Acesta este un post de oaspete al lui John Corcoran de la SmartBusinessRevolution.com.

La fel ca mulți noi antreprenori, am făcut o mulțime de greșeli nemaipomenite imediat după ce am început activitatea.

Am lucrat prea mult timp. Mi-am neglijat familia. Am petrecut prea mult timp pe lucruri care nu aveau importanță.

În mod semnificativ, știam importanța petrecerii timpului în relațiile cu potențialii clienți potențiali și cu partenerii de recomandare, așa că m-am aruncat în rețea. M-am dus la prânzuri și ore de cocktail, am întâlnit oameni pentru cafea și am participat la camere de mixere de comerț și la întâlniri.

Problema a fost că toate aceste eforturi au început să se adune. A fost un obicei financiar rău, iar costurile au început repede să scape de sub control.

Costul achiziționării de noi clienți a fost mult prea ridicat pentru a fi susținut. Dacă aș fi fost în rezervorul de rechini, probabil că m-ar fi dat afară din cameră.

Mi-am făcut cota mea de decizii financiare incorecte în trecut, așa că am știut că trebuie să fac ceva.

Ca multe lucruri din viață, am știut că trebuie să mă uit îndelung și tare la mine și la modelele mele de cheltuieli. După cum a scris Jeff în noua sa carte, Soldier of Finance, "vei descoperi că trecerea la rădăcina reală a situației actuale din viață necesită o reflecție onestă".

În același timp, eliminarea tuturor rețelelor ar fi fost de scurtă durată. Ca și Jeff, depind de trimiteri, iar crearea de rețele este importantă pentru menținerea unei afaceri consecvente. Așadar, nu am putut elimina în totalitate aceste costuri.

A trebuit să reduc, dar întrebarea a fost de unde să încep. Din păcate, nu a existat nici o soluție "de o singură dimensiune care să răspundă tuturor". Ar fi trebuit să îmi prăbușesc bugetul cu un bisturiu, nu o machetă.

Iată cum am făcut-o.

Creați-vă creativ cu reducerea costurilor

Înainte de a vă explica cum am redus costurile de rețea fără a sacrifica relații, vreau să spun o poveste despre modul în care l-am întâlnit pe Jeff, deoarece cred că ilustrează un punct bun.

Ne-am întâlnit, de fapt, prin acel răcitor de apă virtual de zi cu zi - Twitter. Am schimbat câteva mesaje și ne-am împărtășit câteva lucruri.

Amândoi am realizat cât de mult avem în comun. Am împărtășit fundaluri neobișnuite (este un soldat-transformat-planificator financiar-transformat-autor, eu sunt un avocat politic-transformat-avocat) și amândoi suntem bloggeri activi și podcasters.

Ne-am căsătorit și amândoi. :)

În mod normal, dacă locuiesc în aceeași comunitate ca și pe cineva, atunci vă voi sugera să mă întâlnesc pentru o ceașcă de cafea sau pranz undeva între noi.

Din moment ce Jeff locuieste in Carbondale, Illinois si locuiesc in zona San Francisco, "intalnirea in mijloc" ar fi insemnat Colorado.

Mandy nu ar fi fost prea fericită dacă Jeff ar fi spus "dragă, eu am terminat să iau o ceașcă de cafea - în Denver".

Deci, mai degrabă decât să trecem la ocazia de a face o conexiune mai profundă, am făcut o întâlnire pentru a ne întâlni oricum - prin Skype. Am stabilit un timp convenabil, apoi ne-am întâlnit pentru o ceașcă de cafea virtuală.

Am menționat această poveste, deoarece este un exemplu perfect de a economisi bani prin intermediul rețelelor. Instrumentul pe care l-am întâlnit, Twitter, este gratuit 100%. Singura dvs. investiție este timpul tău.

Și chiar dacă nu am putut să ne întâlnim față în față pentru o ceașcă de cafea, am folosit un instrument gratuit pentru a obține următorul lucru bun.

Necesitatea este mama invenției - 10 moduri de reducere a costurilor de rețea

Pe măsură ce am început să devin creativă, prin metode de reducere a costurilor mele de rețea, am constatat că multe dintre mijloacele de reducere a costurilor de rețea sunt de fapt practici mai bune, în ansamblu.

Mâncarea mai puțin frecventă este mai sănătoasă. Utilizarea instrumentelor gratuite de rețele sociale mi-a ajutat să întâlnesc mai multe persoane, mai repede. Mergând la mai multe întâlniri lunare ale organizațiilor înseamnă că îmi pot aprofunda implicarea în organizațiile care sunt cea mai bună utilizare a timpului meu

Pentru a vă ajuta să păstrați sub control costurile proprii ale rețelei, am creat o listă cu 10 moduri în care puteți reduce costurile de rețea care nu sunt necesare, reduceți costurile sau utilizați alternative fără costuri.

Desigur, fiecare industrie are obiceiuri și norme diferite, deci nu toate aceste sfaturi vor funcționa pentru orice tip de post sau de afaceri. Dar aceste idei care au lucrat bine pentru mine.

1. Decupați cadouri. Cel mai bun cadou pe care îl puteți oferi unui client sau unui client este să faceți o treabă bună și să îi oferiți un serviciu bun pentru clienți. Pentru persoanele care vă referă la afaceri, văd că banii dvs. sunt mai bine cheltuiți pentru a lua persoana la prânz decât la un cadou fizic. În acest fel, veți obține 60 de minute de cunoaștere mai bine unii pe alții, ceea ce vă întărește relația. (Dacă un prânz nu este posibil, atunci cel puțin creați-vă cu darul dvs. de cadouri).

2. Reduceți taxele de membru. Există o mulțime de organizații despre care mi-ar plăcea să fiu membru, dar într-adevăr particip la doar câteva dintre evenimentele pe an. Prefer să plătesc doar taxa de admitere ușor mai mare pentru non-membri pentru a participa la evenimentele individuale decât pentru a plăti o taxă anuală de membru în schimbul unui cost de admitere ușor redus.

3. Du-te la cafea în loc de prânz. Întâlnirea cu cineva pentru o ceașcă ieftină de cafea nu este tot atât de diferită de întâlnirea cu cineva pentru masa de prânz, cu excepția faptului că vă va oferi o sumă de 2-3 dolari în loc de 20 de dolari. Partenerul dvs. de rețea poate aprecia chiar și angajamentul mai mic de întâlnire pentru cafea în loc de prânz. Aceasta este, atâta timp cât persoana cu care vă întâlniți nu este obsedată de un anumit loc de prânz.

4. Arată întâlnirile precoce la cafele. Știți acel moment ciudat când întâlnești pe cineva pentru cafea și amândoi ajungeți la casa de marcat în același timp și vă simțiți cumva obligați să plătiți pentru cafea (și poate și pentru patiserie)? Există momente când este potrivit să cumpărați cafeaua cuiva și există momente când nu este cu adevărat necesar.

Dacă doriți să evitați acest lucru, arătați-vă devreme. Cumpărați cafeaua înainte să sosească cealaltă persoană. Apoi, puteți spune că ați apărut devreme "pentru a ne lua o masă" și veți arăta ca și cum tocmai ați fi considerat. (Vom ști mai bine, dar acesta va fi micul nostru secret;)).

5. Profitați gratuit de rețele sociale gratuite. Desigur, rețele precum Twitter, LinkedIn și Facebook nu vă costă un ban (cu excepția timpului în care ați introdus), astfel încât să profitați de ele. N-aș fi scris asta pentru Binele Financiar Bine, dacă nu ar fi pentru ei.

6. Căutați grupuri cu taxe sau reduceri de taxe. Unele organizații pot renunța la taxele de admitere sau de membru, dacă vă oferiți voluntar un anumit timp la unul dintre evenimentele lor sau dacă vă oferiți voluntar la un consiliu sau comitet. Dacă aceste organizații au mixere regulate de rețea care ar fi utile pentru dvs., atunci poate că voluntariatul ar fi o bună utilizare a timpului tău.

7. Du-te pentru o plimbare. În loc să vă întâlniți pentru prânz, întâlniți-vă pentru o plimbare într-un parc sau în jurul unui cartier mai puțin ocupat și mai puțin aglomerat. O plimbare poate fi o schimbare plăcută a ritmului de la întâlniri de rețea tradiționale cu cafea sau prânz. În plus, veți obține un exercițiu.

8. Întâlniți-vă pentru o Cupă virtuală de cafea peste Skype. După cum am demonstrat Jeff, nu trebuie să trăiți în același oraș ca să vă întâlniți pentru cafea. În doar câteva săptămâni am obținut o ceașcă de cafea virtuală cu oameni care trăiesc în Salt Lake City, Chicago și Tampa, Florida.

9. Cereți angajatorului dvs. să îl acopere. Pentru anumite locuri de muncă, cum ar fi locurile de muncă de vânzări, angajatorii vă vor permite în mod natural să cheltuiți o masă cu un client potențial. Chiar dacă nu sunteți în vânzări sau angajatorul dvs. nu vă permite în mod automat să cheltuiți mese, este posibil să puteți convinge angajatorul dvs. de valoarea rețelei dvs. oricum.

10. Dublați pe grupurile existente. Adesea, oamenii cred că soluția pentru a obține mai mulți clienți se alătură mai multor organizații. Prefer o abordare diferită. Dacă există organizații din care fac parte și care sunt surse bune de relații și clienți noi, încercați să vă aprofundați implicarea. Alăturați-vă la consiliu sau la un comitet sau vă propuneți să organizați un eveniment. Puteți găsi timp suplimentar dedicat acestor grupuri este timpul petrecut bine.

Dacă implementați doar câteva dintre aceste sugestii, puteți continua să beneficiați de puterea de a crea rețele, fără a cheltui banii inutil.

Ce sugestii aveți pentru a economisi bani pe rețele? Mi-ar plăcea să le aud în comentariile.

P.S .: Dacă sunteți interesat de mai multe sfaturi despre crearea de rețele, am o nouă pagină gratuită de 50+ pagini electronice pentru cititorii BENEFICIULUI CENȚILOR FINANCIARI numită Cum să vă creați Planul personal de rețea care cred că vă va plăcea.

John Corcoran este un avocat și fost scriitor al Clinton White House care scrie despre rețelele de afaceri și spiritul antreprenorial la SmartBusinessRevolution.com. Pentru mai multe sfaturi de rețea cum ar fi acestea, puteți descărca ebook-ul său gratuit, "Cum să vă creați planul de rețea personală".

Salvați

Sfaturi De Top:
Comentarii: