Gen-Xers fac multe din aceleași greșeli financiare pe care le-au făcut Baby Boomers înainte de a le face.

Dar Baby Boomers au câteva avantaje încorporate care le dau mai multă cameră de respirație. Pentru unul, ei sunt beneficiarii principali ai moștenirii neașteptate a generației celui de-al doilea război mondial.

Pentru altul, ei s-au aliniat la cele mai bune locuri de muncă disponibile până acum, când Gen-Xers a intrat chiar pe piața forței de muncă.

Din moment ce Gen-Xers nu dispune de izolarea financiară a predecesorilor lor, ei vor trebui să facă mai bine să evite greșelile financiare care pot săboteze un viitor financiar.

Iată o listă cu 21 dintre aceste greșeli - puteți câștiga implicit doar prin evitarea câtorva dintre acestea.

1. Cumpararea unei prea multe case

Aceasta este una dintre cele mai puțin greșite. Dacă cumpărați mai multă casă decât puteți să vă permiteți în mod confortabil nu numai că te blochezi într-o plată lunară aproape constantă, dar și tu creezi un lanț de cheltuieli care va fi, de asemenea, la o gamă extremă de prețuri accesibile.

De exemplu, o casă mai scumpă înseamnă că taxele imobiliare, asigurările, utilitățile, taxele de asociere a proprietarilor de locuințe și repararea și întreținerea vor fi, de asemenea, mai scumpe. În plus, o casă mai scumpă poate pune în mișcare un model al unui stil de viață mai ridicat, în timp ce vă atrageți în concurență pentru a satisface costul vieții într-un cartier și comunitate cu prețuri mai mari.

Cumpărați o casă care este mult sub ceea ce vă puteți permite, prin contrast, vă va oferi camera suplimentară în bugetul dvs. pentru a vă îmbunătăți finanțele.

2. Conducerea de solduri ale cardurilor de credit

Într-o lume perfectă, veți plăti întregul sold al cărților dvs. de credit în fiecare lună și evitând utilizarea creditului ca o extensie a salariului dvs. Dar, odată ce vă obișnuiți să realizați un echilibru, este foarte dificil să spargeți modelul. Apoi, suporți costurile cu dobânzile în fiecare lună și probabil cheltuiți mai mult decât ați face dacă ați fi limitat de numerarul în portofel sau de mărimea soldului bancar.

Mai rău, odată ce ai efectuat un echilibru pe un card de credit, este prea ușor să o faci într-o secundă ... și o treime - și așa mai departe.

3. Mâncarea prea frecventă

Un alt suport financiar suportat de obicei. Până în urmă cu câteva decenii, mâncarea în restaurante era în mare parte pentru ocazii speciale; astăzi aproape orice scuză este suficient de bună pentru a mânca afară. Statisticile confirmă faptul că mai multe mese sunt consumate în afara gospodăriei astăzi ca niciodată - aproape 50% conform USDA (Tabelul 10).

Atât de convenabil și plăcut ca alimentarea este, din punct de vedere financiar, este o sângerare lentă. Banii ies in bucati relativ mici, dar iese in mod constant.

4. Obținerea sfaturilor dvs. financiare din mediile populare

Jim Cramer și Suze Orman pot fi destul de distractive, dar nu sunt consilierul dvs. financiar personal. Nu te cunosc, nu știu situația financiară, toleranța la risc sau obiectivele tale financiare. Sfaturile pe care le fac sunt sfaturi generale și pot să nu fie potrivite sau chiar relevante circumstanțelor dumneavoastră.

Dacă aveți o cantitate suficientă de resurse financiare suficient de mari pentru a avea nevoie de consultanță financiară, atunci va trebui să angajați o persoană care să lucreze direct cu dvs. În caz contrar, ar trebui cel puțin să vă implicați într-un grup de la egal la egal, unde puteți face idei și scenarii.

5. Nu plătiți din timp ipoteca devreme

Este ușor să vă obișnuiți cu o plată în casă, nu în ultimul rând pentru că creditele ipotecare durează de obicei de zeci de ani. Dar acest lucru este punctul - ar trebui să aveți un obiectiv de a bate una sau două din aceste decenii în afara termenului dvs. de împrumut.

Odată ce ați făcut, vă veți elibera bugetul pentru a ajuta la finanțarea unor obiective mega, cum ar fi pensionarea și educația colegilor dumneavoastră. Încercarea de a face față acestor obiective în timp ce încă mai aveți o plată ipotecară reprezintă un handicap grav.

6. Succumbing la Inflația stilului de viață

Este prea ușor să cheltuiți o majorare sau un bonus. Aceasta este inflația stilului de viață - utilizând venitul crescut pentru a vă extinde nivelul de trai. Și este practic setarea implicită, mai ales în rândul Gen-Xers.

Indrazneste sa fii diferit.

Salvarea unei majorări de salariu sau a unui bonus este mult mai dificilă, dar asta este exact ceea ce trebuie să faceți. Ajungerea la independența financiară se referă în mare parte la creșterea investițiilor (și la diminuarea datoriilor), menținând constant costul vieții.

7. O dependență de conveniență

Din punct de vedere financiar, comoditatea este să plătiți altora pentru a vă curăța casa, pentru a vă tăia gazonul, pentru a vă spăla animalele de casă și chiar pentru a vă prepara mesele (restaurantele). Deși poate fi un avantaj pentru a vă elibera timpul, astfel încât să puteți câștiga mai mulți bani, acest lucru nu este aproape în majoritatea cazurilor.

Comoditatea este o dependență - o veți alege chiar și atunci când nu este absolut necesară. Și prea mult ca să mănânc prea mult, este o altă sângerare lentă.

8. Fiind dependent de împrumuturile auto

Dacă te simți prea confortabil cu o plată la mașină - și mulți Gen-Xers - o să ai unul pentru tot restul vieții tale. De asemenea, deschide ușa pentru înlocuirea mașinii cu una nouă la fiecare patru sau cinci ani. S-ar putea să vă simțiți bine, dar este o modalitate costisitoare de a conduce.

Planificați păstrarea mașinii dvs. timp de zece ani - majoritatea mașinilor construite astăzi vor dura cel puțin atât timp. Apoi, veți avea o plată pentru primii cinci ani, dar beneficiați de plata gratuită pentru următorii cinci ani.Banii pe care nu îi veți cheltui pe plata mașinilor vor funcționa mai bine în fondul dvs. de urgență sau în contul de pensie oricum.

Vorbind despre care ...

9. Nu ai un fond de urgență

O mulțime de Gen-Xers renunță la un fond de urgență, crezând că se pot baza pe carduri de credit, cecuri bonus sau retragerea ocazională din timp a unui plan de pensionare.

Având un fond dedicat de urgență - suficient pentru a acoperi cel puțin 30 de zile de cheltuieli de viață - nu numai că va elimina necesitatea de a face alegerile (rău) de mai sus, dar va contribui, de asemenea, la eliminarea suferințelor și a coborârilor din bugetul dvs. Atunci când independența financiară este obiectivul, crearea coerenței va fi un pas important în direcția cea bună.

Chiar dacă aveți un fond de urgență, trebuie să căutați și asigurare de viață. Fie că este vorba despre un plan simplu de asigurare a înmormântării, o politică de viață pe termen lung sau orice alt tip de poliță de asigurare de viață. Asigurarea de viață vă protejează familia de dezastru.

10. Nu Moderarea Ambitiilor Colegiului Copiilor

O mulțime de Gen-Xers sunt acum în vârsta de 40 de ani, vârsta în care oamenii de obicei au copii cu studii superioare. Aceeași abordare de tip sky-the-limit pe care ați avut-o la colegiu în anii 1980 și 1990 nu mai este relevantă. O educație colegiu de astăzi poate costa la fel de mult ca și cumpărarea unei case tipice suburbane.

Familiile se confruntă cu această dilemă de cost cu datorii - luate fie de către părinții înșiși, fie prin împrumuturi pentru studenți care îi vor tulbura financiar copiii.

În ciuda înțelepciunii convenționale pe colegiu, aveți opțiuni atunci când este vorba de educarea copiilor. Îi sfătuiți să participe la colegiu, să meargă la școală și să participe la o instituție publică din stat. Toate vor ajuta la menținerea costurilor educației lor mai accesibile.

11. Amânarea începerii economiilor de pensii

Poate fi tentant să renunți la salvarea pentru pensionare atunci când aveți alte priorități. Cumpărând o mașină, căsătoriți, că aveți copii sau cumpărați o casă, toate par a fi motive legitime pentru a nu salva pentru pensionare, dar ezitarea poate fi una dintre cele mai grave greșeli financiare pe care le puteți face.

Am putea obține implicațiile foarte reale ale valorii timpului banilor, dar chiar mai important este că o întârziere justifică următoarea și înainte de a ști că ați pierdut un deceniu sau mai mult pentru a acumula un portofoliu credibil de pensionare. Acest lucru va face ca finanțarea retragerii dvs. să fie mai dificilă ulterior sau poate duce la o pensionare defectuoasă.

Dacă nu ați început salvarea pentru pensionare încă, astăzi este cea mai bună zi pentru a deschide un Roth IRA sau cel puțin intrați pe angajatorii dvs. 401k. Dacă sunteți îngrijorat de a fi pe piață, atunci verificați împrumutul P2P cu LendingClub sau o altă platformă de top.

12. Nu Salvați suficient pentru pensionare

Multe persoane de la Gen-Xers au o atitudine aproape casuală față de economiile la pensie. La urma urmei, sunt la câteva decenii. Unii se vor preocupa în primul rând de aspectul deductibil fiscal al economiilor de pensii, mai degrabă decât de rezultatul real. Orice tip de gândire ar putea duce la un plan de pensionare serios subfinanțat până la momentul pensionării - și până atunci este prea târziu să o rezolvi.

Un bun calculator de pensionare vă va ajuta să determinați dacă suma pe care o salvați pentru pensionare va fi suficientă. Și dacă nu este, poți și ar trebui să remediezi situația cât de repede poți.

13. Spargerea băncii pentru a merge în vacanță

Vacanța anuală de vară a devenit o necesitate percepută în secolul XXI. Este, de asemenea, adesea prohibitiv costisitoare. O singură vacanță în Europa, în Caraibe sau chiar în Disney World, poate costa multe mii de dolari - in fiecare an.

Ce altceva ai putea să faci cu acei bani? Plătiți un card de credit? Construiți un fond de urgență? Creșteți contribuțiile de pensionare? Este uimitor cât de mulți bani puteți elibera prin luarea unei vacanțe majore în fiecare an, sau chiar în fiecare an, în loc de fiecare an.

Veți aprecia negarea de sine în doar câțiva ani, pe măsură ce situația dvs. financiară se îmbunătățește.

14. Petreceți prea mult timp la Mall

Mall-ul poate fi un loc minunat pentru a petrece timpul liber. Și să mă despart cu bani care nu sunt atât de inactivi. Dacă vă cumpărați cea mai mare parte a îmbrăcămintei și a cadourilor la mall, aproape că veți cheltui mai mulți bani decât aveți nevoie. Există o mulțime de opțiuni care costă mult mai puțin. Walmart și alte cutii mari vin repede în minte. Dar există, de asemenea, Amazon.com și chiar magazine de economii.

Nu trebuie să mergeți curcan curat pe mall, dar mai puțin timp petrecut la mall, cu atât mai mulți bani veți economisi.

15. Punerea prea multă încredere în piața de valori

O piață de tauri de cinci ani poate provoca pe oricine să se simtă mulțumit de piața bursieră. Dar, de multe ori, atunci când încrederea este la cel mai înalt nivel, veți fi cel mai vulnerabil la o întoarcere bruscă. Acest lucru se poate manifesta prin cumpărarea puternică pe o piață matură, când ar fi mai prudent să începeți vânzarea unor poziții.

Warren Buffett - unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile - a spus: "Fii teamă când alții sunt lacomi și lacomi când alții se tem." Simplificat, aceasta înseamnă că ar trebui să cumpărați atunci când alții vând și vindeți atunci când alții cumpără. Nu este ușor, dar este absolut necesar dacă investiția de tip Buffett se întoarce.

Nu este posibil să se petreacă timpul pe piață, dar este posibil să se observe comportamentele și atitudinile și să se ajusteze tactica dvs. de investiții în consecință.

16. Având copiii lor în prea multe activități

Mulți părinți își rezervă astăzi copiii în activități extra-curriculare.În timp ce poate fi bine intenționat, poate fi și o gaură neagră financiară. Nu este vorba numai de costul activităților în sine - fără cheltuieli mici de la sine - ci și de o viață în mișcare, ceea ce înseamnă că mai mulți bani sunt cheltuiți.

Dacă aveți doi copii și aveți fiecare câte două sau trei activități extracuriculare la un moment dat, veți mânca mai des mai des (nu aveți timp să gătiți) și aveți cheltuieli mai mari pentru mașini (gaz și uzură, și prin rupere). Și dacă copiii tăi sunt prea implicați, școala lor ar putea suferi și asta va adăuga un tutore sau doi la mix.

Aceasta este o sângerare financiară care nu este așa de lentă și una pe care o poți controla cu ușurință.

17. Spoiling copiii lor

Cu toții vrem să oferim copiilor noștri cele mai bune, dar există o linie fină între acestea și răsfățându-le. Nu numai că îi distruge pe copii un obicei scump - unul care devine din ce în ce mai progresiv, deoarece devin mai în vârstă, iar "jucăriile" costă tot mai mulți bani - dar, de asemenea, cresc copii dependenți. În sine, acest lucru poate fi o deservire pentru copiii dvs., dar care poate duce și la adolescență extinsă, o extravaganță și mai scumpă.

Este în regulă să spui "nu" din când în când. Aceasta face ca finantele mai bune si care te pot lasa cu mai multi bani pentru a le ajuta atunci cand sunt adulti si mizele sunt chiar mai mari.

18. Cheltuiți prea mult cu păstrarea aparițiilor

Ați auzit termenul, "trebuie să-l falsificați până când veți reuși." Uneori aceasta este o strategie necesară, dar este mult mai probabil că veți fi loviți de ea. Poate deveni obișnuit să cheltuiți bani încercând să țineți pasul cu ceilalți în comunitatea sau cercul dvs. social și atunci devine scump.

Problema cu menținerea aparențelor este că este o nevoie percepută determinată de factori externi. Chiar dacă o faci, și tu devii destul de bun la ea, s-ar putea să nu te facă vreodată fericit sau să umple orice nevoie utilă.

Conformitatea este un maestru crud - și unul scump. Fă ce ți se potrivește și nu-ți face griji ce gândesc ceilalți despre tine. Veți atinge obiectivele financiare mai repede dacă puteți renunța la această povară.

19. "Investiția" în Nimic, dar cel mai bun

Poate fi ușor să vă convingeți că investiți cumva atunci când cumpărați cele mai bune jucării, dar de obicei este doar o risipă de bani. Dacă faceți acest lucru cu toate sau chiar cele mai multe dintre achizițiile dvs., veți fi condamnat să plătiți prea mult pentru tot ce vă cumpărați.

Este in regula si chiar necesar sa "spargi banca" in anumite achizitii - vine in minte un top al laptopului pentru lucru. Dar dacă simțiți că aveți nevoie de cele mai bune haine, cel mai bun televizor cu ecran lat, cel mai bun sistem de sunet și cea mai bună mașină, participați mai ales la unul dintre cele mai grave forme de dependență.

De regulă, banii "arăta" mai bine ședința pe un CD sau pe un fond mutual, decât dacă ocupă o cameră în casă sau se află pe drumul tău.

20. A petrece prea mult timp de divertisment

Divertismentul este o cheltuială stealth certificată. Banii sunt cheltuiți ocazional cu un timp bun și cu greu știți că se întâmplă. Acest lucru pare inofensiv și, dacă este făcut cu moderatie, este de fapt. Dar dacă trebuie să te distrezi pe o bază non-stop, este doar o altă formă de dependență.

300 de canale de televiziune prin cablu, un televizor cu ecran plat de 65 inch și un membru de club la prețuri ridicate pot pune pe placă aurul pe divertismentul tău. Este important să realizăm că divertismentul este în mare parte doar o modalitate de a face față plictiselii, și există multe modalități prin care puteți face acest lucru fără a cheltui o mulțime de bani.

Petreceți mai mult timp cu familia și prietenii, pentru a vă îmbogăți sănătatea, pentru a căuta idei de afaceri, pentru a ajuta un vecin în nevoie sau pentru a vă oferi voluntariat pentru caritatea preferată. Cu tot ce se întâmplă, vei veni să vezi divertismentul la prețuri ridicate ca fiind extravaganța de obicei.

21. Nu își încep propria afacere

Una dintre lecțiile fundamentale pe care Gen-Xers le-au învățat de-a lungul vieții lor a fost evitarea riscurilor - există chiar modele de calculatoare care ar putea reduce sau elimina complet riscul. Timpul va spune dacă este adevărat sau dacă suntem vânduți o factură de mărfuri.

Generațiile anterioare au înțeles, de obicei, că luarea unor forme de risc reprezintă doar o parte a vieții. Dar Gen-Xers a fost condiționată să o evite ca pe o ciumă. Activitatea independentă este un exemplu excelent în acest sens; de-a lungul a cel puțin 20 de ani, tendința de scădere a trendului a scăzut, dat fiind faptul că Gen-Xers a început să intre în forță de muncă și să opteze pentru siguranța percepută a ocupării forței de muncă în corporații sau guvern.

Dar, uneori, nu asumarea de riscuri reprezintă cel mai mare risc pentru toți.

Dezafectarea carierei este un fapt al timpului nostru, deoarece locurile de muncă și clasificările întregului carieră dispar pentru totdeauna. Angajarea independentă poate fi cea mai bună soluție pentru această dilemă și dacă aveți peste 40 de ani, poate fi singura soluție.

Nu toți sunt tăiați să aibă propria afacere, dar dacă aveți o idee bună, ar trebui să încercați. Probabil că nu va face rău să o porniți ca o agitație laterală și să vedeți unde se duce.

Nimeni nu va putea evita toate cele 21 de aceste greșeli. Dar dacă puteți obține controlul asupra câtorva dintre ei, veți ajunge la independența financiară mult mai rapidă decât ați imaginat vreodată.

Acest post a apărut inițial pe DailyFinance.com

Salvați

Salvați

Sfaturi De Top:
Comentarii: