credit: stevendamron

În ciuda tuturor preocupărilor legate de ratele dobânzilor mai mari, randamentele Trezoreriei au reușit să scadă în continuare în ultima săptămână, iar randamentul notei de trezorerie de 10 ani a scăzut la 3,45%, la sfârșitul intervalului de tranzacționare de aproape două luni. Scăderea randamentelor este mult mai impresionantă, având în vedere că acestea au avut loc în fața unor date economice mai bune decât cele preconizate, îmbunătățiri suplimentare în ceea ce privește măsurile de lichiditate cheie, o nouă doză de aprovizionare Trezorerie și o altă săptămână de prețuri mai mari ale acțiunilor. Orice dintre acești factori, să nu mai vorbim de toți, ar fi fost, în mod normal, suficient pentru a împinge randamentele mai mari având în vedere condițiile de tranzacționare de vară ușoare.

10 ani Ratele de dobândă de trezorerie perplexă

Investitorii nu s-ar fi înșelat să se aștepte ca randamentele Trezoreriei să crească săptămâna trecută. S & P 500 a adăugat încă 0,25% în plus față de câștigul de 2,2% din săptămâna precedentă. Datele economice, în balanță, au continuat să depășească așteptările. În cea mai recentă săptămână, indicele prețurilor locuințelor S & P / Case-Shiller și Indicele prețurilor locuințelor ale Agenției Federale pentru Locuințe au indicat câștiguri ale prețurilor medii ale locuințelor pentru a doua oară consecutiv. Vânzările de locuințe noi și încrederea consumatorilor au depășit așteptările, iar lansarea bunurilor de folosință îndelungată a indicat o revenire mai accentuată decât cea preconizată a cheltuielilor de afaceri. În cele din urmă, în timp ce PIB-ul din trimestrul al doilea nu a fost revizuit la -1,0%, o scădere a stocurilor mai mare decât cea prevăzută se datorează bine creșterii economice viitoare. Creșterea ofertei de trezorerie sa dovedit a nu fi problematică, chiar și cu randamente globale mai scăzute. O alta doza de aprovizionare record a fost usor digerata deoarece Trezoreria a vandut 109 miliarde de dolari in note noi de 2-, 5- si 7 ani. De asemenea, măsura-cheie a lichidității pe care o considerăm adesea, TED Spread, a înregistrat o îmbunătățire constantă, scăzând la 0,21%, cel mai scăzut nivel din februarie 2007. Scadența mai mică reflectă un risc mai mic în sistemul bancar.

De ce rezistența?

Cel mai important, inflația benignă a contribuit la susținerea pieței Trezoreriei. Core IPC pentru luna iulie a scăzut la 1,5% pe bază anuală. Investitorii cu obligațiuni se concentrează mai mult pe această măsură decât pe IPC total, care include prețurile volatile la energie și la alimente. Corelarea IPC este de așteptat să scadă ușor prin intermediul perioadei din ajun, ceea ce este favorabil pentru deținătorii de obligațiuni. Afișarea pozitivă a inflației a fost recent avută în vedere de la demisia Reformei în domeniul sănătății, care urma să aducă un deficit de 1 bilion de dolari. Deși proiectul de lege ar putea fi revizuit, presiunea redusă asupra deficitului bugetar a fost o ușurare pentru investitorii Trezoreriei deja îngrijorați de noile emisiuni.

Într-o notă secundară, mesajul bancilor centrale de la retragerea anuală a Rezervei Federale de la Jackson Hole a fost acela că stimulul monetar curent ar rămâne în vigoare de ceva timp. Bancherii bancari au apărut în grabă pentru a elimina prea curând stimulul și păreau să sugereze că ratele dobânzilor vor rămâne în așteptare mai mult decât se reflectă în așteptările actuale ale pieței. Contractele futures ale Fondului Fed indică faptul că Fed va reprezenta prima rată a dobânzii în trimestrul II trimestru al anului, în timp ce consensul economiștilor așteaptă ca prima expansiune să aibă loc la sfârșitul trimestrului al treilea la Q410. Deoarece inflația și politica băncilor centrale sunt cele două principale motoare ale ratelor dobânzilor, vestea bună pe ambele fronturi a ajutat Trezoreriile.

La mijlocul lunii august, datele Treasury International Capital System (TICS) au dezvăluit cumpărarea sănătoasă a trezoreriei de către străini. Președintele băncii centrale braziliene
Henrique Meirelles a sporit sprijinul pentru aceste vânzări, declarând săptămâna trecută că Brazilia reconstruiește exploatațiile de trezorerie și nu a avut "o politică stabilită" pentru a transfera bani din trezorerie. Piața Trezoreriei a salutat știrile; Brazilia, cel mai mare al patrulea cel mai mare deținător străin al Trezoreriei, a fost în mare parte absentă din achizițiile Trezoreriei în 2009.

Șeful Fedului extins

În cele din urmă, reînnoirea președintelui Fed Bernanke la un alt termen, deși era de așteptat, a avut un efect calmant asupra investitorilor Trezoreriei. Incertitudinea pieței este, de obicei, prețată prin randamente mai mari, și a avut loc o surpriză, randamentele Trezoreriei ar fi probabil mai mari.

În această săptămână, o arhitectură grea a datelor economice și eliberarea proceselor verbale ale reuniunii din luna august a FOMC reprezintă câteva provocări potențiale pentru Trezorerie. Având în vedere indiferența pieței față de rapoartele economice din ultima vreme și un Fed benign, intervalul de randament al Trezoreriei va persista probabil, permițând veniturile din dobânzi să fie conducătorul veniturilor începând cu septembrie. Mediul de trezorerie legat de intervalul de valori a ajutat piața obligațiunilor să obțină o rată anuală totală de 4,2% până în 28 august, măsurată prin indicele Barclays Aggregate Bond Index. Veniturile din dobânzi au jucat un rol mai important pentru obligațiunile de înaltă calitate, care sunt mai sensibile la mișcările ratei dobânzii, datorită stabilității prețurilor oferită de mediul limitat.

Considerăm că mediul de tranzacționare legat de intervalul de valori, definit de un randament al Trezoreriei pe o perioadă de 10 ani de 3,3% până la 4,0%, va continua pe termen scurt și va menține piața obligațiunilor pe calea cea mai bună pentru a răspunde previziunilor noastre privind randamentul total pe care am reiterat-o în previziunile noastre din 2009 pe jumătate de an. Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul anului, capătul superior al intervalului de randament poate fi testat din nou, pe măsură ce investitorii calculează perspectivele inflaționiste din 2010 și evaluează apropierea unei posibile creșteri a ratei Fed. În acel moment, evaluările costisitoare ale Trezoreriei vor fi dificil de menținut dacă oricare dintre acestea crește. Nu există modificări semnificative nici la termenul apropiat, însă, trezorerile vor rămâne probabil într-o gamă, iar veniturile din dobânzi ar putea deveni un motor mai proeminent în ceea ce privește performanța. Cu toate acestea, datorită riscurilor pe termen lung, suntem prudenți la Trezorerie și rămânem subponderali.

REZULTATE IMPORTANTE

  • Opiniile exprimate în acest material sunt doar pentru informații generale și nu au scopul de a oferi sfaturi sau recomandări specifice pentru orice persoană fizică. Pentru a determina ce investiții ar putea fi potrivite pentru dvs., consultați-vă consilierul financiar înainte de a investi. Toate referințele privind performanța sunt istorice și nu garantează rezultatele viitoare. Toți indicii sunt neangajați și nu pot fi investiți direct.
  • Nici LPL Financial, nici oricare dintre afiliații săi nu fac o piață a investiției discutate și nici LPL Financial sau filialele sale sau ofițerii săi nu au un interes financiar în orice titluri ale emitentului a cărui investiție este recomandată, nici LPL Financial, nici afiliații săi nu au reușit sau a co-administrat o ofertă publică de orice titluri ale emitentului în ultimele 12 luni.
  • Obligațiunile guvernamentale și titlurile de stat sunt garantate de guvernul SUA în ceea ce privește plata la timp a principalului și a dobânzii și, dacă sunt păstrate până la scadență, oferă o rată fixă ​​de rentabilitate și o valoare nominală fixă. Totuși, valoarea acțiunilor fondurilor nu este garantată și va fluctua.
  • Valoarea de piață a obligațiunilor corporative va fluctua, iar dacă obligațiunea este vândută înainte de scadență, randamentul investitorului poate diferi de randamentul anunțat.
  • Obligațiunile sunt supuse riscului de piață și a ratei dobânzii dacă sunt vândute înainte de scadență. Valorile obligațiunilor vor scădea odată cu creșterea ratelor dobânzilor și vor fi condiționate de disponibilitatea și de modificarea prețului.
  • Obligațiunile de randament ridicat / neperformante nu sunt titluri de gradul investițional, implică riscuri substanțiale și, în general, ar trebui să facă parte din portofoliul diversificat de investitori sofisticați.
  • GNMA sunt garantate de guvernul S.U.A. cu privire la principiul principal și la dobândă, cu toate acestea această garanție nu se aplică randamentului și nu protejează împotriva pierderii principalului dacă obligațiunile sunt vândute înainte de plata tuturor ipotecilor subiacente.
  • Obligațiunile Muni sunt supuse riscului de piață și a ratei dobânzii dacă sunt vândute înainte de scadență. Valorile obligațiunilor vor scădea odată cu creșterea ratelor dobânzilor. Venitul din dobânzi poate fi supus taxei minime alternative. Este posibil să se aplice taxe federale, dar pot fi aplicate și alte taxe de stat și de stat și locale.
  • Investițiile în fonduri mutuale implică riscuri, inclusiv o eventuală pierdere a principalului. Investițiile în sectoare industriale specializate prezintă riscuri suplimentare, care sunt prezentate în prospect.
  • Investițiile în acțiuni implică riscuri, inclusiv pierderea principalului.

Sfaturi De Top:
Comentarii: