Te-ai saturat de ganduri despre banii care te fac bolnavi?

Poate că ați spus la un moment dat:

"Voi avea destui bani pentru pensionare? Cum pot să-mi plătesc datoria de pe cardul meu de credit? Cum gestionez toate aceste facturi medicale? Aș vrea să fiu mai mulți bani ca să mă distrez, dar acea plată de casă temută mă mănâncă în viață! "

OK, poate că nu v-ați gândit la toate astea, dar amintiți-vă că sunt planificatorul financiar, iar aceste întrebări și gânduri afectează multe.

Deci, poate că se pune această întrebare: Există un astfel de lucru ca un cuplu financiar fericit?

Există multe bătălii financiare care trebuie depășite, dar puteți crede că există cupluri fericite financiar. Și lasă-mă să vă asigur că simțiți fericit nu are nimic de-a face cu conducerea unui Maserati.

Simplu, dar inteligent, aceste 10 căi vor face pe oricine să respire cu ușurință. Ele ușurează încărcătura și, dacă poți să faci puțin progrese în fiecare dintre ele, zâmbetul tău este sigur că va începe să crească puțin mai mult.

1. Faceți o prioritate

Acordarea, pentru biserica voastră, a unei caritate sau, în alte moduri, este cea mai bună cale de a păstra banii de la a-ți conduce viața! Ea ne ajută să învățăm să fim mai dezinteresați și să nu punem banii în fruntea vieții noastre.

Știu un cuplu care plătește în secret pentru clienții de restaurante din când în când. Ce gest frumos! Ar fi ușor să păstrați banii pentru ei înșiși, dar aceștia aleg acest act de bunătate altruist.

Pentru noi a început prin zeciuială. Crede-mă că nu era ușor pentru noi. Am avut un fundal bisericesc toată viața mea, deci zeciuiala vine ușor pentru mine.

Cu soția mea, Mandy, a luat ceva timp și ne-am încrezut în Isus pentru a permite amândurora să decidem împreună. Era vorba de niște conversații interesante, dar puterea era în conversație și puteau să lucreze împreună.

De asemenea, am sponsorizat un copil prin compasiune. Este o sumă mică în fiecare lună, dar știm că va avea un impact enorm asupra copilului pe care îl ajutăm. Oferirea ar trebui să fie contagioasă.

2. Gestionați cheltuielile bine

Nu te voi purta cu un discurs bugetar, dar îți spun că e deștept să ai un plan pentru cheltuielile tale; în caz contrar, banii dvs. vă vor fi deținători. Acesta vă va spune unde vrea să meargă în fiecare lună (cu atâtea tentații de a cheltui) și probabil veți face așa cum se spune.

Dacă ați citit blogul meu, veți ști că nu-mi place bugetul, chiar dacă recunosc faptul că bugetarea este foarte importantă pentru ca un cuplu să reușească din punct de vedere financiar.

De aceea mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi că la pus pe Mandy în viața mea și că iubește bugetul. Opozițiile atrag, nu?

S-ar putea să fiu planificatorul financiar în relația noastră, dar Mandy este CFO-ul nostru de gospodărie și ne ocupă de toate finanțele noastre. Mandy o păstrează simplu și folosește o foaie de calcul Excel și o hârtie și stilou. Puteți, de asemenea, să configurați un plan de cheltuieli și să îl urmăriți utilizând programe de finanțe personale sau de buget cum ar fi Mint.com sau YNAB. Cheia este să găsiți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. și soțul / soția.

3. Căutați surse alternative de venit

Prietenii mei, nu este vorba doar de limitarea costurilor și de cheltuielile inteligente. Puteți să strângeți banii atât de strânși. Căutarea surselor alternative de venit este un schimbător de jocuri. Toată lumea are anumite abilități care ar putea fi comercializate. Și dacă nu aveți nici o abilitate comercială, puteți învăța cu siguranță unele.

Cu șase ani în urmă, nu m-am gândit niciodată că începerea unui blog ar produce bani suplimentari pentru familia noastră. A devenit chiar mai dulce când câțiva ani mai târziu, blogul lui Mandy a reușit să-și înlocuiască veniturile din vechiul său serviciu. Efectuarea de bani în plus ne-a permis o mică cameră de respirație, astfel încât nu am fost mereu subliniat cu privire la modul de plată a facturilor.

Ne-am tratat cu siguranță la câteva lucruri noi și mai frumoase. Dar, după ce am trecut prin acea fază, am început să ne concentrăm mai mult pe renunțarea. Fie prin acordarea mai multor investiții în moduri de a împărtăși mesajul nostru mai mult cu acest blog. Celălalt lucru interesant și neașteptat pe care l-am descoperit este că, lucrand împreună la afacerile noastre, am crescut mult mai aproape.

Pentru idei despre cum să faceți bani în plus, ați putea dori acest post: 100 de modalități de a face 100 de dolari rapid.

4. Obțineți obiective pe termen lung - și le împărtășiți

Oamenii fericiți din punct de vedere financiar au obiective pe termen lung. Ei au un plan pentru finanțele lor, cât de mulți bani vor avea nevoie odată ce se pensionează și chiar iau în considerare finanțarea colegiului sau lăsând o moștenire pentru copiii lor.

Aceste concepte se simt copleșitoare atunci când încercați doar să plătiți pentru vizita ultimului medic? Începeți puțin și obțineți ajutor.

Găsiți un consilier financiar în care puteți avea încredere, care vă va ajuta să vă creați planul și să vă arătați cât de puțin economii în fiecare lună în 401 (k) sau IRA pot face pentru dvs. câțiva ani în jos pe drum.

De exemplu, nu am avut multe pentru a salva pentru copiii noștri să meargă la colegiu într-o zi, dar am decis să începem mici. Ceea ce avea două zerouri în spatele ei acum are trei. Este uimitor ce poate face micul, echilibrat și ferm!

Asigurați-vă că obiectivele dvs. nu sunt întotdeauna centrate în jurul valorii de bani, de asemenea! Unele dintre obiectivele noastre pe termen lung includ călătoriile în țări străine și părinții creștini puternici pe care fiii noștri le vor respecta. Lucrul spre aceste scopuri impulsionează împreună un sentiment de fericire care nu poate fi evitat.

5. Aveți obiective pe termen scurt - și le împărtășiți prea mult

Da, și planurile pe termen scurt sunt importante. Nu vreau să spun lunar, dar gândiți-vă la ce vor arăta următorii trei ani.Stabiliți câteva obiective care pot fi atinse - cum ar fi finanțarea contului dvs. de economii cu suma X de dolari, achitarea creditului pentru autoturisme și începerea contribuțiilor la planul pe termen lung. Acestea sunt toate obiective admirabile pe termen scurt care pot fi atinse în trei ani sau mai puțin.

Chiar și obiective mai scurte ar putea fi stabilirea unui plan de cheltuieli, scos timp pentru a vorbi cu soția despre bani cel puțin o dată pe săptămână (nu într-o noapte sau la masă cu copiii), astfel încât să vă asigurați că sunteți ambii aceeași pagină și depășiți împreună obstacolele.

Sunt un mare credincios în stabilirea obiectivelor pe termen lung și pe termen scurt. În fiecare trimestru îmi scriu golurile trimestriale, precum și revizuirea obiectivelor mele de un an, de trei ani și de viață. Aceasta este pentru afacerea mea și, cu atât mai important, viața și obiectivele familiei mele.

Nu eram întotdeauna un credincios în a scrie goluri, dar după ce am făcut-o de peste trei ani, văd importanța. Un exemplu este călătoria de două săptămâni RV pe care am luat ultimul sumer. Niciodată, într-un milion de ani, nu am fi fost capabili să călătorim decât dacă am făcut-o pe termen scurt. Îmi amintesc în ianuarie că am făcut călătoria în calendarul meu pentru 29 mai, ca să nu mai pot reveni.

6. Evitați datoriile

Nu vă voi spune nimic despre care probabil nu știți deja aici, dar datoria de pe cardul de credit va fi cel mai mare criminal din fericirea dvs. financiară. Da, odată ce te-ai săturat într-o gaură, e greu să ieși din. Plățile cu dobânzi înalte se pot adăuga pentru a vă costa mai mult decât cheltuielile inițiale pe cardul dvs. de credit - și în curând vă veți spune că nu merită.

Sunt total în favoarea utilizării unei cărți de credit pentru a finanța cheltuielile în fiecare lună, dar acestea trebuie să fie planificate. Nu meritați o petrecere de cumpărături sau o noapte în oraș dacă nu vă puteți permite să plătiți cu banii în contul dvs. de verificare.

Îmi pare rău, dar este adevărul. Bine, poate că ai făcut greșeala asta. Acum ce? Verificați software-ul online, cum ar fi Ready for Zero, pentru a crea un plan de datorii gratuit. Vă veți bucura, de asemenea, de această postare de blog de Dale Partridge care descrie cum să devii fără datorii după vârsta de 30 de ani.

Când am fost împreună cu Mandy, am avut datorii de carduri de credit și împrumuturi pentru studenți, în timp ce soția mea nu avea nimic. Chiar mai rău nu am recunoscut că am fost pe o cale de autodistrugere din cauza obiceiurilor mele de cumpărare. Abia după ce am încercat să-i conving pe soția mea (era prietena mea în acel moment), aveam nevoie de un nou televizor cu ecran plat.

Ai prins asta? Eu "Necesar" aceasta. Ceea ce aveam nevoie era o lovitură drăgălașă la înghițire.

Nu era atât de aspru, dar ea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la achiziționarea televizorului și plasarea acestuia pe cartea mea de credit. La început am rezistat, dar după câteva zile am realizat că are dreptate. A fost o imensă piatră de temelie pentru noi în a ajunge pe aceeași pagină de a nu lăsa datoriile să ne distrugă.

7. Învață să fii conținut

Dacă nu știți, Biblia oferă multe sfaturi sănătoase care se aplică în cazul finanțelor actuale. Învățarea de a fi conținut este probabil cea mai importantă. Am spus "învățare", deoarece mulțumirea nu vine în mod natural și trebuie să fii deschisă. Cu toții știm fraza, "ținând cont de Joneses", nu?

Dacă vă decideți să conduceți acea cursă (și să vă întindeți pentru masina, casa și toate lucrurile distractive pe care nu ați reușit să le permiteți cu adevărat, credeți că aveți nevoie sau meritați să le aveți), nu veți termina.

Veți continua să alergi și să alergi, deoarece există o altă familie Jones care să-l urmărească și, la sfârșitul zilei, lucrurile nu te pot face fericiți din punct de vedere financiar. Puteți avea cu siguranță pace financiară, dar asta nu are nimic de a face cu un dulap plin de haine (sau că Maserati).

Am auzit mulți critici spunând:Jeff, ți-am văzut casa pe Pinterest. Este într-adevăr mulțumit?"Trebuie să fiu de acord, dar Dumnezeu ne-a binecuvântat mereu și repede, și nu ne-am pus niciodată într-o situație care să ne fi putut distruge financiar.

Am învățat să muncim din greu, să economisim bani și apoi să ne răsplătim. În plus, ai văzut pe cei trei băieți ai noștri? Atât de mult ca ei alerg și să sară în jurul valorii de psiho ninja, avem nevoie de casa noastră mare.

8. Salvați pentru situații de urgență

O altă idee pentru pacea minții este un cont de economii pe termen scurt care finanțează neașteptate. Guru-ii financiari vă vor spune că aveți nevoie de șase luni sau mai multe venituri retrase din circuitul agricol, dar sincer, m-am săturat să aud asta deoarece majoritatea oamenilor au un timp extrem de dificil de a economisi acești bani și asta durează un timp.

Cred că costă mulți bani pentru a trăi în aceste zile, în special cu copiii. Deci, sfatul meu merge înapoi la căutarea unor surse alternative de venit. Începeți un proiect de finanțare a contului de economii, dacă doriți. Câștigați niște bani în plus pentru singurul scop de a finanța acest cont. Poți să economisiți 500 USD în contul respectiv în șase luni? Ai putea avea 1.000 de dolari în 12? Pun pariu că puteți dacă sunteți dispus să lucrați puțin mai mult pentru a căuta o sursă alternativă de venit.

Un avantaj ușor inechitabil pe care l-am avut asupra mea a fost să-l detașez în Irak imediat după ce ne-am căsătorit. Înainte de a fi trimis, am avut noroc să avem 500 de dolari în contul nostru de economii.

Înainte de a fi trimis, ne-am angajat să luăm toți banii pe care i-aș face și să-mi plătesc datoriile pe care le aveam, să-i ajutăm pe Roth IRA și să obținem contul nostru de economii într-o sumă pe care am avut-o amândoi confortabilă.

Până la implementare am avut 5.000 de dolari. Îmi amintesc că m-am întors acasă din Irak și am fost atât de mândru că am obținut asta. Am fost mândru, deoarece erau cei mai mulți bani pe care i-am salvat vreodată în viața mea - și am reușit împreună.

9. Nu lăsați casa dvs. să vă dețină

Cele mai mari cheltuieli pe care majoritatea oamenilor le vor avea vreodată este casa lor, fie că este ca un chiriaș sau proprietar. În general, veți auzi sau citiți că plata la domiciliu nu ar trebui să depășească 25 la sută până la 30 la sută din plata salariului dvs.

Cu toate acestea, mulți oameni vor extinde acest procent la 50% și nu vor mai rămâne nimic la sfârșitul lunii. E atât de incredibil de dificil să faci toate cele de mai sus dacă casa ta îți mănâncă banii.

Dacă nu vă puteți permite să cumpărați cu o plată de 20% în avans, nu faceți asta. Din fericire, închiria până când poți.

Există o mulțime de avantaje în închirierea, iar domiciliul nu este cu siguranță răspunsul implicit la un acoperiș deasupra capului, așa cum a fost în trecut.

În cazul în care casa este obtinerea cele mai bune dintre dvs., vă recomandăm cu tărie să ia în considerare downsizing sau de a face o schimbare. Da, poate fi o experiență dificilă pe mai multe niveluri, dar va merita pe termen lung.

10. Căutați mentori

Finanțele personale sunt o călătorie. Problemele nu sunt rezolvate peste noapte. Uitați de mentalitatea îmbogățită rapidă, trimite mai mulți oameni în casa săracă decât îi face bogați. Există o mulțime de obstacole pentru depășire și este nevoie de multă perseverență pentru a ne urma planurile și pentru a face progrese. De aceea este esențial să găsiți un mentor, consilier sau antrenor în care să aveți încredere pentru a vă ajuta să vă călăuziți pe drum.

De preferat, găsiți pe cineva care a călătorit pe căi similare. Antrenorii pot fi găsiți prin biserică sau prin organizații precum Crown sau Dave Ramsey. Antrenorii pot fi puse în aplicare pentru a ajuta la obstacole sau obiective specifice, sau pot fi utilizate trimestrial pentru o revizuire globală.

Unul dintre mentorii noștri este CPA-ul nostru. El este uimitor în a face impozitele noastre și, de asemenea, să ne consilieze în legătură cu durerile noastre crescânde de a conduce mai multe afaceri. În ultima noastră întâlnire, care a durat aproape patru ore, am vorbit despre viață și cum să echilibrăm tot ceea ce facem. Deoarece CPA-ul nostru este un om de familie (el are patru copii) și conduce mai multe afaceri, mentoratul său este de neprețuit.

Timpul de a fi fericit din punct de vedere financiar

Acolo îl aveți: 10 sfaturi pentru o căsnicie fericită din punct de vedere financiar, și nimeni nu a implicat cumpărarea unei case extravagante sau a Maserati-ului pe care am menționat-o în introducere. Ele sunt simple și stau la încercare de timp. Oricine le poate urmări.

Imprimați acest articol și găsiți un antrenor. Când antrenorul vostru vă întreabă despre obiectivele dvs., informați-vă că vă place să ajutați la implementarea fiecăruia dintre aceste sfaturi și să vă țineți răspunzător pentru a evita unele dintre greșelile menționate.

Acest post a apărut inițial în Daily Finance.

Sfaturi De Top:
Comentarii: