Dacă sunteți student și aveți ochii să absolviți în curând, felicitări! Cu toate acestea, terminarea cu colegiul este doar prima parte. Va trebui să luați multe decizii financiare dificile în curând, inclusiv în cazul în care lucrați, unde locuiți și multe altele. Dar, acum vă puteți stabili un viitor financiar puternic urmând acești pași.

Unele dintre ele nu sunt ideile cele mai populare pentru un absolvent de facultate, dar ele sunt esențiale dacă doriți să aveți un viitor financiar puternic. La fel ca și în cazul unui interes complex - deciziile mici pe care le luați acum, însoțite de fiecare decizie viitoare, pot face o mare diferență în momentul în care aveți 65 de ani. Deci, faceți tot ce puteți acum pentru a vă stabili succesul.

1. Salvați un fond de urgență

Crearea unui fond de urgență ar trebui să fie una prioritară pentru oricine absolvă. Sper că ați lucrat prin colegiu și ați reușit să economisiți un pic de bani în acest timp. Faptul este că, cel mai probabil, veți fi șomeri pentru puțin timp (în timp ce căutați un loc de muncă după absolvire), deci trebuie să vă asigurați că vă puteți permite să trăiți.

Este o idee bună să economisiți cheltuieli de la 6 luni la 9 luni, deci dacă nu sunteți acolo, încercați să ajungeți acolo cât mai repede posibil.

2. Porniți un IRA Roth

Aceasta ar trebui să fie prioritatea de economisire numărul doi pentru orice nivel recent. Începutul de a salva pentru pensie atunci când sunteți devreme este cheia succesului în viața ulterioară. Puterea amestecului este imensă, deci cu cât începi mai devreme, cu atât vei fi mai bine.

Pentru a afla cum să începeți să investiți, consultați noua mea pagină Investing 101 - Ghidul dvs. pentru investiții. Are toate resursele de care ai nevoie pentru a începe cu un IRA Roth.

3. Evitați împrumuturile studenților și scăpați de ele dacă le aveți

Dacă nu ați citit încă ebook-ul meu pentru Student Loan Ebook, de ce nu? Mă duc în detalii detaliate despre împrumuturile pentru studenți și de ce ar trebui să le eviți. Dacă le aveți deja, trebuie să vă concentrați pe eliminarea acestora cât mai curând posibil pentru a vă stabili un viitor financiar puternic.

Nu deveniți sclav pentru datoriile dvs. Elaborați un plan pentru a vă achita împrumuturile pentru studenți cât mai curând puteți începe să plătiți. Chiar dacă amânarea durează 6 luni, dacă puteți începe să plătiți în 3 luni, faceți-o!

4. Rămâi departe de cardurile de credit

Pe măsură ce finalizați școala și începeți în lumea reală, vă puteți pierde rapid mai mult decât faceți. Lucrurile sunt scumpe, dar nu aveți nevoie de totul imediat.

Economisiți-vă ceva durere și evitați utilizarea cardurilor de credit. Stick pe cardul dvs. de debit și asigurați-vă că cumpărați numai lucruri pe care le puteți permite.

5. Obțineți un costum frumos, preț rezonabil costum / interviu

Privind frumos este o necesitate, și acest pic va costa, dar nu trebuie să vă costă o avere. Dacă solicitați locuri de muncă, trebuie să arătați frumos pentru interviu - și asta înseamnă un costum pentru bărbați sau un costum de afaceri foarte frumos pentru femei. Mi-am împărtășit povestea despre cum un costum a fost una dintre cele mai bune investiții pe care le-am făcut vreodată pentru că mi-a dat un loc de muncă.

Totuși, țineți cont de acestea atunci când mergeți și obțineți aceste haine:

  • Cât de des o să-i purtați?
  • Poți să le porți în alte moduri pentru a le face mai versatil?
Nu rupeți hainele de cumpărare bancare de care nu aveți nevoie, dar asigurați-vă că obțineți haine frumoase pentru a ateriza meseria de care aveți nevoie!

6. Obțineți un loc de muncă cu beneficii

Când căutați locuri de muncă, asigurați-vă că vă uitați la avantajele oferite. În colegiu, probabil nu v-ați făcut griji în legătură cu lucruri precum asigurarea de sănătate sau asigurarea de viață. Dar, odată ce renunți la politica părinților, va trebui să le oferiți singur.

Când vă uitați la locuri de muncă, nu uitați doar la salariu, ci și la ceea ce vă vor oferi în ceea ce privește beneficiile:

  • 401k
  • Asigurare
  • Cheltuieli contabile
  • Asistență pentru educație

Există o mulțime de angajatori care nu oferă aceste tipuri de beneficii, așa că asigurați-vă că vă conectați cu ei. Iar odată ce vă așezați locul de muncă, consultați Ghidul meu de deschidere pentru înscriere pentru a vă ajuta să luați deciziile.

Fotografia de credit: Step Brothers (2008)

7. Obțineți colegii de cameră în timpul primului loc de muncă

Ne pare rău, dar zilele dvs. de a avea un coleg de cameră nu ar trebui să se încheie dacă doriți să construiți un viitor financiar puternic. Acolo unde locurile de muncă sunt abundente, locuințele sunt, de asemenea, costisitoare (cred că New York, San Francisco). De aceea, ar trebui să păstrați încă un coleg de cameră - pentru a menține costul locuințelor ușor de gestionat, astfel încât să puteți salva pentru alte lucruri!

O a doua metodă mai mogulă este de a cumpăra un mic apartament cu 2 dormitoare și de a închiria al doilea dormitor. Acest lucru vă permite să începeți să fiți proprietar în timp ce păstrați costurile în linie. Cu toate acestea, citiți mai întâi pasul 8!

8. Cumpara doar o casa dupa ce a lucrat mai mult de un an

Dacă intenționați să cumpărați o casă, asigurați-vă că ați lucrat la locul de muncă mai mult de un an. Spun acest lucru, deoarece un an vă permite să vă dați seama dacă vă place locul de muncă, care sunt perspectivele pentru mutarea locurilor de muncă sau a carierei și vă oferă o idee despre locul în care vă vedeți salarial în 5 ani. Un an vă oferă, de asemenea, timp pentru a afla orașul în care locuiți și unde locurile bune sunt de a cumpăra o casă.

Dacă cumpărați o casă prea devreme, ați putea ajunge într-o situație în care vă urâți slujba, dar trebuie să lucrați pentru a vă permite casa. Sau puteți să vă limitați mobilitatea în sus pentru că vă limitați la locul în care vă puteți muta. Când ești tânăr, este momentul să faci misiuni de avansare în carieră și să te miști în jur. Nu vă obligați să vă așezați la 22 de ani. Citiți dialogul aici: ar trebui ca un colegiu sau un grad recent să cumpere o casă pentru mai multe informații!

9. Nu există mașini noi

Am făcut această greșeală de la începutul vieții și nu voi lăsa pe alții să facă așa. Chiar dacă vă puteți permite (poate banii de absolvire, poate aveți un bonus de semnare), pur și simplu nu o faceți. Citiți cele 4 sfaturi de finanțe pe care le doresc să le învăț la 18 ani și puteți vedea de ce cumpărarea unei mașini noi nu merită.

Dacă aveți nevoie de o mașină, fixați-vă într-o mașină folosită în locul unei mașini noi. Veți economisi o grămadă de bani, pe care o puteți utiliza pentru alte lucruri, cum ar fi fondul dvs. de urgență sau Roth IRA (Etapele 1 și 2).

10. Fancy Vacations

Îmi pare rău că ți-am rupt balonul, dar ar trebui să eviți vacanțele de lux, de primăvară, pentru un timp. Vacanțele costă timp și bani, care sunt greu de atins pentru un absolvent recent. De obicei, atunci când începeți, veți obține de la început vacanțe minime. Apoi, trebuie să vă asigurați că ați salvat suficient și că lucrați la alte priorități financiare.

După ce sunteți sigur că totul este în ordine, planificați și salvați pentru o vacanță. Dar pînă atunci, ar fi trebuit să faceți o pauză de la ei pentru câțiva ani.

Cititorii, ce alți pași sunt esențiali pentru a începe pe piciorul financiar potrivit după facultate?

Sfaturi De Top:
Comentarii: