Dacă compania dvs. oferă un program de planuri de pensii de 401 (k), ar fi o idee bună să profitați de acesta și să vă stimulați contribuțiile.

Compania dvs. de 401 (k) va oferi probabil o selecție de opțiuni de investiții, în general amestecuri de fonduri mutuale sau fonduri index.

Un plan care constă într-un fond general de indici destinat angajaților care se pensionează într-o anumită gamă de ani va avea probabil, de exemplu, taxe mai mici decât un fond de acțiuni gestionat în mod activ.


Cu toate acestea, angajații care doresc să aibă un rol mai activ în portofoliul lor pot avea posibilitatea de a alege fonduri mai bine direcționate (stocuri de tehnologie sau obligațiuni guvernamentale pe termen lung din S.U.A., de exemplu).

Avantajele contribuției la 401 (k)

Un beneficiu major al planurilor de 401 (k) pe care unii angajatori le oferă este corespondența contribuțiilor angajaților până la o anumită măsură a venitului angajatului (până la 4% din venitul anual este un procent comun).

În acest caz, angajatul ar trebui să contribuie cel puțin la fel de mult ca acea sumă pentru a profita de ceea ce este în esență bani liberi, chiar dacă aceasta înseamnă reducerea contribuțiilor la alte conturi, cum ar fi IRA sau conturile de investiții generale.

Un alt avantaj critic al planurilor 401 (k) este că acestea sunt vehicule de investiții cu amânare fiscală, ceea ce înseamnă că angajații nu trebuie să plătească impozitul pe venit pe bani pe care l-au câștigat în cursul anului respectiv și au contribuit la 401 (k) factura fiscală pentru anul.

În cele din urmă, aceste planuri oferă de asemenea o țintă utilă pentru economiile la pensie. Deși angajații ar trebui să salveze mai mult decât limitele, ele oferă o sumă specifică de economii țintă care să se întâlnească la un nivel minim anual.

Retrageri din planurile 401 (k)

Deoarece contribuțiile 401 (k) nu sunt impozitate ca venit în anul în care se efectuează contribuția (suma este dedusă din declarațiile anuale de impozit pe venit ale angajatului), retragerile sunt impozitate în schimb.

Rata de impozitare care se va aplica acestor retrageri este rata impozitului pe profit aplicabil proprietarului contului în cursul anului de retragere. Acest lucru este în general considerat avantajos, deoarece majoritatea oamenilor vor avea un venit impozabil mai mic în timpul anilor de pensionare decât atunci când au lucrat, ceea ce înseamnă că rata efectivă de impozitare aferentă cuantumului retras va fi mai mică.

Proprietarii de 401 (k) s trebuie să fie cel puțin 59½ sau să fie complet și permanent invalid pentru a retrage fondurile în contul lor fără penalități de impozitare.

Dacă sunt mai tineri decât această vârstă, aceștia vor plăti o penalitate de 10% din suma retrasă în plus față de impozitul pe venit normal asupra sumei.

Există mai multe excepții limitate la această penalizare de 10%, inclusiv moartea angajatului, hotărâri judecătorești interne calificate și cheltuieli medicale neremediabile care depășesc 7,5% din venitul brut ajustat al angajatului.

În cele din urmă, proprietarii de cont trebuie să înceapă să facă cel puțin solicitările minime de retragere, care sunt stabilite de IRS folosind o tabelă a speranței de viață, atunci când proprietarul contului atinge 70½, cu excepția cazului în care acesta este încă angajat.

Se aplică o penalizare de 50% pentru retragerea minimă dacă nu este luată pentru acel an fiscal.

401 (k) Limita contribuției​​​este

Tip de contribuție

Limită

Angajarea maximă a alegătorului.

$18,500

Contribuția suplimentară a angajaților (în cazul vârstei de 50 ani)

$6,000

Contribuția angajatului și angajatorul combinată

$55,000

Amintiți-vă, pentru cei cu 401k solo, puteți seta amânarea opțională a angajatului dvs. să fie fie Roth, fie Tradițional. Cu toate acestea, contribuția angajatorului este întotdeauna tradițională.

Concluzie

Planurile de 401 (k) reprezintă un instrument valoros pentru salvarea pentru pensionare și unul pe care mulți angajați nu îl utilizează pe deplin, mai ales dacă angajatorul își va aloca contribuțiile.

Plățile anuale de contribuție sunt mult mai mari decât cele pentru Conturile individuale de pensionare (IRA), permițând în același timp aceleași beneficii pentru amortizarea impozitelor și reprezintă un prim pas excelent pentru salvarea angajaților anual pentru o pensie sigură.

În plus, limitele de contribuție tind să crească în fiecare an, permițându-vă să vă stăpâniți mai mult pentru pensionare.

Contribuiți la un 401 (k)? De ce sau de ce nu?

Sfaturi De Top:
Comentarii: