Bani este un lucru simplu. Îl câștigi lucrand. O cheltuiți pe chestii. Orice altceva mai rămâne în contul dvs. de economii / în contul de investiții / sub saltea.

Când aveți 21 de ani, banii sunt mai grei - de obicei nu lucrați, totuși doriți să o cheltuiți pe chestii, cum ar fi berea.

Când aveți 28 de ani, banii sunt mai ușori - probabil că lucrați, dar încă mai trăiți puțin ca la colegiu (cu colegii de cameră care împărtășesc chiria, nu cumpără mașini scumpe etc.).

Și când ai 35 de ani, banii ar trebui să fie un lucru simplu. Ar trebui să câștigi mai mult decât cheltuiți. Ar fi trebuit să dezvolți cel puțin un flux suplimentar de venituri dincolo de lucru. Și ar fi trebuito valoare netă pozitivă.

Dar, dacă încă mai sunteți rupți la 35 de ani, sunt 10 vinovați probabil pentru a repara ASAP:

1. Încă mai câștigați "Salariul de plecare" la locul de muncă 10 ani mai târziu

Nu-mi place să mă ocup cu salariile și salariile. Toată lumea o păstrează atât de secretă și lucrați pentru o companie a cărei misiune este de a obține cât mai mult din dvs. pentru cât mai puțin posibil. Ei nu vor să împărtășiți informațiile dvs. și nu vor să știți ce fac alții.

Pe de altă parte, primii 10 ani ai carierei tale sunt unele dintre cele mai importante pentru a încerca să îți spori veniturile cât mai repede posibil. Salariul mediu de pornire pentru clasa 2014 a fost de 48.707 $. Dar, acum 10 ani, când ați absolvit, salariul mediu inițial a fost de 39.488 $. Dacă abia ați ținut pasul cu majorări de 3%, peste 10 ani ați fi în continuare la doar 53.068 de dolari - nu mult mai mare decât cei care au intrat cel mai nou în forța de muncă.

În funcție de abilitățile dvs. și de ceea ce ați făcut pentru compania dvs., acum este momentul potrivit să începeți să solicitați o majorare. Ar trebui să luați în considerare, de asemenea, căutați pe site-uri precum Salary.com și Glassdoor.com pentru a vedea cum plățile dvs. se compară cu poziții similare.

2. Sunteți prieteni vă sunt rău financiar

Sunteți suma celor cinci persoane cu care vă petreceți cel mai mult timp. Ați auzit mai devreme această expresie? Jim Rohn a venit la ceva când a spus asta, dar nu vorbea direct despre bani. Cu toate acestea, aceasta se aplică la fel de mult ca și în bani, precum succesul, iubirea și orice altceva în viață.

Dacă sunteți prieteni, cheltuiți, cumpărați lucruri fanteziste și călătoriți nebun, instinctul nostru natural este să încercați să țineți pasul. Nu vrem să fim lăsați în afara "turmei". Dar acest lucru poate avea consecințe masive financiar. Menținerea mentalității Joneses a făcut în mai mulți oameni și familii decât cele mai multe probleme financiare.

Dacă totuși vă rupeți la 35 de ani, acum este momentul potrivit pentru a evalua obiceiurile financiare ale prietenilor tăi și pentru a vedea cum se freacă de tine. Se luptă să găsească un răspuns? Acum este un moment minunat de a pune împreună un sistem de economii.

3. Nu ați reușit să vă conectați

Dincolo de prietenii tăi, cheia succesului la locul de muncă este să ai o rețea mare de oameni din jurul tău. Dacă sunteți încă blocat la plata dvs. de plecare și credeți că cea mai bună mișcare viitoare este să părăsiți compania, aveți nevoie de o rețea pentru a vă ajuta să obțineți următoarea slujbă. Modul # 1 în care majoritatea oamenilor primesc următorul serviciu este prin intermediul unui contact, al unui prieten, al unei persoane cunoscute sau al unei persoane din rețeaua lor.

Nu te freca, totuși. Încă puteți crea o rețea de contacte de afaceri la numărul 35. Obțineți site-uri precum LinkedIn, creați un profil și începeți să vă conectați cu persoanele cu care ați lucrat în trecut. Asigurați-vă că căutați modalități de a ajuta pe ceilalți și de a le conecta la contactele de afaceri și, la rândul lor, veți putea utiliza curând această rețea.

4. Bucurați-vă de fumat și de băut prea mult

Toată lumea are vicii, dar nu orice viciu este la fel de scump ca fumatul și băutul. Acestea pot pune serios în portofel în fiecare an.

Se estimează că un fumător, în medie, va cheltui aproape 2 000 de dolari pe an pentru țigări.

Cineva care bea în mod regulat va cheltui aproximativ 457 dolari pe an pentru alcool.

În primii 10 ani de la absolvire, aceasta este de aproximativ 10% din salariul dvs. de plată sau mai mult! Imaginați-vă dacă pur și simplu tăiați cele două vicii și salvați acești bani în fiecare an pentru ultimii 10 ani.Ai fi economisit 30.500 de dolari. Sunt mulți bani pe băuturi și țigări.

Dacă aceste vicii vă păstrează acum, ați dat seama că costurile vor continua să crească. Mai multe state impozitează băuturi și țigări, iar costul asigurărilor de sănătate și al asistenței medicale în general va continua să crească. Acum este momentul pentru a face o schimbare.

Multe companii oferă planuri gratuite de încetare dacă sunteți în căutarea unei modalități de a renunța. Consultați-vă cu managerul de resurse umane sau cu site-ul dvs. de beneficii pentru angajați Acesta este un loc minunat pentru a începe să economisiți niște bani.

5. Ai cumpărat o mașină fantezie după absolvire

Unul dintre modurile în care o mulțime de 20-somethings își cheltuiesc banii după absolvire este o mașină nouă. Aceasta este o zonă în care am căzut victimă când mi-am cumpărat prima mea mașină după absolvire. Mulți dintre prietenii mei au făcut același lucru. Ne-am dat seama, "hei, acum facem bani buni, de ce nu?"

Ei bine, de ce nu este o parte ușoară. Automobile pierd valoare și vă costă bani din prima zi. Apoi, trebuie să cheltuiți bani pentru a le menține în funcțiune - gaz, întreținere și multe altele. Autovehiculele suge, dar cei mai mulți oameni au nevoie de ei pentru a ajunge la muncă și a trăi viața.

Dar asta nu înseamnă că ai nevoie de unul fantezist. Majoritatea oamenilor ar fi foarte bine să cumpere o mașină folosită, în special o mașină autorizată care să dureze mult timp. Acest lucru nu va fi mai puțin costisitor, dar va avea mai multă valoare în timp.

Dacă sunteți rupt pentru că ați petrecut prea mult pe o mașină, opțiunile sunt simple:

1. Vindeți mașina și cumpărați o mașină mai ieftină.Această opțiune are sens în cazul în care plățile lunare sau întreținerea o face să fie prohibitivă de a continua să dețină.

2. Nu cumpărați o mașină, ci păstrați-o pe cea pe care o aveți pentru totdeauna (sau până când moare mașina). Dacă tocmai ați cumpărat o mașină scumpă și ați regretat-o, ar putea fi logic să vă mențineți. S-a făcut deja o mulțime de depreciere și, dacă încă funcționează bine, s-ar putea să nu existe nici un motiv să ieși și să cumperi o mașină nouă. Doar trăiți cu ceea ce aveți de mult.

6. Sunteți absolut obligați să plătiți datoriile minime ale studentului

Efectuarea numai a plăților minime pe orice datorie este cea mai simplă modalitate de a rămâne în datorii. Plata minimă face puțin progrese în direcția plății datoriei. Este chiar cerut de lege să vă spun cât timp va dura să vă plătiți datoria pentru plata minimă - verificați-o la următoarea declarație, pariez că veți fi șocați.

Dacă ați fost în datorii de 10 ani pentru împrumuturile dvs. pentru studenți, acum este momentul să începeți să preluați controlul și să faceți cât mai mult decât plățile minime cu putință. Aceasta implică câteva lucruri. În primul rând, asigurați-vă că aveți un plan de rambursare potrivit pentru nevoile dvs. Dacă nu vă puteți permite plățile acum, verificați dublu acest lucru.

În al doilea rând, uitați-vă pur și simplu să puneți mai mult la împrumuturile dumneavoastră student. Salvați până când doare. Dacă aveți bani pentru a cheltui pe "chestii", aveți bani pentru a vă plăti datoriile și a începe să construiți avere reală.

Verificați resursele noastre pentru Datoria împrumutului pentru studenți pentru a afla mai multe.

7. Ați depășit un card de credit

În aceleași rânduri ca și când nu-ți plătești împrumuturile pentru studenți, trăirea de pe un card de credit este un semn evident al doomului financiar și al întunericului. Da, ar fi fost ușor să vă aruncați cartea de credit atunci când ați ieșit împreună cu prietenii dvs., dar acum că aveți 35 de ani și aveți un card de credit maxim, este posibil să regretați aceste alegeri.

Cardurile de credit pot fi o modalitate foarte bună de a rămâne organizată și de a câștiga recompense pentru cheltuielile de zi cu zi. Dar dacă profitați de ele, ei te vor musca financiar. Dacă ați depășit un card de credit, acum este momentul să vă opriți, să vă reevaluează cheltuielile și veniturile și să căutați să plătiți datoria.

La 35, ar trebui să lucrați cu o valoare netă pozitivă, astfel încât să plătiți această datorie cât mai repede posibil folosind aceleași strategii ca și datoria dvs. pentru împrumuturi pentru studenți.

8. Nu sunteți organizat (financiar)

Cheia pentru a evita cele mai multe probleme financiare majore este pur și simplu să fie organizată. Dacă știți ce aveți, unde aveți, și verificați constant pentru a vedea unde vă aflați, probabil că veți continua să vă mutați în direcția financiară potrivită.

Cei mai mulți oameni cu o mulțime de datorii și puțin în active, de asemenea, nu știu ce au și unde. Dacă vă străduiți să aflați ce este în contul dvs. de verificare, pe cardurile de credit, pe cât de mult aveți datoria de împrumut student și pe soldul celor 401 000, trebuie să vă organizați financiar.

Există mai multe strategii diferite pentru a deveni organizate financiar, însă puteți începe pur și simplu: puneți toate conturile într-un singur loc astfel încât să puteți vedea un echilibru general al ceea ce aveți. Vă recomandăm să folosiți instrumente gratuite cum ar fi Monetaria sau Capitalul personal pentru a vă ajuta în acest sens. Apoi, dați seama de un sistem de organizare a documentelor.

Când sunteți gata, consultați Ghidul nostru Ultimat de organizare financiară pentru a configura un sistem care să funcționeze complet.

9. Lipsiți obiectivele de bani

Aveți goluri de bani? Dacă încă mai ești la 35 de ani, șansele nu sunt. Obiectivele de bani reprezintă o modalitate excelentă de a construi bogăție, pentru că vă ajută să vă construiți un impuls pozitiv spre ceva.

La începutul vieții, obiectivele financiare pot fi simple: ieșiți din datorii. Salvați pentru o casă. Salvați pentru o vacanță. Contribuiți $ X la un Roth IRa. Salvați $ X pentru planul 529 al copiilor mei.

Stabilirea obiectivelor este o modalitate excelentă de a construi bogăție reală, deoarece vă aliniază obiceiurile de bani cu visele și ambițiile personale. Chiar și cea mai tânără persoană de pe pământ are niște scopuri de bază pe care doresc să le îndeplinească, dar scrierea lor și făcându-le concrete este puternică.

Luați-vă o notă și împărtășiți-vă obiectivele și obțineți un amic de responsabilitate. Acest lucru vă va ajuta cu adevărat să mutați bara în direcția financiară potrivită.

10. Tu nu esti Hustling Side

În cele din urmă, dacă te-ai rupt la 35 de ani, evident că nu te hrănești. Deși va exista întotdeauna o limită fixă ​​pentru cât de mult puteți salva (adică nu puteți trăi cu $ 0 pe lună), nu există nici o limită pentru cât de mult puteți câștiga. Și există nenumărate moduri de a câștiga mai mulți bani - uite, iată 50 de moduri de a câștiga mai mulți bani chiar acum.

Câștigați bani suplimentari pe latura jobului dvs. de zi (alias Side Hustlin '), este o modalitate excelentă de a începe să construiți bogăție reală. Banii adiționali pot merge mult pentru a atinge o varietate de obiective ale banilor dvs. - vă ajută să plătiți datoria sau să începeți economisirea pentru pensionare. Odată ce aveți niște scopuri de bani și sunteți motivați să le atingeți, căutați modalități de a vă mări veniturile prin abilitățile dumneavoastră.

Există nenumărate povești despre câștigarea a 3.000 de dolari pe lună, sau chiar mai mult, pur și simplu, alături de munca lor de zi cu zi.

Consultați pagina noastră "Câștigați mai multe bani", unde puteți să vă uitați la strategiile noastre specifice care vă pot ajuta pe oricine să câștige un extra $ 100 pe lună acum.

Încă ai rupt? De ce și ce ai de gând să faci diferit?

Sfaturi De Top:
Comentarii: