În urma noului proiect de lege privind reforma fiscală, mulți oameni cu datorii încep să se întrebe dacă pot sau nu să obțină deducerea dobânzilor pentru împrumuturile studențești în 2018.

În cea mai mare parte, răspunsul este da.

Anul viitor, persoanele care primesc declarația de interes pentru împrumuturi de student 1098-E vor beneficia în continuare de deducerea dobânzii la împrumuturile studențești. Dacă aveți datorii semnificative pentru împrumuturi pentru studenți, acest lucru ar putea să vă ajute până la câteva sute de dolari pentru economii.

Astăzi, defalcăm ceea ce este 1098-E și cum influențează impozitele dvs., astfel încât să puteți revendica deducerea dobânzilor pentru împrumuturile studențești.

Cum reforma fiscală afectează deducerea dobânzii împrumutului student?

Pentru o lungă perioadă de timp, se părea că deducerea dobânzii la împrumutul studentului ar fi eliminată prin proiectul de lege privind reforma fiscală. Cu toate acestea, în versiunea finală a proiectului de lege, deducerea dobânzii la împrumuturile studentului a rămas tact.

Acest lucru înseamnă că debitorii împrumut de împrumut pot lua o deducere "deasupra liniei" pentru plățile de dobândă pentru împrumuturile studențești în anul următor.

Spre deosebire de cele mai multe deduceri fiscale, nu este necesar să detaliați impozitele pentru a lua deducția pentru împrumuturile studentului. Asta inseamna ca, chiar si cu deducerea standardului mai inalt, s-ar putea califica in continuare sa luati aceasta deducere in 2018.

Cine se califică să ia Deducția de împrumut pentru împrumut?

Pentru a beneficia de deducerea dobânzilor la împrumuturile de student, trebuie să plătiți cel puțin 600 de dolari în interesul împrumutului studenților în 2018. Puteți deduce numai până la un maxim de 2500 $ din dobânda plătită.

Deducerea dobânzii la împrumuturile pentru studenți reprezintă o ajustare a venitului brut. Deci, dacă ați plătit un împrumut de 2500 USD și ați câștigat 60.000 de dolari, veți plăti numai impozite de 57.500 USD.

În scopul deducerii, nu contează dacă împrumuturile dvs. sunt împrumuturi federale sau împrumuturi private pentru studenți. Ambele se califică pentru deducere.

Deducerea dobânzilor la împrumuturile pentru studenți este valabilă pentru persoana care este obligată legal să plătească împrumuturile pentru studenți. Aceasta înseamnă că, dacă părinții dvs. au luat împrumuturi pentru dvs., ei primesc deducerea. Acest lucru este valabil și dacă efectuați plățile pentru împrumuturi.

Căsătorii căsătoriți trebuie să opteze pentru a depune taxe ca și cum ar fi căsătoriți depunând împreună dacă doresc să se califice pentru deducerea.

Reducerea dobânzii la împrumuturile studentului este, de asemenea, afectată de venitul dvs. Este o deducere cu o "perioadă de eliminare treptată", ceea ce înseamnă că pe măsură ce venitul dvs. crește, este posibil să aveți o deducere mai mică. Tabelul de mai jos arată modul în care venitul dvs. afectează capacitatea dumneavoastră de a face o deducere:

Stare de depunere

Deducție în raport cu câștigurile

Singur

Mai puțin de 65.000 de dolari - Deducție completă

$ 65.000 - $ 80.000 - Deducție parțială

Mai mult de 80.000 de dolari - Fără deducere

Căsătorit Filing împreună

Câștigați mai puțin de 130.000 de dolari - Deducție completă

$ 130,000 - $ 160,000 - Deducție parțială

Mai mult de 160.000 $ - Fără deducere

Deoarece deducerea se bazează pe un venit brut ajustat modificat (MAGI), trebuie să faceți un pic de matematică pentru a vă determina venitul. Toate pachetele majore de programe fiscale vor calcula în mod corespunzător deducerea dobânzii la împrumuturile dvs. pentru studenți.

Cum știu dacă mă calific pentru deducerea dobânzii la împrumutul student?

Dacă îndepliniți sau depășiți cerința de dobândă de 600 USD, agentul de împrumut pentru studenți trebuie să vă trimită o copie a unui formular 1098-E. Caseta-1 a formularului 1098-E conține interesul total plătit pentru împrumuturile dvs. în anul precedent.

Oamenii cu mai mulți prestatori de împrumuturi pentru studenți nu pot primi automat formularele lor 1098-E dacă plătesc mai puțin de 600 de dolari în interes pe servicer. În aceste cazuri, contactați furnizorul de împrumut pentru mai multe informații și cereți-i să vă elibereze formularul. În timp ce nu aveți nevoie de formularul pentru a vă completa taxele, este mult mai ușor decât încercarea de a afla suma dobânzii pe care ați plătit-o singură.

Cum să utilizați formularul 1098-E?

Formularul 1098-E este o formă foarte elementară care conține informațiile dvs. personale și suma pe care ați plătit-o creditorului. Dacă primiți mai multe formulare 1098-E, va trebui să adăugați sumele în caseta 1 a formularelor pentru a determina suma totală a dobânzii plătite.

Rețineți că puteți deduce până la maximum 2500 USD.

Dacă utilizați un software fiscal pentru a vă face taxele, software-ul va calcula automat deducerea dvs. Cu toate acestea, dacă vă depuneți taxele, trebuie să introduceți suma dvs. totală plătită în formularul 1040.

Dacă utilizați un formular 1040A, veți introduce interesul pe linia 18. Pentru un formular standard 1040, veți utiliza linia 33. Persoanele care utilizează modelul 1040NR-EZ vor introduce deducerea lor pe linia 9.

Deoarece deducerea dobânzii la împrumutul studentului este o deducere de mai sus, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la un program de detaliere a detaliilor.

Ați revendicat vreodată deducția pentru rata dobânzii pentru student?

Sfaturi De Top:
Comentarii: