Mulți factori intră în joc atunci când este vorba despre calculul scorului dvs. de credit și fiecare birou de credit face lucrurile puțin diferit (algoritmii lor sunt secrete și se schimbă în mod constant pentru a încerca și pentru a avea întotdeauna cele mai bune ratinguri posibile de risc). Cu toate acestea, există temele comune între cele trei birouri pe care majoritatea oamenilor le cunosc:

  • istoria platilor
  • Suma datoriilor și tipul datoriilor
  • Anchete în raportul dvs. de credit
  • Durata istoriei creditelor
  • Falimente sau alte delicte

Dar există și alte lucruri care ar putea afecta scorul dvs. de credit, de asemenea, și aici cei doi criminali de scor de credit pe care majoritatea oamenilor nu-și dau seama:

Închiderea unui cont

Cel mai mare factor pe care majoritatea oamenilor nu-l dau seama poate afecta negativ scorul lor de credit este închiderea unui cont. Multe persoane care se află în datorie văd să plătească cardul de credit și să închidă linia de credit ca o forță pozitivă. Cu toate acestea, acesta poate fi într-adevăr un mare negativ.

Închiderea unei linii de credit, chiar dacă este plătită sau nu are un sold, poate avea un impact negativ asupra scorului de credit, deoarece modifică trei factori în profilul dvs. de credit:

  1. Acest istoric al plăților nu mai poate fi raportat la birourile de credit, astfel încât pierdeți puncte din acea valoare
  2. V-ați redus brusc suma de credit disponibilă, deci dacă aveți alte datorii, aceasta ar putea face datoria dvs. la rata de credit disponibilă mult mai mare
  3. S-ar putea reduce durata istoriei de credit, mai ales dacă ați avut contul de mult timp
Toți cei trei factori joacă un rol imens în scorul dvs. de credit. Dacă aveți un cont pe care nu îl utilizați, lăsați-l să fie. Nu există nici un motiv să-l închideți dacă nu veți fi taxat un tip de taxă.

Probleme cu conturi nefinanciare

A doua zonă pe care majoritatea oamenilor nu o realizează este că un criminal de scor de credit este întârziat sau delincvent cu un cont nefinanciar. Vorbesc despre întârzierea efectuării cecului chiriei sau despre neplata facturii unui medic. Multe companii, inclusiv companiile mici și mijlocii, raportează delincvențele la birourile de credit la fel de mult ca și companiile cărții de credit. Și pentru că aceste companii sunt mai mici, poate fi mai greu să le oblige să elimine orice raportare după ce ați corectat problema. Și orice negativă, inclusiv cele de la companii, vă poate afecta într-adevăr scorul de credit.

Nu numai că, dar viitori proprietari și chiar potențiali angajatori pot verifica raportul dvs. de credit. Deci, dacă aveți probleme cu conturi nefinanciare, ar putea fi o problemă pentru dvs. în viitor.

Dacă nu ați verificat recent raportul dvs. de credit, verificați-l gratuit cu ajutorul Credit Karma. Puteți vedea ce scor de credit ar fi, precum și instrumente pentru a ajuta la creșterea scorul.

Știți despre alți factori aleatori care pot răni scorul dvs.?

Sfaturi De Top:
Comentarii: