Conturile de economii pentru sănătate (HSA) sunt conturi individuale de economii cu avantaje fiscale concepute special pentru a plăti cheltuielile medicale ale persoanelor care sunt înscrise în planuri de sănătate ridicate (HDHP).

Atâta timp cât fondurile HSA sunt folosite pentru a plăti pentru cheltuieli medicale calificate, proprietarii de cont nu vor plăti impozitul pe venit din suma retrasă.

Fondurile din aceste conturi sunt similare cu orice cont de investiții obișnuite, proprietarul contului deținând integral toate contribuțiile, chiar dacă acestea sunt efectuate de un angajator și fiind capabil să investească fondurile în diverse opțiuni de investiții ofertele de custodie financiară, fie o gamă de fonduri mutuale sau de indici.

Planuri de sănătate ridicate deductibile

Planurile înalte de deductibilitate a sănătății oferă prime mai mici decât planurile tradiționale de asigurări de sănătate, compromisul fiind mult mai ridicat deductibile (suma pe care persoana asigurată trebuie să o plătească înainte ca societatea de asigurări să înceapă acoperirea parțială sau totală a costului tratamentului medical sau ) decât planurile tradiționale de asigurări de sănătate.

Pentru anul 2018, planul minim de sănătate deductibil pentru a se califica ca HDHP este de 1.350 dolari pentru dosarele fiscale unice și 2.700 dolari pentru dosarele fiscale comune (1.300 dolari și 2.600 dolari, respectiv, pentru 2017). Cealalta cerinta este cheltuielile maxime pentru buzunar pe care planul le permite, care pentru 2018 este de 6.650 dolari pentru dosare unice si 13.300 dolari pentru dosarele comune (6.550 dolari si 13.100 dolari, respectiv, pentru 2017).

Aceste limite se aplică la costurile planului în rețea; nu există limite specifice definite pentru costurile și acoperirea în afara rețelei.

Avantajul Triple Tax

Contribuțiile la HSA sunt avantajate la nivel de impozitare la trei niveluri:

1.) Valoarea contribuției este amânată din impozit, adică este dedusă din declarația de impozit pe venit a proprietarului contului și nu este supusă impozitului pe venit până când nu este retrasă

2) Retragerile utilizate pentru cheltuieli medicale calificate nu sunt niciodată impozitate,

3) Câștigurile de investiții din cont nu sunt niciodată impozitate, atâta timp cât sunt utilizate și pentru cheltuieli medicale calificate.

Acestea sunt trei beneficii puternice care depășesc avantajele oferite de multe alte conturi fiscale avantajate.

Contribuția HSA și limitele veniturilor

IRS a anunțat, la 4 mai 2018, că modifică retroactiv limitele contribuției din 2018 la 6,900 de dolari, după ce le-a redus retroactiv în martie. Diagrama a fost actualizată pentru a reflecta modificarea.

Tip de contribuție

2018 Limita contribuției

Angajator + Angajat

Numai de sine stătător: 3.450 $


Familie: 6.900 de dolari

Contribuiți în sus (cu vârsta peste 55 de ani)

$1,000

Nu există limite de venit care să fie eligibile pentru a contribui la o HSA, deși trebuie să vă înscrieți prin angajator și aveți un plan de asigurare de sănătate cu nivel ridicat de deductibilitate pentru a vă califica.

Contribuțiile sunt, de asemenea, deductibile 100% la toate nivelurile de venit.

rezumat

Pentru cei care folosesc deja HDHP și se așteaptă să beneficieze de o sumă semnificativă de cheltuieli medicale calificate, beneficiile evitării impozitului pe venit pe aceste cheltuieli depășesc cu mult efortul de a înființa un HSA și pot suporta comisioanele anuale de administrare pe care custodele financiare le pot percepe .

Combinat cu faptul că nu există limite de venituri sau eliminări treptate pentru a se califica pentru HSA, aceasta poate constitui o strategie valoroasă pentru toți cei cu HDHP.

Sunteți eligibil să contribuiți la un HSA? Dacă da, profitați de avantajul triplă?

Sfaturi De Top:
Comentarii: