Tot ce trebuia să fac era să întorc formularul la departamentul de resurse umane. "

A fost o sarcină simplă, dar una care a fost aruncată pe margine pentru a face față celor mai importante lucruri aruncate la noi.

Formularul a fost o firmă de înscriere în valoare de 401k și am fost lăsat clientul meu întrebându-se ce ar fi putut dacă ar fi înscris atunci când a devenit pentru prima dată disponibilă pentru ea.

Toți s-au confruntat cu decizii similare.

Unii avem dreptate. Unii ne-am lăsat uimit de posibilitățile a ceea ce ar putea și ar trebui să au fost.

Să aruncăm o privire la unele decizii financiare pe care le-ați lovi cu piciorul în 10 ani.

Nu le face!

1. Începeți prea târziu bugetul

Voi fi mai întâi să recunosc că nu-mi place bugetul. Cu toate acestea, soția mea și cu mine recunoaștem importanța unui buget.

Majoritatea oamenilor văd bugetul ca fiind neputând să cheltuiți bani pentru lucrurile pe care doriți, dar realitatea este așezată în jos și stabilirea unui buget este un exercițiu de eliberare. Te eliberează deoarece poți recunoaște zonele din viața ta de unde pierzi bani pe lucruri care nu sunt importante pentru tine.

Un exemplu simplu ar putea fi cheltuirea banilor pe un pachet de telefon mobil atunci când este posibil să nu aveți nevoie de toate minutele cu datele pe care le furnizează. Ai putea pune acei bani în plus către un fond de concediu sau ai plăti pentru educația colegilor tăi? Folosind acești bani pentru ceva care este mai de dorit în loc de o cheltuială pe care ați putea avea grijă mai puțin va pune banii dumneavoastră la o mai bună utilizare.

Dacă ați renunțat la începutul bugetului, este timpul să începeți. Uitați că ar fi trebuit să începeți ieri, începeți astăzi și descoperiți beneficiile uimitoare ale bugetării. Unele dintre aceste beneficii se vor extinde și pe alte domenii din viața dvs., pe lângă finanțele dumneavoastră. . . .

De exemplu, s-ar putea să constatați că un buget îmbunătățește relația dvs. cu partenerul dvs. Dacă sunteți căsătoriți, probabil știți cât de grele pot fi bătăliile de bani. Știi ce?

Un buget ajută la reducerea acestor bătăi de bani, deoarece faceți un acord inainte de cheltuiești banii. Nu sunt surprize, nu lupte.

2. Nu plătiți cardurile de credit în fiecare lună

A fost ceva cu care tatăl meu sa luptat și m-am luptat inițial când am absolvit colegiul. Îmi luam cărțile de credit la stânga și la dreapta și mi-am spus mereu că aș putea face o plată mai târziu.

Ei bine, pentru mine, mai târziu nu a fost niciodată și datoria mea de card de credit a inceput să se aglomereze și sufocându-mă. În cele din urmă mi-am dat seama doar după ce am plătit sute de dolari de interes inutil.

Din păcate, o mulțime de oameni nu-și iau timp să-și dea seama cât de mult plătesc. Cu toate acestea, dacă au aflat, probabil că vor să-și plătească cardurile de credit destul de repede.

Faceți un efort să vă plătiți rapid cardurile de credit. Frumusețea de a face acest lucru este că vă va asigura să păstrați mai mulți bani în portofelul dvs., în loc să-l dați peste o mare companie de carduri de credit. Dacă nu le puteți plăti repede, deschideți una dintre cardurile de credit 0 apr, astfel încât să puteți ajunge la zero și să le plătiți mai repede.

Unii oameni nu își pot controla cheltuielile cu cardurile de credit. Dacă ești tu, e mai bine să stai departe de cardurile de credit cu totul. În timp ce s-ar putea să pierzi recompensele, vei fi mai bine.

3. Achiziționarea orbească a unui produs financiar fără a investiga mai întâi

Mă uimește că, având capacitatea de a face o căutare online rapidă, mulți investitori își pun încă banii în produse de investiții și nu înțeleg cum funcționează. Am vorbit cu zeci de investitori care au investit o mare parte din economiile lor de viață în ceva pe care ei nu i-au putut explica unui prieten sau unui vecin.

Faceți temele, obțineți oa doua opinie și asigurați-vă că înțelegeți cum funcționează această investiție. Cât de mult te va costa? Există taxe de predare? Acestea sunt tipurile de răspunsuri pe care trebuie să le cunoașteți.

Cunosc o femeie care a plătit peste 3.500 de dolari în comisioanele variabile de anuitate și nici măcar nu a știut asta. Nu credeți că nu vi se poate întâmpla.

Dacă cineva îți vinde o investiție sau un produs de asigurare, asigură-te că îți faci temele înainte de a-ți investi banii.

4. Plasarea fondului dvs. de urgență pe arzătorul din spate

Fondurile de urgență vă ajută să vă protejați de inevitabil. Chestia e că oricine are o urgență financiară mare la un moment dat. De aceea trebuie să vă pregătiți.

Este o idee fantastică de a avea în fond multe cheltuieli în fond. Unii oameni au trei luni, alții au 12. Cred că ar trebui să ai opt luni, dar alege o sumă care are sens pentru situația ta.

De exemplu, dacă sunteți singur și aveți un loc de muncă, probabil că veți dori mai mulți bani în fondul de urgență. Dacă sunteți căsătoriți și sunteți atât angajați, cât și partenerul dvs., probabil că puteți scăpa cu mai puțini bani în fondul dvs. de urgență.

Există o serie de locuri pentru a vă pune banii la fondul de urgență. Amintiți-vă, ar trebui să plasați banii fondului de urgență undeva pe care îl puteți recupera destul de repede, fără prea mult risc pentru capitalul dumneavoastră.

Un astfel de loc este un cont de economii online. Există o serie de conturi de economii online care oferă un interes mult mai mare decât ați putea găsi la o bancă fizică sau la o uniune de credit.

În plus, nu există, de obicei, sancțiuni asociate cu a lua bani dintr-un cont de economii online standard (dacă există, uitați-vă în altă parte).

Aceasta este doar o idee despre locul în care puteți să vă păstrați banii fondului de urgență. Vă recomandăm să citiți Cele mai bune 11 investiții pe termen scurt pentru banii dvs. la GoodFinancialCents.com pentru a afla mai multe despre alte locuri, puteți păstra banii fondului de urgență. Dar nu te opri doar acolo - acționează asupra a ceea ce înveți și ia-ți fondul de urgență în mișcare în direcția cea bună!

Amintiți-vă: Dacă lăsați fondul dvs. de urgență să alunece în abis, s-ar putea să vă aflați pe drum cu mai multă datorie decât o puteți face. Asigurați-vă că ați completat-o!

5. Cumpararea unei masini noi, pe care nu o puteti permite

Vehiculele sunt importante pentru mulți, dar nu uitați că aceștia se pot transforma rapid într-o achiziție discreționară. Nu cumpărați toate clopotele și fluierele când nu le puteți permite.

Ramificațiile unei plăți de mașină depășesc cu mult impactul financiar al prețului mașinii și puteți să vă petreceți retragerea fără să o realizați.

Ascultă, știu cum ar fi să conduci o mașină veche. Aveam un sedan Chevy Lumina '98, ceva care ar fi fost o bunica. Acum, probabil că am putut cumpăra ceva mai bun sau vândut mașina înainte de a mă face, dar, în schimb, am decis că neavând o plată la mașină a fost minunată. Dar cu siguranță nu m-am gândit întotdeauna așa.

Îmi amintesc de profesorul meu într-o clasă de finanțe care a subliniat că va lua o grămadă de vacanțe ori de câte ori dorea, pentru că nu avea o plată la mașină. Și știi ce? El a avut dreptate. Un singur punct de la profesorul meu de finanțe a făcut o diferență în viața mea și ma învățat valoarea de a deține lucrurile în totalitate. Puteți învăța și această lecție și puteți vedea rezultate extraordinare.

Și vă rog, nu vă rog să-mi spuneți că vă gândiți să cumpărați o mașină nouă pentru copilul tău în colegiu pentru că au nevoie de "transport sigur.”

Există o mulțime de mașini de încredere, folosite, disponibile pentru cumpărare, care sunt mult mai accesibile decât mașinile de brand nou. Și știi care sunt diferențele dintre o mașină de trei până la cinci ani și o mașină nouă? În majoritatea cazurilor nu sunt multe. De ce să cheltuiți banii în plus?

6. Încercarea de a fi un investitor de bricolaj atunci când nu aveți nicio idee despre ceea ce faceți

Dacă nu sunteți un profesionist financiar sau nu ați fost expus la educația financiară, nu ar trebui să investiți cu excepția cazului în care faceți acest lucru cu ajutorul unui consultant financiar.

Cred că cel mai mare rău în acest caz survine atunci când un cuplu mai în vârstă este pensionat, iar soțul a fost în cea mai mare parte responsabil pentru investițiile cuplului. De prea multe ori, soția nu are cuiva în ceea ce ei au investit efectiv și dacă se întâmplă ceva în mod neașteptat soțului, nici măcar nu știe de unde să înceapă. Închiriați un consilier financiar care se poate întâlni cu amândoi. Apoi, soția are cineva pe care să se bazeze în cazul în care se întâmplă ceva și este foarte important.

Consilierii financiari vă pot economisi, de asemenea, mult timp și bani, asigurându-vă că strategia dvs. de investiții este relevantă pentru situația dvs. Nu merge fără acest serviciu prețios.

7. Privind politicile importante de asigurare ca fiind lame

Dacă ai muri chiar acum, familia ta ar fi bine financiară? Dacă nu, aveți nevoie de asigurare de viață.

Și acesta este doar un exemplu. Există o serie de polițe de asigurare importante pe care nu trebuie să le întârziați să le puneți în practică: asigurarea de invaliditate, probabil asigurarea de îngrijire pe termen lung dacă aveți peste 60 de ani și, probabil, asigurare umbrelă.

"O să mă duc să o fac." Acestea erau ultimele cuvinte tragice ale unui soț care la lăsat în urma soției și a doi copii. Ceea ce urma să facă să facă a fost să ia o poliță de asigurare de viață. De fapt, el a început procesul și a trecut prin opțiunile sale de asigurare de viață, dar nu a semnat niciodată cererea și nu a trimis niciodată o plată, astfel că politica nu era activă.

În orice altă situație, care nu ar fi fost o afacere mare, dar în acest caz, soțul și-a luat motocicleta pentru un week-end și a fost implicat într-o coliziune care la lăsat pe soțul său o văduvă. Ceea ce ar fi putut fi o restituire financiară (o poliță de asigurare de viață) este acum adăugat stres și vă faceți griji pentru o văduvă grieving (lipsa de fonduri atunci când familia are nevoie cel mai mult). Ea trebuie de asemenea să se ocupe de faptul că și-a pierdut soțul și tatăl celor doi copii ai săi.

Asigurarea vă protejează de răspunderea financiară pe care nu ați putea să o acoperiți numai cu fondul dvs. de urgență. Nu o neglija.

8. Tratarea pensionării dvs. ca un vărător al doilea

Una dintre primele întâlniri pe care le aveam în calitate de consilier financiar era când mă întâlneam cu un cuplu de aproape două ori și jumătate de vârsta mea. Sperau să se retragă în curând și m-au căutat să fie speranța lor de pensionare.

Când am început să văd documentele financiare, am învățat repede că pensionarea devreme nu era chiar aproape de a fi o opțiune pentru ei. De fapt, retragerea deloc ar putea să nu fie o posibilitate. Ei renunță la economisirea și planificarea pentru pensionare prea mult timp.

Ei aveau mici economii și nu aveau pensii și singurul lucru pe care ar fi putut să-l revină era securitatea socială. Notă: economiile lor au fost de aproximativ 60.000 de dolari. Nu te mai amuza. Chiar dacă începeți să investiți doar 100 de dolari pe lună, faceți-o.

Salvarea pentru pensionare este critică. Dacă aveți încredere că securitatea socială va fi singura sursă de venit, gândiți-vă din nou. Nu este posibil ca tu să îți poți menține stilul de viață numai cu beneficii de securitate socială. Dacă ați putea, felicitări, trăiți destul de frugal!

Invitați astăzi cu un profesionist financiar în care aveți încredere.

9.Neglijarea conversațiilor importante de bani cu soțul / soția

Doriți să prăbușiți și să ardeți financiar? Încearcă să-ți iei toate obiectivele financiare fără să te afli pe aceeași pagină a soțului tău.

Căsătoria înseamnă că faceți viața împreună ca o unitate. Toate deciziile, în special deciziile privind banii, ar trebui discutate și convenite.

De ce nu aliniați obiectivele financiare? Vorbiți prin diferențele dvs., învățați să faceți compromisuri și intrați pe aceeași pagină împreună. Va merita - mai ales pe drum.

10. Să fiți orbi la cheltuielile dvs. recurente

Costurile recurente pot consuma o gaură în portofel. Și știi ce? Mulți oameni nici măcar nu știu că se întâmplă cu ei.

Aruncați o privire asupra cheltuielilor recurente - mari și mici - și determinați care dintre ele aveți absolut nevoie și care dintre ele arata mai degrabă ca splurges discreționar. Este bine să vă lăudați din când în când, dar nu treceți peste bord.

Când lucrați la bugetul dvs., multe dintre aceste cheltuieli ar putea veni în minte. Nu uitați de ei - faceți ceva despre ei! Dacă aveți o factură de cablu ridicată, vedeți dacă puteți obține o reducere. Dacă aveți o calificare de membru în sala de sport pe care nu o utilizați, luați în considerare că faceți exerciții fizice acasă. Există multe modalități de a economisi bani pe cheltuieli recurente.

Urmați acest sfat și veți fi mult mai puțin probabil să vă loviți în viitor. Scopul nu este regret!

Acest post a apărut inițial pe Forbes.

Salvați

Salvați

Salvați

Sfaturi De Top:
Comentarii: