http://traffic.libsyn.com/goodfinancialcents/GFC_058_Financial_Behavoriors_for_Kids_.mp3

Nimic nu mi-ar plăcea mai bine decât să stau jos și să le spun celor trei băieți toate lucrurile potrivite despre bani.

Din nefericire, la fel ca și în cazul altor lecții pe care le oferim, copiii învață mai mult de ceea ce facem decât ceea ce spunem.

Băieții mei nu fac excepție de la asta.

Dacă cuvintele noastre spun un lucru, dar comportamentul nostru merge în direcția opusă, copiii vor ieși cu comportamentul nostru, dar nu cu cuvintele noastre.

Deci, cum te comporți cu bani va fi cea mai importantă lecție financiară pe care o poți învăța pe copiii tăi.

De-a lungul acestei linii, există unele comportamente financiare pe care nu le doriți ca copiii dvs. să învețe de la dvs.

1. Operați fără un buget

Dacă cheltuiți fără un buget - ceea ce înseamnă că cumpărați ceea ce doriți / aveți nevoie fără să țineți seama de cost - copiii dvs. vor lua decizia. Ei vor dezasocia în mod automat cumpărarea de la cost.

În acest fel, absența dvs. de buget va deveni moștenirea lor. Ei nu vor avea nici un buget și vor culege consecințele negative care rezultă din lipsa de disciplină a cheltuielilor.

2. Datoria este prietenul tău

Una dintre cele mai mari probleme financiare pe care multe gospodării le au sunt aproape silențioase. Nu este datoria în sine, ci mai degrabă acceptarea liniștită a acesteia ca un fel de "prieten" în viața ta. Dacă veniți să vedeți datoria în acest fel, copiii dvs. vor fi și ei.

Dar datoria reprezintă o reducere a veniturilor viitoare, deoarece plătiți astăzi pentru cheltuielile de ieri și astăzi cheltuielile de mâine. Este un joc complex deloveste doza, și sperăm că o lovim destul de departe pe drum, încât nu vă va face niciodată rău.

Aceasta nu este o perspectivă sănătoasă a datoriilor. Poți și ar trebui să vorbești cu copiii tăi despre datorii, dar cum te descurci singur este mult mai important.

3. Dacă prietenii noștri o au, avem nevoie de ea

Dacă îți iei indiciile de cheltuieli de la prietenii tăi, îi înveți pe copiii tăi să-și lase decizia de a-și stabili cheltuielile de către alți oameni.

Și dacă alte persoane au control indirect asupra cheltuielilor tale, atunci înseamnă că nu ești. Aceasta este o lecție pe care copiii dvs. nu trebuie să o învețe.

4. Cardurile de credit sunt un mod de viață

Copiii dvs. vedeți că cheltuiești banii folosind în principal carduri de credit? Ar putea fi bine să vă măriți cheltuielile cu numerar.

Acest lucru va oferi copiilor dvs. o oportunitate de a vedea că cheltuirea cheltuielilor de bani realebani și nu se realizează numai prin utilizarea unei cărți magice care pare să ofere tot ce este necesar vreodată. Este o lecție vizuală, dar una puternică care funcționează mai bine pentru copii.

Există o altă posibilitate de a utiliza în mod constant cardurile de credit. Este mai ușor să negeți că aveți o problemă cu datoria atunci când utilizați creditul, de asemenea, deoarece banii reali nu vă părăsesc portofelul sau contul dvs. bancar. Copiii pot fi prinși în această negare.

Dacă aveți o problemă cu datoriile, vă sugerez să vă concentrați asupra ieșirii din datorii. Puteți să începeți acest proces prin obținerea uneia dintre cele mai bune cărți de credit pentru transferurile de sold și transferarea tuturor datoriilor cu carduri de credit cu dobândă ridicată la dobândă de 0%. În acest fel, datoriile dvs. sunt mult mai rapide, fără interesul care lucrează împotriva dvs.

5. Meriți cele mai bune lucruri din viață

Câștigi ceva de multe ori pentru că crezi că "merit"? Este bine să te tratezi din când în când, dar criteriile mai importante sunt: ​​"Pot să-ți permit acest lucru?"

Dacă copiii dvs. văd că cumpărați în mod constant lucruri pentru că simțiți că le meritați, ei pot dezvolta o mentalitate de drepturi. Acestea îi pot vedea cum cumpără lucruri pe care nu le pot permite foarte devreme în viață și nu se vor îmbunătăți pe măsură ce îmbătrânesc.

6. Nu vorbiți niciodată despre bani

Aceasta este o altă formă de negare. Poate că nu vorbiți despre bani, deoarece este o problemă contencioasă în căsătoria voastră. Nu este niciodată un semn bun în sine!

Dar dacă nu vorbiți niciodată despre bani în jurul copiilor dvs., probabil că nu vor dezvolta o idee constructivă despre ceea ce costă lucrurile sau că este chiar important.

Sunt destul de multe lucruri care se întâmplă la televizor și trebuie să eviți în mod special acest mesaj.

Nu numai că copiii ar trebui să vorbească despre bani, copiii ar trebui să aibă responsabilități financiare adecvate vârstei lor. Legarea unei indemnizații la treburile din jurul casei sau darea lor în donație pentru o caritate sunt lecții excelente pentru învățarea copiilor.

Este vorba despre câștigul și oferirea, două activități care vor deveni mai importante doar pe măsură ce vor crește.

7. "Mănâncă, bea și fi fericit, căci mâine vom muri!"

Oamenii folosesc adesea acest lucru ca justificare pentru a trăi viața bună și într-un mod care este toxic pentru finanțele lor. Este de fapt un verset biblic - 1 Corinteni 15:32 - care adesea este greșit interpretat pentru a sugera că ar trebui să cheltuiți ca și cum nu ar exista mâine.

Ce se întâmplă dacă mănânci, bei și fii fericit (și dai în grabă datorii pentru a face asta) și nu mori mâine?

Dacă aplicați interpretarea greșită a acestui verset la finanțele voastre, ceea ce spuneți cu adevărat - și demonstrându-i copiilor - este că trăim în cea mai mare măsură acum, pentru că probabil că nu vom fi aici mâine.

Din punct de vedere financiar, trecerea acestei idei pe copiii dvs. este un dezastru complet.Ea le spune că nu are rost să ne pregătim pentru viitor, ceea ce înseamnă cea mai gravă lecție financiară posibilă.

8. Nu setați economii sau investiți obiective

Ar trebui să aveți economii și obiective de investiții, iar copiii dvs. ar trebui să fie cel puțin puțin conștienți de faptul că aceste obiective există și de ce sunt pentru ele. Obiectivele reprezintă o oportunitate de a arăta copiilor că anumite obiective necesită pregătire și muncă.

Este, de asemenea, o modalitate de a demonstra satisfacția întârziată - faci fără acum, pentru a realiza sau a realiza ceva cu adevărat important mai târziu. Aceasta este cu siguranță o lecție pe care copiii dvs. trebuie să o învețe.

În anumite situații, este posibil să nu fie chiar extremă ca copiii dvs. să contribuie într-un fel la atingerea scopului. Poate fi adăugând doar câteva nickele și dimes într-o oală de familie sau chiar prin participarea cu un fel de activitate. Această contribuție va valida scopul pentru voi.

9. Profitați întotdeauna de o vânzare

Acesta este unul dintre cele mai mari mituri de bani existente. În timp ce este posibil să economisiți bani pentru o achiziție majoră atunci când este în vânzare, dacă vânzările de serie sunt folosite pentru a justifica cheltuielile de serie, atunci tot ce faceți este să risipiți bani.

Este unul dintre cele mai vechi trucuri de marketing din vânzările de cărți pentru a atrage oamenii să cumpere ceea ce nu ar cumpăra altfel. Evitarea cârligului demonstrează o cantitate sănătoasă de auto-reținere. Și aceasta este întotdeauna o lecție bună pentru a vă învăța pe copii, în special când vine vorba de bani.

10. Păstrarea secretelor financiare

Ai cumpărat vreodată ceva, apoi ai spus copiilor tăi să nu-i spui soțului tău?Nu este o cerere inofensivă.

Există două rezultate negative care ar putea rezulta:

  1. Copiii vor simți că există o problemă și / sau
  2. O să le dați o lumină verde pentru a crede că este în regulă să mințiți despre bani - chiar dacă le-ați învățat altfel să nu minți în general.

Pot avea un sfârșit fericit?

11. Pretinzând că obiceiurile financiare nu afectează sănătatea

Dacă trăiți pe marginea financiară, probabil vă afectează sănătatea la un nivel sau altul. Stresul financiar suficient, ca și cum ați fi adânc în datorii, vă poate scurta viața.

Dacă nu de dragul tău, pentru copiii tăi, dobândește controlul asupra finanțelor tale și mai ales asupra situației datoriilor tale.

Sănătatea dvs. poate depinde de aceasta și ar trebui să aveți și un obiectiv de a vă asigura că copiii dvs. nu se confruntă cu aceeași soartă de scurtare a vieții.

Deși ați putea crede că obiceiurile dvs. financiare nu sunt observate de copiii dvs., fiți siguri că nu o fac. Indiferent cât de mult îi predați elevilor despre bunele practici financiare, este vorba de propriul dvs. comportament financiar care va avea cel mai mare impact asupra vieții lor adulte. Aveți ocazia să faceți cea mai bună experiență posibilă acum. Profitați de asta pentru tot ce merită!

Acest post a apărut inițial pe Credit.com.

Salvați

Sfaturi De Top:
Comentarii: