Există literalmente sute de modalități diferite de a face bani pe piața bursieră - dar prea mulți oameni uită toate căile diferite pe care le puteți pierde potențial bani pe piața de valori. La fel ca înțelegerea riscului și a recompensei, investitorii trebuie să înțeleagă atât modul de a face bani pe piața bursieră, cât și modul de a pierde bani pe piața de valori.

În timp ce unele dintre acestea sunt foarte simple și simple, altele sunt mai complicate, în timp ce un alt set se concentrează pe costurile de oportunitate pierdute.

Iată ce trebuie să vă amintiți despre pierderea de bani pe piața de valori.

1. Cumpără mare, vinde scăzut

Toată lumea știe că modul de profitare pe piața bursieră este de a cumpăra scăzut și de a vinde la un nivel ridicat. Deci, ca invers, calea principală de a pierde bani pe piața bursieră este de a cumpăra mare și de a vinde scăzut. Puteți pierde bani în acest fel cu toate tipurile de investiții cunoscute: acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale, ETF-uri, opțiuni, futures, chiar și artă și colecții. Acesta este cel mai simplu mod de a pierde bani pe piața de valori.

Cât de mult puteți pierde:Diferența dintre prețul pe care îl cumperi și prețul pe care îl vinzi.

2. Cumpărați pe marjă, apel marginal

Marja este atunci când un investitor împrumută bani de la brokerul lor pentru a face investiții. Este foarte comun pentru investitori să tranzacționeze pe margine, în special atunci când investesc în anumite tipuri de valori mobiliare, cum ar fi opțiuni, contracte futures și valută. Un apel în marjă se întâmplă când brokerul vă solicită să:

  1. Puneți mai mulți bani în contul dvs.
  2. Vindeți o parte din activele dvs.

Aceasta se întâmplă deoarece valoarea activelor din contul dvs. a scăzut sub un anumit nivel. Dacă nu luați nicio măsură, brokerul dvs. va vinde automat investițiile dvs. pentru a acoperi apelul în marjă.

Există două scenarii pe care trebuie să le cunoașteți (deși există multe altele care ar putea afecta apelurile în marjă): un accident de pe piața de valori și tranzacționarea în valută.

În cazul în care piața bursieră se prăbușește, s-ar putea confrunta cu un apel în marjă și nu veți putea să o rambursați. Șansele sunt că piața va îngheța și veți avea dificultăți în accesarea altor active pentru acoperirea apelului. De asemenea, vânzarea activelor în contul dvs. poate apărea la o pierdere uriașă.

În al doilea rând, dacă tranzacționați în valută, piața este deschisă aproape 24 de ore pe zi. Ca atare, o fluctuație a prețului ar putea să apară în timpul somnului și, înainte de a ști, activele dvs. au fost vândute. Am cunoscut mulți investitori valutari care s-au trezit la pozițiile lor vândute peste noapte pentru a face față unui apel în marjă.

Cât de mult puteți pierde: Diferența dintre ceea ce ați plătit pentru titlurile de valoare și ceea ce banca le-a vândut pentru a plăti apelul în marjă.

3. Rate negative ale dobânzilor

În ultimii ani, ratele reale ale dobânzilor au fost negative. Ce înseamnă acest lucru este că suma pe care o veți câștiga în contul dvs. de economii este mai mică decât rata inflației. În termeni reali, veți câștiga un interes de aproximativ 0,10%, având banii într-un cont de economii, însă inflația crește prețurile cu 1,5% pe an. Ca atare, în prezent există o rată negativă a dobânzii de aproximativ 1,4%.

Ce înseamnă asta și cum pierzi bani? Dacă nu puteți obține un randament mai mare decât creșterea prețurilor, puterea de cumpărare a investiției dvs. este negativă și, ca atare, ați pierdut tehnic bani.

De exemplu, când începeți să investiți, puteți cumpăra o bucată de pâine pentru 3,00 RON. Pe parcursul unui an, suma de 3.00 dolari a crescut la 3.003 dolari, dar prețul de paine a crescut la 3.045 dolari. În esență, ați pierdut puterea de cumpărare de $ 0.042. Ar putea părea o pierdere de hârtie, dar dacă vă bazați pe venitul investițional pentru a vă sprijini (de exemplu, în pensionare), aceasta este o pierdere reală.

Cât de mult puteți pierde:Diferența dintre inflație și rata rentabilității investițiilor dvs., înmulțită cu valoarea investițiilor dvs.

4. Inflația

Similar cu ratele reale ale dobânzii, impactul inflației poate avea un impact asupra unui alt segment de investitori. Dacă inflația scapă de sub control, investitorii pot face o adevărată lovitură pentru investițiile lor, deoarece nu vor ține pasul cu valoarea reală a banilor. Amintiți-vă doar articolul nostru despre hiperinflația și impactul asupra portofoliului dumneavoastră. Politica monetară și fiscală slabă poate duce la transformarea acestei realități într-o realitate și poate duce la pierderea unei sume considerabile de bani.

Cât de mult puteți pierde:Diferența dintre inflație și rata rentabilității investițiilor dvs., înmulțită cu valoarea investițiilor dvs.

5. Devalorizarea monedei

Devalorizarea monedei apare atunci când o țară optează pentru a face ca moneda să fie mai ieftină în raport cu alte valute. Acest lucru se întâmplă adesea din cauza implicațiilor deciziilor politice, precum și a efectelor forțelor pieței asupra țării. Devalorizarea este văzută de obicei ca un semn al slăbiciunii economice, deoarece deciziile de politică slabă și o economie slabă contribuie de obicei la devalorizări.

Investitorii pot pierde bani din devalorizarea monedei în mai multe moduri:

  • Investitorii Forex pot pierde bani direct din cauza modificărilor cursurilor de schimb.
  • Ratele de schimb mai ieftine reduc importurile în țară și sporesc exporturile, ceea ce ar putea schimba balanța comercială și ar putea afecta diferite industrii.

Cât de mult puteți pierde:În schimb, puteți pierde valoarea tranzacției inițiale la cursul de schimb final și, de asemenea, să vă supuneți apelurilor în marjă.

6. Valori implicite

Implicațiile se întâmplă atunci când un emitent de obligațiuni nu mai poate plăti dobânda la obligațiunile lor (sau refuză să plătească dobânda pentru obligațiunile lor). Acest lucru este semnificativ pentru investitorii cu venit fix - cei care investesc în obligațiuni.Cel mai mare risc pentru acest tip de investitor este riscul de neplată, deoarece nu numai că pierzi venitul din dobândă, dar și potențial pierdeți principalul obligațiunii și orice indiciu pe care îl veți primi va fi rezultatul unei proceduri judiciare .

Riscul este minimizat prin investirea în fonduri de obligațiuni, care dețin un coș de obligațiuni, reducând astfel riscul impactului unei singure neplăți.

Cât de mult puteți pierde:Potențial, valoarea totală a obligațiunii.

7. Comisii

Comisiile reprezintă o pierdere directă a banilor pe piața de valori. De fiecare dată când plasați un comerț (dacă nu vă calificați pentru promoții speciale), va trebui să plătiți o comisie. Aceasta determină automat o pierdere din investiție. De exemplu, dacă doriți să investiți 5.000 de dolari și vă costă 7 dolari pentru tranzacționare, vă începeți investiția la 4.993 dolari.

Cel mai bun mod de a evita acest lucru (sau cel puțin de a minimiza acest lucru) este să utilizați unul dintre site-urile noastre de investiții ieftine și să minimalizați costul comisioanelor.

Cât de mult puteți pierde:Cuantumul comisionului.

8. Taxe

Taxele sunt un alt mod în care pierdeți automat bani pe piața de valori. Dacă investiți într-un fond mutual sau ETF, plătiți automat comisioane pentru investiția dvs. Un fond bun va avea taxe mai mici de 0,35%. Cu toate acestea, unele fonduri mutuale au taxe mai mari de 2%.

Dacă dețineți un fond mutual cu o rată a cheltuielilor de 1% și aveți 10 000 USD investit în acel fond mutual, veți pierde 100 $ pe an în taxe, doar dacă dețineți această investiție. Doriți să aflați cât de repede se vor achita taxele jumătate din portofoliul dvs.? Amintiți-vă regula noastră rapidă de 72 pentru a investi!

Cât de mult puteți pierde:Valoarea taxei înmulțită cu suma pe care ați investit-o.

9. Opțiunile de expediere expediate

Am vorbit despre utilizarea opțiunilor pentru a vă supraîncărca portofoliul înainte - și această strategie implică vânzarea opțiunilor de cumpărare pe stocurile existente. Cu toate acestea, puteți pierde bani în această strategie din cauza posibilului cost de oportunitate din acest comerț.

Când vindeți un apel acoperit, sunteți de acord să vă vindeți stocul potențial la un anumit preț. Spuneți că dețineți un stoc, XYZ, și tranzacționați la 55 USD. Vindeți opțiunea de apelare de 60 USD și plasați-o în primăvară. Cu toate acestea, spun că stocul se ridică până la 70 USD. Veți fi nevoit să vindeți acțiunile la 60 de dolari, pierzând 10 dolari pe acțiune.

Cât de mult puteți pierde:Diferența dintre prețul acțiunilor minus prețul de opțiune al opțiunii, plus orice primă de opțiune pe care ați primit-o.

10. Expirarea Naked Puts

O altă strategie de opțiuni care vă poate pierde potențial bani pe piața de valori este vânzarea goi puts. Dacă vindeți un plic gol, înseamnă că vindeți puiul fără a deține acțiunea. Dacă prețul stocului rămâne peste prețul de grevă, sunteți aur. Cu toate acestea, dacă prețul stocului scade sub prețul de grevă, veți fi forțat să cumpărați acțiunea la prețul de grevă.

Pierderea maximă potențială din această strategie este dacă prețul de bază al acțiunilor ajunge la 0 $, caz în care veți pierde prețul de grevă minus primă primită.

Cât de mult puteți pierde: Diferența dintre prețul de livrare și prețul acțiunii, minus primă primită.

Amintiți-vă, sunt nenumărate alte căi prin care puteți pierde bani pe piața bursieră - dar majoritatea sunt variații ale temelor enumerate mai sus. Investiția în piața bursieră nu vă garantează nicio restituire potențială viitoare și, în calitate de investitor, trebuie să aveți cunoștință de riscurile implicate.

Cum ați pierdut bani pe piața de valori? Orice modalități pe care le lipsesc?

Sfaturi De Top:
Comentarii: