Taxe. Nu numai că pot fi neplăcuți, uneori sunt stricați.

Industria financiară este plină de taxe care vin în toate formele și dimensiunile. Mulți dintre aceștia sunt bine cunoscuți, în timp ce câțiva sunt atât de subtiri încât consumatorii sunt prinși în gardă atunci când își dau seama că plătesc mii de dolari în taxe, fără să o cunoască.

Cu toate acestea, nu toate taxele sunt rele. La urma urmei, profesioniștii financiari trebuie să-și câștige existența. Dar asta nu înseamnă că ei au dreptul să vă păstreze fără să știi ce plătiți pentru serviciile pe care le furnizează.

Înainte de a angaja un consultant financiar, este o idee bună să aflați cum sunt plătiți. Întrebați-i direct cum își fac aluatul. Dacă dansează în jurul întrebării, luați-vă afacerea în altă parte.

Există câteva taxe financiare pe care trebuie să le plătiți nu a plati. De multe ori, acestea sunt cele care se strecoara atunci când vă așteptați cel mai puțin. Evitați acestea și veți fi în drum spre un viitor financiar mai luminos.

1. Încărcăturile fondurilor mutuale

Unele fonduri mutuale au sarcini. De exemplu, acțiunile de categoria A sunt tipuri de fonduri mutuale care percep comisioane în avans. S-ar putea să plătiți, să zicem, 3,75% din banii investiți în avans pentru a cumpăra fondul.

Acest lucru este bine și dandy până când vă dați seama că multe dintre aceste fonduri mutuale percepe, de asemenea, o taxă de gestionare în curs (numită o rată de cheltuieli). Adăugați aceste taxe împreună și plătiți o sumă destul de mare pentru a deține fonduri mutuale.

Miranda Marquit, scriind pentru ExcessReturn.net, explică:

Uneori, când cumperi sau vinzi un fond mutual, plătiți o taxă de încărcare. Acest lucru poate fi o adevarata glisare pe randul dvs. Plata taxelor de încărcare nu are prea mult sens, deoarece puteți găsi o mulțime de fonduri și brokeri care nu percep taxele.

Încărcarea fondurilor mutuale nu este neapărat o opțiune oribilă, dar există cu siguranță mai multe opțiuni acolo. Întrebați mai mulți consultanți financiari ce ar recomanda și comparați diferențele.

2. Taxe 12b-1

O taxă de 12b-1 este o taxă de marketing sau distribuție care se aplică în fiecare an. Această taxă este considerată cheltuială operațională, deci este inclusă în rata cheltuielilor fondului.

Aruncați o privire la declarațiile dvs. de fond reciproc și vedeți dacă vi se percepe taxe de 12b-1. Nu știu despre tine, dar nu aș vrea să plătesc taxe de marketing. Dacă un fond mutual trebuie să fie comercializat, acesta poate să ateste faptul că nu este un fond bun în primul rând - în caz contrar, fondul mutual se va vinde.

3. Taxe variabile de anuitate

Într-o zi, un client potențial a intrat în biroul meu și mi-a spus că lucra cu o firmă de brokeraj mare pe care nu o simțea cu adevărat sinceră.

Consilierul îi vânduse o anuitate variabilă și câteva fonduri mutuale. Nu era îngrijorată cu adevărat de fondurile mutuale, dar mi-a spus că nu știa exact cum a lucrat anuita variabilă.

Niciodată, niciodată nu cumpărați un produs financiar fără să înțelegeți cum funcționează! Înapoi la poveste. . . .

Am întrebat-o cât de mult plătea pentru anuitatea variabilă și credea că a văzut o taxă de aproximativ 50 de dolari. Nu e rău, nu-i așa? Ei bine, mai târziu am aflat că ea a plătit peste 3.500 de dolari în comisioanele variabile de anuitate și nici nu a știut asta.

Fața ta ar trebui să cadă chiar acum.

Nu sunt un fan al anuităților variabile. Taxele sunt prea mari - și de multe ori chiar mascate.

4. Tarife târzii

Taxele târzii sunt un alt tip de taxă pe care nu ar trebui să o plătiți niciodată. Aceste taxe pot apărea atunci când plătiți cu întârziere facturile.

Formula pe care o puteți utiliza pentru a vă plăti facturile la timp este destul de simplă. În primul rând, trebuie să aveți destui bani pentru a plăti. Este o idee bună să economisiți bani în contul dvs. de verificare pentru a vă asigura că aveți suficiente pentru toate facturile - inclusiv pentru cele neașteptate.

În al doilea rând, va trebui să procesați cutia dvs. poștală, e-mail și alte intrări în care primiți facturile în mod regulat. Urmăriți facturile automatizate și metodele de plată. Asigurați-vă că aveți un sistem bun pentru a vă aminti să vă plătiți facturile la timp!

5. Taxele de descoperit de cont

Nimeni nu ar trebui să plătească vreodată comisionul de overdraft. Singura dată când veți debloca contul de verificare este dacă intenționați în mod intenționat (nu faceți acest lucru) sau dacă nu țineți evidența tranzacțiilor.

Acesta este încă un motiv pentru a păstra un tampon de numerar în contul dvs. de verificare. Dacă uitați de o tranzacție, aceasta va fi extrasă din tamponul dvs. de numerar, în loc de a vă pune contul în negativ, ceea ce ar putea duce la o taxă de descoperit de cont. Dacă doriți să cheltuiți acel extra tampon, atunci colaborați cu banca dvs. sau obțineți un cont de verificare online care va fi proiectat automat dintr-un cont de economii. În acest fel, păstrați banii din verificarea dvs. obișnuită, dar aveți în continuare acel tampon pentru a acoperi orice greșeli.

6. Taxele de tranzacționare străine

Companiile cărților de credit (și chiar băncile) plătesc uneori comisioanele clienților atunci când își folosesc cardurile în străinătate.

Aceste taxe de tranzacționare străine pot fi evitate cu ușurință prin înscrierea la un card fără comisioane de tranzacționare străine sau prin utilizarea unei metode alternative de plată, cum ar fi numerarul.

Aceste taxe de tranzacționare străine pot fi evitate cu ușurință prin înscrierea pentru un card de credit fără taxe de tranzacționare străine sau prin utilizarea unei metode de plată alternative, cum ar fi numerarul.

"Ați prefera să cheltuiți suplimentar 2-4% din achizițiile dvs. pe comisioane cu carduri de credit sau pe o masă plăcută la destinație?", Se întreabă Gerri Detweiler, director de creditare la Credit.com.

7. Reduceri la soldul redus

Unele bănci, uniunile de credit și societățile de administrare a averii percep o taxă atunci când soldurile pentru anumite tipuri de conturi intră sub praguri diferite. De multe ori, instituțiile financiare vor recompensa clienții sub forma unei rate mai mari a dobânzii sau a altor avantaje pentru a participa la aceste tipuri de conturi.

Brian O'Connell, care scrie pentru TheStreet.com, explică bucuria de a evita aceste tipuri de taxe:

Salvarea câtorva dolari pe comisioanele bancare este o experiență cathartică - este o șansă rară de a trage una peste banca dvs. în loc de vice-versa.

Nu trebuie să plătiți niciodată o taxă echilibrată. Dacă nu puteți păstra suficienți bani într-un cont pentru a îndeplini cerința minimă a soldului, săriți contul perked și optați pentru o simplă, plictisitoare și -Comision mai puțin cont.

8. Taxele ATM

Taxele ATM sunt brutale. De multe ori, clienții vor folosi un ATM pentru a obține o sumă mică de numerar din conturile lor bancare și vor fi taxați cu un procent exorbitant din fondurile pe care le-au retras pentru plăcere.

De exemplu, spuneți că scoateți 20 de dolari. Ați plătit o taxă de 1,50 RON. Aceasta este în mod efectiv o taxă de 7,5%. Uita de asta!

În schimb, asigurați-vă că întrebați banca sau uniunea de credit care ATM-urile din zona dvs. sunt "gratuite" și în cadrul rețelei ATM. În zilele noastre, veți găsi cu siguranță mai multe ATM-uri gratuite, unde aveți nevoie de ele.

9. Taxe de plată

Aceasta este probabil una dintre cele mai enervante taxe pe care le-am întâlnit vreodată. Imaginați-vă că ați plătit o taxă pentru efectuarea unei plăți. Nu, mulțumesc.

Unii comercianți au știut să perceapă aceste "comodități" - ceea ce eu numesc "plată" - taxe atunci când efectuați o plată prin telefon sau printr-un reprezentant al magazinului, în loc prin intermediul sistemelor lor automatizate, cum ar fi chioșcuri de magazine.

Evitați să plătiți pentru a efectua plăți. Pur și simplu nu are sens.

10. Taxele de inactivitate

Dacă nu aveți nevoie sau nu utilizați un cont, de ce să aveți? Unele bănci și uniunile de credit (în special băncile online) percep taxe de inactivitate atunci când contul este în așteptare. Aceste taxe pot fi de obicei evitate prin orice tip de activitate a contului, cum ar fi efectuarea unei achiziții sau inițierea unui transfer.

Firmele de brokeraj încep să facă acest lucru. Am remarcat acest lucru cu clienții noștri care au adus declarații și au găsit taxe de "inactivitate" sau "cont mic" pe conturi care nu generează taxe sau comisioane pe o perioadă de timp (de obicei un an).

Linia de fund

Puteți evita aceste taxe (și altele) făcând puțină temă înainte de a vă înscrie pentru un produs sau serviciu.

Citiți amprenta fină. Întrebați consultanții financiari cu privire la onorariile lor. Discutați cu managerul de sucursală al băncii sau al băncii dvs. de credit pentru a descoperi orice taxă pe care ar putea-o percepe.

Rămâneți la revedere la aceste taxe urâte și salutări la conturile financiare mai bune!

Acest post a apărut inițial pe DailyFinance.com.

Sfaturi De Top:
Comentarii: