La începutul anilor 20, am făcut o grămadă de greșeli financiare.

De la deblocarea cardurilor de credit, prin luarea unor împrumuturi de student inutile, până la întârzierea economisirii mele, am început un început stâncos.

Mă întreb uneori cum am și eu ceva pentru numele meu.

Acum, în vârsta mea de 30 de ani, ceea ce nu aș dă să mă întorc la sinele meu de 20 de ani și să încerc să vorbesc cu el.

Dar din moment ce mă cunosc destul de bine, sunt destul de sigur că n-aș fi ascultat. Ha!

Totuși, nu trebuie să coborâți la un început stâncos.

Când te afli în vârsta de 20 de ani, chiar îți ceri viitorul. Lucrurile se formează mai târziu.

Faceți clic pe Pentru a Tweet

Aceste 20 de reguli pentru finanțe în 20 de ani ar trebui să vă ajute să obțineți lucrurile în ordine înainte de a vă îndrepta în 30 de ani:

1. Evitați datorii de card de credit

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru finanțele pe termen lung este evitarea datoriei de pe cardul de credit. Faceți un punct pentru a avea banii în contul dvs. înainte să încărcați ceva. Datoria cu carduri de credit de mare interes vă poate distruge finanțele în timp, leeching-vă averea.

Din nefericire, am învățat această lecție în mod greu. Tata, care se lupta cu datorii de carti de credit pentru cea mai mare parte a vietii, ma incurajat sa deschid un card de credit cand eram inca in colegiu.

#mare greșeală

Înainte de a ști asta, am dat un card de credit și am deschis mai multe. Era un ciclu vicios care m-ar fi putut distruge dacă n-aș fi dat seama când am făcut-o. Chiar și așa, am avut datorii de peste 20.000 de dolari înainte de a mă face și mi-a trebuit câțiva ani înainte să devin datoria liberă.

2. Numai împrumuta ceea ce ai nevoie pentru o educație

Am avut o bursă de învățământ complet (pentru că m-am alăturat Gărzii Naționale) și o slujbă de cushy în mall-ul de la GNC. Cu toate resursele mele, nu a existat nici un motiv pentru mine să scot maximum în creditele pentru studenți. Dar oricum am făcut-o.

În timp ce s-ar putea să aveți nevoie să împrumutați pentru a vă aloca educația, nu luați mai mult decât aveți nevoie pentru a vă face să funcționeze. Cu cât datoriile sunt mai mici, cu atât mai bine.

Apoi, când ați terminat cu școala și căutați să vă răscumpărați împrumuturile, asigurați-vă că ați înțeles ce intri. Prea mulți oameni sunt încurcați în escrocheriile de consolidare a împrumuturilor pentru studenți, și doar pierdeți bani care ar fi putut fi cheltuite pentru împrumutul lor de student. Amintiți-vă, odată ce ați absolvit, trebuie să plătiți împrumuturile.

3. Fii atent cu împrumuturile pentru orice altceva

Fie că este vorba de o casă sau de o mașină, aveți grijă să împrumutați. Regula despre obținerea doar a ceea ce aveți nevoie este valabilă pentru toate împrumuturile. Da, probabil că va trebui să împrumutați dacă doriți să plătiți o casă. Dar nu trebuie să plecați peste bord; case modeste și mașini modeste, plătite cu plată în avans, sunt cea mai bună alegere.

4. Acordați atenție creditului dvs.

Doar pentru că nu ar trebui să rack până datoria de card de credit nu înseamnă că ar trebui să ignorați cărți de credit și alte forme de credit. Construirea unui istoric bun de credit vă poate ajuta în mai multe moduri.

Creditul bun este mai mult decât obținerea celei mai bune rate a dobânzii la un împrumut (ceva care vă poate salva mii de dolari pe întreaga durată de viață). Creditul dvs. este utilizat pentru determinarea ratelor de asigurare și a depozitelor de garanții. O versiune a raportului dvs. de credit ar putea fi, de asemenea, utilizat ca parte a verificării de fond pentru un loc de muncă.

Un intern anterioare de 20 de ani crede că creditul lui a fost bun, dar a aflat că, din moment ce nu avea nici o istorie de credit, scorul său de credit era de fapt un 621. Ouch!

După ce a realizat acest lucru, a reușit să pună în aplicare câteva strategii și să-și ridice dramatic scorul de credit la 110 de puncte într-o perioadă scurtă de timp.

Dacă doriți să profitați la maximum de finanțele dvs., trebuie să stabiliți obiceiuri bune de creditare. Cea mai rapidă modalitate de a face acest lucru este să obțineți un card de credit și să îl utilizați o dată sau de două ori pe lună pentru articolele pe care le puteți achita integral, imediat după ce le utilizați. Încercați să nu efectuați niciodată un echilibru până în luna următoare.

5. Plătiți toate facturile la timp

Ca adult adult, acum sunteți responsabil pentru multe dintre propriile cheltuieli. Este vital să plătiți toate facturile la timp. Nu doriți să pierdeți plățile pentru utilități, planul dvs. de telefon sau alte elemente.

Plățile pierdute pot avea o serie de consecințe care pot fi de mare amploare, inclusiv să-ți spargă scorul de credit de ani de zile. Așa e, am spus ANI.

6. Deschideți un cont de verificare pe cont propriu

La un moment dat, în 20 de ani, ar trebui să deschideți un cont de verificare pe cont propriu. Acest lucru înseamnă că eliminați vechiul cont comun împreună cu părinții dvs. și începeți să vă gestionați propriile finanțe. Căutați un cont gratuit de verificare (multe bănci și uniuni de credit oferă conturile elevilor care vin cu beneficii), astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la taxe.

7. Deschideți un cont de economii

În timp ce sunteți la el, deschideți un cont de economii. Căutați un cont cu randament ridicat care vă oferă șansa de a câștiga un profit. Apoi, stabiliți un program regulat pentru a adăuga bani în contul dvs. de verificare. Chiar dacă este vorba doar de câțiva dolari pe săptămână, lucrurile importante sunt obiceiul de a salva.

8. Deschideți un cont de pensionare

Cu cât începeți mai rapid salvarea pentru pensionare, cu atât veți fi mai bine. De ce? Pentru că nu doriți să mai mâncați rame de fidea la pensionare. De aceea.

Puteți ajunge cu mii mai mult în ouăle dvs. de cuib, dacă începeți să investiți în 20 de ani, decât să așteptați până când sunteți în vârsta de 30 de ani.

De îndată ce începeți să câștigați venit, deschideți un cont de pensionare. Dacă nu puteți obține un cont de pensionare prin intermediul locului de muncă (poate că este part-time), deschideți un IRA.Oricine are venituri câștigate poate contribui la un IRA.

9. Aflați despre investiții

Acum este un moment minunat de a învăța despre investiții. Aflați cum puteți utiliza banii pentru a vă îmbunătăți veniturile. Obțineți elementele de bază privind modul de a investi în fonduri cu costuri reduse, precum și modul în care puteți utiliza stocurile de dividende în avantajul dumneavoastră.

Când înțelegeți elementele de bază ale investiției, sunteți mai în măsură să construiți avere în timp. Aflați cum puteți utiliza un cont de investiții impozabil, în plus față de contul dvs. de pensii avantajat din punct de vedere fiscal, pentru a vă stimula averea.

10. Asigurarea de viață de cumpărare

Probabil ultimul lucru din mintea ta în anii '20 este asigurarea de viață. Ewwww! Este ceva despre care numai bătrânii trebuie să vorbească.

Dar adevărul este că puteți obține o rată mult mai bună la asigurările de viață în timp ce sunteți tineri și (probabil) sănătoși. Dacă intenționați să începeți o familie cândva în următoarea decadă, obținerea asigurării de viață acum poate fi o modalitate bună de a pune bazele protecției financiare pentru familia dumneavoastră. Este posibil să găsiți o asigurare de viață pe termen lung, care să ofere o acoperire adecvată de 20-40 de ani, în funcție de durata termenului pe care îl alegeți.

Și tocmai pentru că ați luat o politică pe termen de 30 de ani astăzi nu înseamnă că trebuie să continuați să plătiți pe ea. Deoarece asigurarea de viață este un contract unilateral, îl puteți opri în orice moment. Dar rețineți, deoarece majoritatea politicilor sunt super-ieftine (în jur de 15 USD pe lună pentru o acoperire de 250.000 USD), ar fi o prostie să nu mai plătești politica.

11. Dezvoltați o abilitate comercială

Nu este necesar să mergi la facultate dacă vrei o treabă bună. Cu toate acestea, aveți nevoie de o abilitate comercială. Luați în considerare competențele pe care le puteți dezvolta care ar putea fi în cerere. Există numeroase certificări care vă pot oferi o slujbă bună - și nu trebuie să mergeți la școală timp de patru ani.

Fă-te pe piață, și vei fi mai probabil să-ți găsești un loc de muncă, chiar și într-o economie în jos.

12. Luați în considerare o agitație laterală

Chiar și cei mai comercializați dintre noi riscă să fie șomeri dacă condițiile economice sunt deosebit de dificile. O agitație laterală vă poate ajuta să vă diversificați veniturile. Luați în considerare începerea unei afaceri mici care vă poate ajuta să cultivați un flux de venit alternativ, astfel încât să nu trebuiască să vă bazați prea mult pe o singură sursă de venit.

O agitație laterală la care nu am reușit era imobil. Aș fi putut renunța, dar asta a dus la începutul blogului meu, care a fost o mare parte a hustle. Nu renunta dupa o incercare.

13. Dați-le celorlalți

Finanțele bine rotunjite includ eforturile de a ajuta pe ceilalți. Fie că dați bani bisericii voastre, dați-i caritate, fie că vă oferiți voluntar, puteți da timp, bani și efort. Eforturile de a da altora, în general, conduc la o mai bună gestionare financiară și pot chiar să vă expună la noi oportunități.

14. Începeți construirea unei rețele

Dezvoltarea abilităților oamenilor reprezintă o parte importantă a marketingului pentru viitoarele oportunități de carieră și financiare. Profitați de stagii, organizații campus, organizații comunitare și alte oportunități de întâlniri cu oamenii. Construiți acum relații și puteți fi surprins de cât de utile ar putea fi mai târziu.

15. Stabiliti prioritatile dumneavoastra

Gândește-te la ce prețuiești și ce-ți este important. Acum este momentul potrivit pentru a vă stabili prioritățile de cheltuieli. Luați în considerare modul în care doriți să utilizați banii și ce doriți ca banii dvs. să faceți în numele dvs. Apoi, în loc să risipiți bani pentru lucrurile care nu contează pentru dvs., puteți utiliza banii pentru a achiziționa lucruri și experiențe importante.

16. Creați un plan de cheltuieli sau un buget

Împreună un plan pentru banii tăi. Bazați planul de cheltuieli sau bugetul pe prioritățile dvs. Înțelegeți fluxul de numerar, astfel încât să știți câți bani ați venit în fiecare lună și ce cheltuieli trebuie plătite, de asemenea. Nu aveți nevoie să faceți cont pentru fiecare dolar (deși acest lucru vă poate ajuta), dar aveți nevoie de un plan care vă ajută să rămâneți la curent și vă permite să vă atingeți obiectivele.

17. Vorbiți cu alte persoane semnificative

Șansele sunt că vă veți întâlni cu soțul / soția în timp ce vă aflați în vârsta de 20 de ani. Când lucrurile încep să devină serioase, trebuie să vorbești despre finanțe. Indiferent dacă plănuiți să vă mișcați împreună sau dacă doriți să vă căsătoriți, trebuie să discutați despre obiceiurile dvs. de bani, să împărtășiți realitățile situației dvs. și să faceți planuri pentru viitor.

Dacă vă împărtășiți viața cu cineva, trebuie, de asemenea, să vă dați seama cum vă veți administra împreună finanțele (chiar dacă păstrați conturi separate).

18. Ia folosit pentru a economisi pentru achiziții mari

Acum este un moment minunat de a dezvolta obiceiul de economisire pentru achiziții majore. Mai degrabă decât cumpărați lucrurile pe credit, practică economisiți-vă pentru lucruri precum computerele, vacanțele și chiar și nunta ta. În timp ce puteți beneficia cumpărați lucruri cu carduri de credit ariline sau airmiles, asigurați-vă că aveți banii economii în avans pentru a vă putea plăti cardul și pentru a evita efectuarea unui sold.

19. Învață să gătești

N-aș sugera niciodată să eviți să mănânci cu totul. La urma urmei, îmi place să mănânc. Cu toate acestea, consumul de alimente în permanență poate duce la probleme de sănătate și vă poate scurge finanțarea. Aflați cum să planificați mesele și cum să gătiți.

Veți fi mai sănătoși și veți economisi bani în timp. Sănătatea sănătoasă este unul dintre cei mai buni economiști (plus, vă puteți bucura de banii dvs.) și învățarea planificării și gătitului meselor sănătoase poate duce mult la menținerea unei bune calități a vieții.

20. Învață să spui nu

Știi cum să spui nu. Aceasta înseamnă că este posibil să trebuiască să spui nu unei achiziții pe care o dorești (sau cel puțin să o dezactivezi). Uneori înseamnă să nu spui nimănui celor dragi pe măsură ce încerci să-ți faci timp pentru tine și pentru slujba ta. Uneori, înseamnă chiar să spui nu unui loc de muncă care nu lucrează pentru tine.Învățând cum să spun nu - și știind când să folosiți acest cuvânt - vă poate ajuta să vă utilizați resursele financiare mai eficient.

Sfaturi De Top:
Comentarii: