă pot ajuta să atingeți un obiectiv de pensionare anticipată:

1. Salvarea și investirea disciplinată

O modalitate de a construi un ou mare de cuib este de a practica investiții disciplinate. Luați în considerare cât de mult veți avea nevoie în portofoliul dvs. de investiții pentru a crea un flux de venit pe care îl puteți trăi.

Va trebui să țineți cont de vârsta dvs., de durata de viață și de alocarea de active, care va trebui să crească în mod rezonabil, fără a vă lăsa să vă expuneți prea mult la capriciile pieței. O abordare pe termen lung vă poate ajuta.

Dacă aveți 30 de ani și plănuiți să vă retrageți după vârsta de 50 de ani, ați putea acumula 522.063,08 $ dacă începeți cu 10.000 $ și investiți 1.000 $ pe lună timp de 20 de ani, presupunând un randament de 6,5% pe trimestrial, din portofoliul dvs. (Rețineți însă că randamentele vor varia în funcție de condițiile pieței și că există întotdeauna riscul de pierdere.) Puteți ajunge la mai mult de 1 milion de dolari dacă dublezi la 2 000 de dolari.

Când începeți să trăiți din portofoliul dvs. de pensionare, totuși, va trebui să vă asigurați că nu vă retrageți atât de mult încât oul dvs. de cuib nu vă poate sprijini. Puteți să vă maximizați eforturile prin investiții în conturile avantajate din impozite și utilizând programul de potrivire al companiei dvs. al angajatorului. Dar aveți nevoie de un plan și trebuie să fiți suficient de disciplinați pentru a rămâne cu ea dacă mergeți pe acest traseu.

2. Cultivați fluxurile multiple de venituri

O altă idee pentru planificarea anticipată a pensionării este să începeți să cultivați mai multe fluxuri de venit, decât să vă bazați exclusiv pe capacitatea dvs. de a construi un ou cuib masiv pentru a vă duce la pensionare. În schimb, planificați să vă plătiți datoria (inclusiv creditul ipotecar) până la data țintă a pensionării anticipate.

Încercați să vă scapați de cât mai multe obligații, astfel încât să aveți mai puține cheltuieli în timpul pensionării. Faceți un plan de a plăti această datorie în timp ce vă pregătiți pentru viitor. Aflați cât de mulți bani veți avea nevoie în fiecare lună pentru a vă susține stilul de viață pentru pensionare și apoi începeți să cultivați diferite fluxuri de venit pentru a crea acel venit.

Deși există reguli care vă permit să începeți să vă retrageți din timp de la un IRA, probabil că nu veți avea acces la prestațiile de securitate socială în timpul pensionării anticipate. Puteți lua în considerare retragerea timpurie de la un IRA dacă trebuie, însă luați în considerare alte surse de venit. Puteți crea un site web care să vă ajute să obțineți venituri reziduale, să scrieți o carte care are drept rezultat redevențe, să începeți o afacere care să vă ofere un flux de venit sau chiar să vă angajați în investiții în venituri.

Este, desigur, posibilă cultivarea simultană a mai multor fluxuri de venituri, diversificarea surselor de venit. Începeți acum să dezvoltați aceste fluxuri, astfel încât acestea să fie stabilite și, în cea mai mare parte, automate, până când sunteți pregătiți pentru pensionare anticipată.

3. Luați Mini-pensionări

Tim Ferriss, autorul Săptămâna de lucru de 4 ore, a făcut ideea unui mini-pensionare oarecum populară. Dacă doriți să vă bucurați de viață acum și nu sunteți preocupat de a avea o grămadă de timp pentru a încerca și a ucide când sunteți mai în vârstă, puteți să vă planificați să faceți mini-pensionări, locuiți într-un loc diferit timp de una până la șase luni. Trebuie să fii dispus să renunți la un loc de muncă - și să încerci să găsești unul nou - în unele cazuri.

O alternativă care mă apelează la mine este să ai un loc de muncă pe care îl poți face de oriunde. Lucrez de acasă ca scriitor independent și, de fapt, mi-aș putea lăsa sarcina de lucru câteva ore pe zi, timp de câteva luni, și să-mi iau treaba pe drum. Voi trăi într-o stare aproape de pensionare și ar funcționa atâta timp cât am avut acces la internet. Consultanții și alți liberiști, precum și întreprinzătorii online, ar putea face acest lucru. La urma urmei, dacă reușești să lucrezi la ore reduse și ai timp să faci ceea ce dorești, nu vei avea nevoie de aceeași dimensiune de ouă mare de cuib.

Linia de fund: Există și mai multe căi spre pensionarea anticipată și este posibil să combinați diferite eforturi pentru a veni cu o metodă care să funcționeze bine pentru dvs. Cel mai important este să decideți ce doriți să faceți și apoi să faceți un plan realist pentru a realiza acest lucru.

Sfaturi De Top:
Comentarii: